Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (844)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Michael Jordan plays ball, Charles Manson kills people, I talk. Pokud se chceme zorientovat ve složitosti dnešního světa a desítkách protichůdných zájmů, nesmíme nikdy zapomenout, že všichni musíme splácet hypotéku. Krásně cynická komedie otevřeně se šklebící do tváře těch „správných“ hodnot. Jestli chcete snadnou práci, jděte k Červenýmu kříži. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

OBCHODNÍK SE SMRTÍ tentokrát o cigaretách. Já osobně nekouřím a nemám rád kouř, který mě štípe v očích nebo mě nutí kašlat. Přesto všechno jsem se ale smál jak snadno Nick přesvědčuje všechny o "svobodné volbě" a zmiňuje pouze klady tzv. hřebíčků do rakve. Eckhart navíc hraje skvěle a je to takový sympaťák, že mu odpustíte úplně všechno (i to, že si začal s Katie Holmes;) a Cameron Bright zvládl jeho mladší verzi taky na jedničku. P.S: Všimli jste si, že během filmu nikdo nekouří? ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Začínáme unikátní titulkovou sekvencí (ano, film toho má s Newellovým Obchodníkem se smrtí společného více, než si myslíte), pokračuje přes unikátní úvod Aarona Eckharta, standartní seznámení se s postavami, příjemný průběh až po netradiční konec, který potěšil. Aaron Eckhart (Jádro je zapomenuto) je fajn, zbytek hvězdného obsazení také nic nezkazí, pro škodolibé připomínám, že Katie Holmes dostane palmou přes hubu, a ne jednou. Po celou dobu jsem měl úsměv od ucha k uchu, humorné bylo skoro vše. I fakt, že ačkoliv je film o kouření, nezapálí si nikdo ani jednu jedinou cigaretu. Velice inteligentní komedie, která tak trochu kritizuje americkou společnost, a to se mi líbí. Jason Reitman určitě překvapil a budu jen rád, když bude točit filmy alespoň na stejné úrovni, jako jeho otec. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Reitman .. Film uspěl tak napůl. Satira na tabákový průmysl se celkem daří, ale chybí mi něco ostřejšího, něco pamětihodnějšího zkrátka něco výživnějšího. Co to mohlo pohřbít úplně je morální linka, naštěstí z ní vybruslí tvůrce přijatelným způsobem. Kolem a kolem zbyla vlažná kritika, naplněná hutnou porcí příběhové vaty mezi kterou jsem se od srdce zasmál jen párkrát, což je málo. Vyšroubovat celek výš nepomohl ani Aaron Eckhart, byť je jeho výkon bezchybný a nic nekazí. Ač nerad, nutí mne to srovnat s nedávným Lord of War, za kterým Thank You for Smoking viditelně zaostává v mnoha směrech. Je to škoda, mohlo se jednat o výživné ,,žrádlo." Smoking Is Cool! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Thank You for Smoking je film s výborným názvom, výbornými úvodnými titulkami, výbornou hudbou, výbornými dialógmi a vôbec výborne sa človek pri ňom baví. Potom keď na druhý deň rekapitujulem, čože som to vlastne včera videl, tak si vybavím akurát to, že sa dobre bavil. Viazuálna pestrosť, variabilita a dynamika prostedia a šokujúcejšie obrazy dopadu konania človeka, ktorý sa "živí" smrťou iných, sú body navyše pre Niccolovho Obchodníka so srmťou, ktorý ináč veľmi podobný tejto viac ako vydarenej Reitmonovej velkoplátnovej prvotine. 70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • V scéne, kde sa Nick (Aaron Eckhart) ospravedlňuje svojím priateľom z OSS, požiada Polly (Maria Bello) Bobbyho (David Koechner) o kúsok koláča, z ktorého vezme syr spolu s malou americkou vlajkou, no v nasledujúcom zábere sú už opäť na vrchu koláča. (N0X.)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama