Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Benovi a Cassie a jejich společné cestě napříč státy za svými sny i životem. Kalendář ukazuje 60. léta minulého století a dvanáctiletý chlapec Ben sedí sám s knížkou v motorestu svých rodičů kdesi v liduprázdné části Spojených států. Svoje rodiče už ale ztratil, nevěnují se mu a ignorují ho. Matka je až chorobně závislá na filmech, filmových hvězdách a občas na nějakému opraváři, který ji v domě rozptýlí, přičemž Benovu otci je to jedno. Jeho vášní je starost o loď, kterou staví a opečovává. Jednoho deštivého večera vstupuje do Benova života nehoda a mladá dvanáctiletá blondýnka Cassie, která právě při nehodě u motorestu přijde o celou svoji rodinu. Při návratu z nemocnice si Cassie u sebe nechávají Benovi rodiče, jen na nějakou chvíli. Mezi oběma dětmi vznikne zvláštní pouto. Ben s Cassie bez povšimnutí opouštějí domov a vydávají se do Baltimoru za Cassiinou tetou a jejím mužem. Tam, kde nachází relativní štěstí Ben, ztrácí Cassie pojem reality a její konání jí vede až do dětské psychiatrické léčebny. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že by Cassie mohla zůstat hospitalizována i nadále, rozhodne se jí Ben pomoci. (MartinezZ)

(více)

Recenze (69)

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, od filmu jsem čekala něco úplně jiného, než nám naznačuje popisek u filmu. Ben žije se svými rodiči v zapadákově, rodiče se o něj nezajímají a sami navzájem nevedou zrovna rodinný život (otec se věnuje jen stavbě lodi a matka je posedlá kinem a herci). Jednou večer se u jejich kavárny přihodí autonehoda, z které vyvázne jediná na živu jen dívka Cassie. Benova rodina se jí ujme, dokud se nezotaví. Ben a Cassie se spolu skamarádí. Zde mi chybělo prohlubování vztahu a přátelství. Že si padli do oka a měli se rádi je odbyto jednou větou. Poté se rozhodnou oba utéci k jejím známým. Po cestě se spolu "vezmou" v prasečím chlívku Vala Kilmera. Nakonec dorazí do Baltimoru za strýcem a tetičkou Cassie, u kterých žijí. Ale Cassie v sobě drží tajemství, které ji přivede až na psychinu... Naivní dětská láska je vystřídána filosofickými žvásty a přehnanou chytrostí hlavní představitelky (a že mám Annu Sophii Robb ráda, ale tady ta role byla fakt otravně přemoudřelá). Dětská láska, která mezi nimi vzplanula ve 12 letech je doprovází až do smrti a spolu překonají všechny své sny... Ale notak, komu to chcete cpát? Pro mě velké zklamání, kdy se i tak krátký film vleče neúnosným tempem a dvanáctiletí vypouští z úst moudra hodná mistrů šaolinu. Do toho nedomyšlená fakta - jakto, že nikdo Bena nehledal, když utekl z domova? Šlo to natočit mnohem lépe... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Cayden Boyd vypadá jak mladý Ryan Gosling. Prostě si nemůžu pomoct. Jinak AnnaSophia Robb je výborná mladá dáma a prostě umí hrát a tady se zase mohla předvést. Je to krásný snímek, který mě kromě příběhu a hereckého obsazení dostal i svým barevným provedením /mě ta blbá kvalita videa vůbec nevadila, právě naopak. Dodalo to snímku ten pravý punc, že bych klidně řekla, že to takhle mělo být - a vůbec ono to takhle i mohlo být natočené;)/. Jediný rušivý element mi tam přišel soundtrack.. prostě někdy tam dali hudbu, když tam vůbec být neměla a akorát to odvádělo pozornost. A možná ten závěr byl moc patetický, ale to je úplně jedno, protože to prostě bylo nádherné, jímavé a docela často velmi vtipné. Plný počet 5*. "We've got a big day tomorrow. - What's happening tomorrow? - We're getting married." ()

Reklama

Abath 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil náhodou, když jsem se díval, kde všude hrála AnnaSophie Robb. Když jsem narazil na tenhle film, vůbec jsem nevěděl o čem má být, ale neváhal jsem a hned jsem hledal, kde bych ho mohl stáhnout. musím se přiznat že po schlédnutí jsem nad tým filmem přemýšlel celou noc a na druhý den jsem si ho musel pustin znova. To vše kvůli hereckému výkonu AnnySophii Robb. Diváci se zde dočkají i dobrého konce, který je příjemnou tečkou filmu. ()

sochy.zirafka 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen. Nádherný film o lásce, přátelství a odhodlání najít své místo ve světě, který si mě získal dechberoucím výkonem obou dětských herců. Je až k podivu, že aniž by to působilo směšně, úžasně ukecaná malá encyklopedie Cassie a zanedbávaný Ben se zabývají neuvěřitelným množstvím dospělých témat. Celým filmem se navíc line příjemná ambientní hudba v jižanském duchu, což jen umocňuje silný dojem. Jediný zápor je pro mě již mnohokrát zmiňovaná obtížná dostupnost filmu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický námet, ale spracovanie ma nejak nestrhlo. Proste klasický road movie, čo mi svojom koncepciou nikdy nesedelo. Dve deti sa vydajú na cestu a naučia sa nejaké tie životné pravdy. Príbeh tých detí ma proste nezaujal aj napriek ich sympatickým predstaviteľom. Najviac ma bavila epizódka s Valom Kilmerom. Pre mňa je výsledkom tuctový priemer, ale fanúšikovia tohto žánru budu najskôr nadšení. 5/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Ben ve vojenské akademii, je "Na cestě" od Jacka Kerouaca. Kniha je stejně jako samotný film o cestování přátel napříč Amerikou. Kerouacova kniha je též zfilmována pod stejnojmenným anglickým názvem On the Road (2012). (Cliff Booth)
  • Svetová premiéra bola 21. mája 2007 na filmovom festivale v Cannes vo Francúzsku, 19. októbra ho hrali na filmovom festivale v Ríme a vo februári nasledujúceho roka bol film uvedený v Brazílii len na DVD. V ostatných štátoch bol distribuovaný a propagovaný kvôli nedostatku financií iba biedne. (seko0408)
  • Výroba filmu byla odložena o rok a půl. (Kacitr)

Reklama

Reklama