Star Trek: Kam se dosud člověk nevydal (TV film)
Star Trek: Where No Man Has Gone Before
Sci-Fi / Dobrodružný
USA, 1966, 51 min
James GoldstoneObsah
Vesmírná loď Enterprise, řízená kapitánem Kirkem (William Shatner), se pokouší opustit galaxii, ale dostane se do energické bariéry a je vážně poškozená. Nehodu způsobuje Kirkův přítel Gary Mitchell, který vyvíjí nadlidskou sílu a útočí na posádku. Pouze kapitán Kirk ho může zastavit. (videofil)
KarelR
Původní pilot byl teda lepší, ale bylo jasný, že Pike by jako dlouhodobá postava neobstál, protože byl charismatická dobrota sama. A tak musel nastoupit hejsek Kirk a začít kolem sebe stavět slavnou partu. Sice jsem nepobral, proč se půl filmu točí kolem toho, jak Mitchell balí sličnou psycholožku alias "chodící mrazák", ale extra velká nuda to není a v krizi vždycky přijde Spock, aby zasáhl svou chladnou logikou a velkou puškou. Obzvlášť potěšily i 3D šachy, který hráli Leonard a Sheldon v The Big Bang Theory. Docela mě zajímá, po kolika dílech ten seriál vzdám...(20.11.2008)
EdaS
Druhý trekovský pilot je o chlup slabší než ten první, původně neodvysílaný (Klec), ale pořád je to standardně dobrý Star Trek.(3.5.2009)
Hellboy
Na jednu epizodu by to bylo dobré, ale délka 51 minut je moc. Takže zase jen 3*** ale je to dobrý start série. Kulisy sice byly stále zcela okatě papundeklové, ale lépe to tehdy asi udělat neuměli:)(27.4.2009)
gr8 escape
Párádní. Atmosféra jak prase a z Garryho Lockwooda jde strach.(22.6.2009)
Dan9K
Docela slabé, viděl jsem restaurovanou verzi, čili efekty byly skoro úžasné, než jsem si uvědomil, že sleduji restaurovanou verzi. Zápletka byla o ničem. Není to až tak vina Star Treku, jako spíš to, že podobnou zápletkou oplývá snad každý sci-fi seriál alespoň v jednom díle, takže to divákovi už dnes nic nepřináší. Byl bych snad i schopen odpustit tu přílišnou studiovost, kterou jinak prostě nějak nemůžu akceptovat, ale to, že na náhrobku bylo napsáno James R. Kirk místo James. T. Kirk, to prominout skutečně nejde. Roddenberry, na cos myslel?(21.4.2008)
jonyyy
První pilot byl lepší. 63%(10.1.2011)
honajz
Na úvod docela těžký kalibr se zajímavou a solidně rozvíjenou myšlenkou. Už tady je vidět to propojení určitého filozofování a akce, kdy návštěvy na cizích planetách spíše slouží k pojmenování něčeho v nás, lidech. Škoda, že na planetě tomu trochu došel dech (že by se zpod toho kamene nedostal?) a některé věci nejsou dovysvětleny, ale na to, že jde o pilotní film s Kirkovou posádku, velmi slušné.(30.3.2012)
corpsy
U mňa je STAR TREK kult, pred 15-20 rokmi to bol môj život. A tak ani jedna z epizód pre mňa nepredstavuje sklamanie.(21.3.2011)
zdeny99
Z dnešního pohledu je tento film úsměvné sci-fi vzhledem k těm papundeklovým kulisám a drátěným vysílačkám. Ovšem mne ty kulisy a také vesmírné potvory připadaly sice stupidně primitivní, ale zároveň nádherné, na které se dalo koukat. Ve výsledku je to kouzelná podívaná a samotný děj filmu je naprosto úžasný. Vůbec jsem netušil, že mne může tak starý Star Trek oslovit. Nakonec mohu jen chválit a chválit.(9.5.2011)
DocBrown
Epizoda ve skutecnosti vysilana az jako treti. Natocena ale jako prvni, takze tu Spock jeste nema "konecny" vzhled. Z hlediska TOS je to spise prumer.(5.12.2009)
Rannveig
Škoda Původního Pilotního Dílu. Tento Star Trek Zpracováním Ničí Jinak Úžasné Myšlenky Žánru Sci-Fi, A Hereckýmy Výkony Některých Jedinců (Nebudu Jmenovat) ...Echm...Will... Hepčí... Shatner... Ničí Film Vůbec"-)(16.10.2006)
honajz2
Tenhle Star Trek byl dobrý.Někdy se tam objevily nejaké divnosti.(31.3.2012)
Lorge
Slabší, než Klec a pořád ještě bez doktora McCoye.(12.2.2012)
Elyon
Když jsem si pustila tento úvodní díl, byl to pro mě příjemný výlet do minulosti, kdy jsem jako malý špunt Star trek stejně jako Star wars milovala, jenže pak jsem na něho nějak zapomněla a v paměti mi zůstali už jen nic neříkající obrázky. Ale nakonec přišel comeback v podobě jedenáctého Star treku a já tenhle fenomén opět začala sledovat. Je opravdu hezké se vrátit do dětství a sledovat tento úvodní díl, který má sice ucházející efekty, ale pro lidi žijící v té době to muselo být skvělé.(11.2.2011)
filmmovier
Původní pilot Klec byl výborný, ale já přesto na Kirka nedám dopustit a proto se mi tento pilot líbil o dost více než ten první. Shatner hraje svou postavu dobře, největší hvězdou je ovšem stejně Leonard Nimoy. A že tam ještě nebyl doktor McKoy, to mi ani tolik nevadilo. A teď kpříběhu - byla to moc zajímavá a výborná epizoda. Zajímavý příběh, slušné triky, velká dávka napětí i zábava. Star Trek jak má být, tomuto pilotu nemám co vytknout. 100%.(12.3.2012)
LetztesBiest
"Klec" se mi sice líbila o trochu více, ale tohle také nebylo vůbec špatné. Jestli to takhle půjde dál, tak mám nejspíše novou závislost :) // Druhé shlédnutí: tak závislost opravdu vznikla a podruhé se mi tenhle díl líbil ještě o něco více - jedinou vadou je, že v něm ještě nevystupuje můj oblíbený doktor McCoy, ale i tak těch 5* dám.(19.5.2011)
Související
- Star Trek: Enterprise (TV seriál) (2001)
- Star Trek Enterprise - Setkání u Broken Bow (TV film) (2001)
- Star Trek: Voyager (TV seriál) (1995)
- Star Trek: Voyager - Ochránce (TV film) (1995)
- Star Trek: Nová generace - Všechno dobré... (TV film) (1994)
- Star Trek: Hluboký Vesmír Devět (TV seriál) (1993)
- Star Trek: Hluboký vesmír devět - Vyslanec (TV film) (1993)
- Star Trek: Nová generace (TV seriál) (1987)
- Star Trek: Nová generace - Střetnutí na Farpointu (TV film) (1987)
- Star Trek (TV seriál) (1973)
- Star Trek: Klec (TV film) (1966)
- Star Trek (TV seriál) (1966)