Falcone (TV film)

Falcone

Drama / Krimi / Thriller

Itálie / USA, 1999, 106 min

Ricky Tognazzi

Toto skvělé dílko nemohlo bohužel jinak skončit... Falcone je Corrado Cattani z Chobotnice hadr... Na pár týdnů by měli naši policisté a soudci jít do Itálie na praxi, aby si pak vážily toho co u nás je, ... To co jsem viděl v chobotnici nebo tady u Falconeho to je teror a né život a velký obdiv lidem kteří takto obětují životy za skutečné právo... - 29. 12. 2010 - 85%(17.5.2011)

Je to pořád dokola, ale Mafie a vše kolem ní neomrzí prakticky v žádném podání.(26.5.2012)

Tohle drama mi připomnělo italský seriál "Chobotnice" - podobné téma i atmosféra, stejná beznaděj. Chazz Palminteri dokázal své postavě vdechnout patřičné charisma a nutí tak diváka držet usilovně palce. Falconeho charakter mi každopádě působivě zůstal bivakovat v mozkových závitech, stejně jako několik zásadních momentů filmu (potažmo soudcova života). Ráda se někdy podívám znovu. 81%(6.4.2009)

• borsalino

Upřímně, je to celé opsané z filmu Giovanni Falcone 1993, bohužel trochu naředěné, což mě méně vtahovalo do děje. Téměř chybělo zobrazení prorůstání kontaktů mafie do soudního aparátu, prorůstání do politiky v podstatě přišlo až v závěrečných titulcích. Málokdy remake předčí svou předlohu a tento film to pouze potvrzuje.(2.7.2011)

Vskutku dobré dielko. Zaujalo hned od prvej chvíle a nepustilo až do konca. 80%(29.3.2011)

Kdyby hlavní postavu zahrál Michele Placido, ani chvíli bych neváhal a považoval bych tento snímek za volné pokračování Chobotnice. Ovšem Facone čerpá ze skutečných událostí a popisuje komisaře, který stejně jako v Chobotnici, přeskakujíc klacky pod nohama a balancujíc na tenké hraně mezi životem a smrtí, bojuje s mafií. Chvíli i docela úspěšně, než opět zaúřadují prodloužená chapadla, která ovládají i vládu... a bohužel , stejně jako v Chobotnici Cattaniho, i Falconeho postihl stejný osud. Každopádně se jedná o velmi zdařilý přepis skutečných události na filmový pás, který stojí za vidění a který zachycuje hlavní milníky posledních let života Giovanni Falconeho a jeho věrných spolupracovníků.(7.10.2010)

Takmer dokonale popísaný (takmer) zúfalý boj Giovanniho Falconeho s talianskou mafiou. Až jeho smrť a následne smrť sudcu Borsellina rozpútala v Taliansku v tom čase vojnu štátu proti mafii, ktorá vyvrcholila zatknutím najvyšších bossov, vrátane Salvatore Totta Riinu, ktorý vydal priamy príkaz na odstránenie oboch spomínaných sudcov. Vynikajúci film, veľmi dobre zvládnuté herecké výkony, k tomu žiaden "americký" koniec, ale krutá realita, podfarbená originálnou talianskou atmosférou.(26.9.2007)

3 hvezdicky za zpracovani+1 za to, ze to podle skutecne udalosti, resp. zivota.(6.1.2011)

Nebyl to špatný zážitek, ale Božský (Il Divo) mě zaujal víc.(24.10.2010)