Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (844)

petero 

všechny recenze uživatele

Skvelí a dobre obsadený film. Aaron Eckhart (doteraz na mňa dobrý dojem neurobil) bol vynikajúcou voľbou do úlohy verejného obhajcu tabakovej spoločnosti. Film v ktorom si ani jediný človek nepotiahne tak predsa len na mňa zapôsobil ako proti fajčiarsky i keď tým najmiernejším a hlavne zábavným spôsobom. Fajčenie už nie je tak cool a hlavne, každý si urobte svoj vlastný názor. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční, břítký a osvěžující snímeček blancující na hraně umírněné satirické komedie a inteligentního, ale vcelku jednoduchého dramatu. Velmi se mi líbí Reitmanův přístup k zábavnému filmu, kdy si udržuje lehkost, nadhled a dokáže i v rámci zábavy působit na úrovni, vybídnout k zamyšlení a nakonec i uctít "správnou věc" (rodinné hodnoty apod.), aniž by spadl do klišé... K zaslouženému úspěchu jeho prvotiny mu byl také výtečnou oporou Aaron Eckhart. 8/10 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Začínáme unikátní titulkovou sekvencí (ano, film toho má s Newellovým Obchodníkem se smrtí společného více, než si myslíte), pokračuje přes unikátní úvod Aarona Eckharta, standartní seznámení se s postavami, příjemný průběh až po netradiční konec, který potěšil. Aaron Eckhart (Jádro je zapomenuto) je fajn, zbytek hvězdného obsazení také nic nezkazí, pro škodolibé připomínám, že Katie Holmes dostane palmou přes hubu, a ne jednou. Po celou dobu jsem měl úsměv od ucha k uchu, humorné bylo skoro vše. I fakt, že ačkoliv je film o kouření, nezapálí si nikdo ani jednu jedinou cigaretu. Velice inteligentní komedie, která tak trochu kritizuje americkou společnost, a to se mi líbí. Jason Reitman určitě překvapil a budu jen rád, když bude točit filmy alespoň na stejné úrovni, jako jeho otec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuhle zlomyslnou satiru jsem viděl hned po premiéře a měl jsem k ní jisté výhrady. Tempo mi nepřišlo ďábelské, děj mohl být energičtější, dialogy nebyly tak vybroušené, jak zaznívalo. Ale měla skvělé herce. Sympaťák s výraznými rysy Aaron Eckhart by prodal i víko od kanálu nebo babiččiny ošoupané papuče, kdyby na to přišlo. Tabákový lobbista má vytříbené argumentační postupy, pravdu filtruje a zrovna dostal za úkol, aby se v hollywoodských bijácích zase objevovali herci, kteří vytahují z krabičky jednu za druhou. Překazit mu to hodlá investigativní novinářka i senátor, který tažením proti cigaretám hodlá sbírat cenné body. A taky musí myslet na vztah s dospívajícím synem. Nemusíme s ním v mnohém souhlasit, můžeme mu ale vlastně fandit. Výsledek určitě rozpoutá nejednu diskusi a naznačí, co debutující režisér (a scénárista) Jason Reitman potvrdí svými dalšími počiny: že má čuch na témata a talent na dialogy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má nějakou úroveň. Od začátku je plný inteligentních argumentů a kvalitních vtipů. Aaron Eckhart je neokoukaný a svoji roli zvládá s nadhledem. Ke kouření mě sice nepřesvědčil, ale jeho podání je mi velmi sympatické. Druhá polovina filmu je o malinko slabší, ale i tak si zaslouží plné hodnocení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Původně měl být film natočen už v roce 1990 a hlavní roli měl ztvárnit Mel Gibson. (Karlos80)
  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama