Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (842)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zajimavej, originalni a hodne vtipnej film, ale clovek se neubrani dojmu, ze to mohlo bejt jeste lepsi, vtipnejsi a drsnejsi. Film je pouze o okecavani, proc ne, zvlast kdyz skvelej Aaron Eckhart pali argumenty se smrtici rychlosti, dialogy jsou skvele napsany a humor je misty cernejsi. Ale precejen to dokonaly argumentovani je misty prolozeny nijak zvlast zajimavejma scenkama se synem. Jinak pribeh v podstate neni dulezitej a ani tu nakej zvlast neni, spis takovejch par pribehu v jednom, at uz de o seznamovani se se synem nebo "souboj" s Williamem Macym, kterej je taky perfektni. A obcas Reitman film prolozi nakou vychytavkou, ale zbytecne s nima setri. Tak nevim, jak film hodnotit, na jednu stranu sem se fakt docela nasmal a film utece jako nic, ale na druhou stranu to ve me nak zvlast velkej dojem nezanechalo, natoz abych to oznacil za nakou komedii roku nebo tak. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních cca 30 minut bylo jasně za 5 hvězdiček, ale potom se tam nějak začaly řešit vztahy fotra se synem a zábava pomalu mizela a naopak začala přibejvat nuda. Naštěstí ve filmu zůstaly ještě setkání OSS (obchodníků se smrtí), při kterejch jsem se vždycky na chvíli probral z letargie a díky tomu jsem to taky dokoukal. Jinak nevim, jak na tento film pohlížej kuřáci. Já jsem nekuřák. Ale věřim tomu, že třeba film s názvem "Děkujeme, že chlastáte" by se mi líbil víc :-) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film mi ubehol velmi rychlo, mal sice svizne, vtipne dialogy, ale nezanechal vo mne nic, aby som mu mohol dat az 4 hviezdicky. Herecke vykony su vynikajuce, ale u mna tak na jedno pozretie. Inac zaujimave je, ze cely film je iba o fajceni, ale ziaden z hercov okrem tych zaberov zo starsich filmov tam nefajcil. ........02.04.2008 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Místama velmi vtipné a nápaditě zrežírované, zejména v úvodu, kdy se nám v neodolatelně černěhumorné sekvenci, přibližující počet obětí tabákové závislosti, představuje lobbista Nick Naylor (naprosto boží Aaron Eckhart) jako "ztělesnění cigaret". Zaručeně pobaví i trefné postřehy ohledně dnes tak módní klatby na kuřáctví v současném Hollywoodu ("V dnešní době, když kdosi ve filmu kouří, je buď psychopat, nebo Evropan."). Dokonce v samém závěru Reitman elegantně vybruslil z moralizování, kouření je sice "bad", ale záleží jen na volbě každého z nás. Ale přesto ve výsledku pouze 3*, byť velmi silné. Film má totiž, navzdory slibnému rozjezdu v úvodních 20-ti minutách, moc a moc hluchých míst, nedotažených scén, což zamrzí, protože takové ožehavé téma svádělo k úplné explozi politicky nekorektního, sarkastického humoru, kterého je tu trestuhodně pomálu. Přesto může být "krotitel duchů" na svého syna pyšný, roste tu myslím velký talent. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dnes keď niekto fajčí vo filmoch, tak je to psychopat alebo Európan.“ Osobne zastávam názor, že vtip sa dá urobiť skoro zo všetkého – výnimkou je znásilnenie a šikana. Pokiaľ medzi tieto „neprístupné témy“ rátate aj cigaretami spôsobenú smrť, asi tento film nebudete mať radi. Ak ale nemáte vo svojom okolí nikoho, kto mal/má rakovinu pľúc, užijete si skvelého Aarona Eckharta a scény, v ktorých nás sarkastický Jason Reitman zmanipuloval tak obratne, že keď sa objavili kladné postavy (i keď je diskutabilné, nakoľko zastupujú William H. Macy s Katie Holmesovou Dobro a nakoľko skôr svoju zakomplexovanú peňaženku), prajeme im smrť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama