Reklama

Reklama

Sunday in the Park with George

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (3)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Muzikál Stephena Sondheima o pointilistickém malíři Georgesu Seuratovi a vzniku jeho slavného obrazu Nedělní odpoledne na ostrově Grande Jatte." V druhém dějství Neděli tak trochu dochází dech, ale každopádně se jedná o jeden z nejlepších muzikálů nejinvenčnějšího tvůrce (nejen) své generace. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Obraz byl možná (?) v době svého vzniku (!) fenomenální. Muzikál byl možná (?) invenční v době svého vzniku (!), ovšem mne celá inscenace tedy nechala vrcholně chladným. Naprosto nesrovnatelné třeba s Faustem či Mistrem a Markétkou (na Hair nebo Jesus Christ Superstar rovnou zapomeňte). 3 hvězdy jen protože a) inscenace (obecně) nejsou mým tématem b) zajímavé hrátky se scénou (kde je ten strom?) c) skutečně vynikající výkon Mandy Patinkina (prvně jsem slyšel zpívat mého oblíbeného herce). ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Sondheimův nejosobnější muzikál a neoddiskutovatelný opus magnum. Úžasná hudba i libreto o umění a hledání vlastního výrazu a cesty, naprosto originální scénický design, zcela uchvacující na konci prvního dějství, kdy George dokončí svůj obraz. Těžko popsatelný zážitek! Výkony Mandyho Patinkina a Bernadette Peters se už dávno zapsaly do historie hudebního divadla. Muzikál dostal 2 ceny Tony, Pulitzerovu cenu a Cenu sdružení newyorských kritiků. To, že byl natočen pro televizi a později vydán na DVD, byl opravdu záslužný čin! ()

Reklama

Reklama