Reklama

Reklama

Rituál

  • USA The Wicker Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista Edward Malus nedokázal zabránit srážce kamionu s osobním autem, ve kterém seděla žena s dcerou. I když se pokusil obě z hořícího auta vyprostit, nepodařilo se mu to a sám utrpěl zranění, ze kterých se nyní musí léčit. Kromě toho trpí halucinacemi, stále si tu situaci přehrává. Záhadou je, že těla se nikdy nenašla a auto ani nebylo v registru. Po nějaké době dostane dopis od bývalé snoubenky Willow, která mu utekla před svatbou. Willow se vrátila do místa svého dětství, na malý soukromý ostrov v severozápadním Pacifiku, kde žije v malé komunitě, která žije podle starých pohanských tradic. Porodila dceru Rowan a ta se záhadně ztratila. Na ostrově žijí převážně ženy, které se navzájem oslovují „sestro“. Bohyně Matka vládne ostrovu a sestra Sommersislová je její pozemskou zástupkyní, je duchovním srdcem celé kolonie. Muži jsou důležitou součástí kolonie – na rozmnožování. Členky komunity popírají, že by Rowan někdy na ostrově žila a pokud ano, jistě už je mrtvá. Je to celé záhadné. Willow tvrdí, že její dcera určitě nezemřela a Edward pomalu získává informace o tom, že Rowan opravdu žila. Jen neví, kde je. Když mu Willow potvrdí, že Rowan je i jeho dcera, je Edward ještě více motivovaný. Všechny ženy ukrývají nějaké tajemství, které se týká nějakého tajemného rituálu a o kterém je zakázáno mluvit. Hlavním způsobem obživy na ostrově je chov včel. Každoročně se pořádá podzimní slavnost plodnosti a vždy je vybraná nějaká mladá dívka, která svou nevinností má obměkčit Bohy, aby další rok byla dobrá úroda. Loňský rok byla za bohyni polodnosti vybraná Rowen a úroda byla nejhorší v historii komunity a komunita ji z toho obviňuje. Edward zjišťuje, že Rowen žije a ženy ji připravují jako oběť bohům. Chtějí ji upálit na hranici... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ha ha, tak zdejsi hodnoceni jsou skutecne masakr. Na imdb dokonce jeste o tridu brutalnejsi. Ze by cely svet nesnasel Nica Cage jeste vic nez ja? Nesmysl! Jako jedine vysvetleni se mi jevi fakt, ze jsem absolutne netknuty originalem (vlastne az ted podle commentu zjistuji, ze to byl remake) a tudiz me nemusi vubec vzrusovat jak to zmenili, nerespektovali, zhorsili atd. Vnimam to jako samostatny film a z toho pohledu na me Ritual pusobi prekvapive vyborne a to dokonce vcetne Cage, ktery se sem skvele hodi a pomalu se zacinam desit toho, jak jsem k jeho filmum posledni dobou privetivy. Od zacatku do konce se na vas vali nekoncici kvanta zaberu nadherne prirody, extremne unikatni a zvlastni izolovana atmosfera, napeti a lehke hororove vsuvky, mysteriozni pribeh, cool masky a k tomu vsemu kvalitni hudba Angela Badalamentiho. Cele mi to pripadalo jako letni Sleepy Hollow. Navic je zde spousta neskutecne haluznich scen - Cage jezdici sem tam na dokonale sunkoidnim zenskem kole, pobihajici v kostymu medveda a dokonce si to naprosto nekompromisne na ferovku rozda se zdejsimi feministkami. Ja jsem plne spokojen, velmi prijemne prekvapeni. 8/10 ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Odpad to určitě není. Původní film sice neznám, ale tento Rituál se docela povedl. Napětí i tajemno po celou dobu, příliš mnoho hluchých míst v něm taky nebylo. Asi bude kamenem úrazu samotný ostrov, ovládaný ženami, kde muži jsou němí a slouží jen na těžkou práci, případně na nějaké to plození. Ale no tak, je to jenom film :-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neznalosť originálu predurčila moje dojmy z filmu k nezaujatosti, ktorá hovorí, že pokiaľ sa nenecháte strhnúť negatívnymi vplyvmi, tak sa vám bude tento snímok páčiť. Minimálne budete považovať námet za originálny a záver vás vytrhne zo sedačky. Inak to má samozrejme veľa dier a veľmi sa to vlečie, ale Cage bol pomerne obstojný. 60%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pro mě "Robot Monster" nového tisíciletí, takže to hodnocení je čistě za pobavení, jinak by to samozřejmě bylo tak maximálně na jednu hvězdičku. Ale ve kterém jiném filmu může člověk vidět scénu, v níž Nicolas Cage vyhrožuje pistolí ženě, aby okamžitě sesedla z kola, dala mu ho a rovnou si k tomu nasadila ptačí masku na hlavu? Nebo kulervoucí bitkařská pasáž s Leelee Sobieski a následné pobíhání v medvědím kožichu! A naprosto nejvíc jsem řval smíchy, když Cage projevoval emoce (v životě bych nevěřil, že může být tak legrační ohořelá panenka). Pro mě jasných pět, tak (ne)povedený debilní úlet jsem neviděl už léta:) ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět podivně průměrnou kriminálku, vypněte film někdy na sedmdesáté minutě. Pokud se chcete pouze zasmát, pusťte si jej od sedmdesáté minuty. Nechápu, co se Cageovi honilo hlavou, když roli přijal, protože už jen si v textu přečíst "MOJE VRAŽDA VÁM TEN ZATRACENÝ MED NEVRÁTÍ" by v kterémkoli herci vyvolala určité...ehm...pochybnosti. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Muži v summersisleské komunitě evidentně nemohou mluvit. Buď k tomu nemají svolení, ovšem mnohem hrozivější varianta je, že ani nemají jazyky, nepochybně proto, aby se proti hrůznému matriarchátu nemohli vzbouřit. (Nick321)
  • Při scéně ve třídě je použita irská fráze "Níl aon chealg ag an rí", která po překladu do angličtiny znamená "The king has no sting". (Chatterer)
  • V původním filmu se ostrov nazývá Summerisle. V remaku byl přejmenován na "Summersisle". (Chatterer)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama