Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

akisha 

všechny recenze uživatele

Základní instinkt jsem koupila v trafice v domění, že jde o první díl. Zklamání se dostavilo vzápětí. Úvodní scéna je výborná a zavádějící, protože ve vás navodí pocit dobrého filmu. Ten se ovšem nedostaví. Místo něj jsme nuceni čučet, kterak stará Sharon balí nějakýho duševně omezenýho knihovníka. Nikdy bych nevěřila, že někdy v duchu vykřiknu: Vrať se Douglasi, vrať se! Základní instinkt je prostě jeden, nechápu, proč se pokračování vůbec po tak dlouhé době zrealizovalo, a to naprosto zbytečně. Nepřináši nic nového, spíš hází špínu na vynikající první díl. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Natočení druhého Základního instinktu provázela řada potíží, problémy s obsazením počínaje a výběrem režiséra konče. Vzhledem ke slabému scénáři, který pouze recykluje jedničku (bohužel však postrádá onu rafinovanou strukturu) je až s podivem, že se nakonec k natočení dvojky nechala z původního týmu ukecat alespoň Sharon Stone. Ani její snaživý výkon však nemůže tenhle nudný erotický thriller zachránit. Režie je mdlá a herecké výkony, krom samotné Stone (na které se však již viditelně podepsal zub času) jsou zoufale nevýrazné. Hřebíčkem do rakve je především Morrissey coby psychiatr, který charisma neviděl ani z rychlíku. Mezi ním a Stone je takové prázdno, že by ho nevyplnilo ani tisíc sekáčků na led... ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rádoby šokující pokračování klasického erotického thrilleru, které staví pouze na světoznámém názvu, sekáčku na led v plakátu a zachovalé Sharon Stone. Toť vše, dusná atmosféra Verhovenova filmu se naprosto vypařila, stejně tak odvážné erotické scény a dobře fungující detektivní příběh, místo toho se ve "dvojce" dočkáme blbého scénáře s blybými postavami uvnitř (hlavní hrdina je prostě vůl...) a sterilních a nezajímavých šukaček, jejichž prostřednictvím chtějí tvůrci jen ukázat, že ta Sharon prostě furt vypadá dobře. Na to by stačilo, aby Sharon nafotila nějaký odvážný kalendář a ve filmovém průmyslu by bylo o jednu hovadinu méně. 30% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tenhle film bude blbost, bylo jasné dřív, než padla jeho první klapka. Leda by tvůrci dokázali něčím překvapit. Povedlo se jim to? Svým způsobem ano. Scénář je totiž ještě o poznání pitomější, než jsem čekal. Zatímco první díl byl erotický thriller, dvojka je spíš vulgární nuda. Smyslnost dlaždičským slovníkem nenahradíš a bez scénáře, který má hlavu a patu, napětí nevybuduješ. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po 14 letech přichází konečně druhý díl. Jednička je výborná a je to film, který z herečky vedlejších rolí udělal hvězdu. Vynikající kombinace psychologie, thrilleru a erotiky se dočkala pokračování. Bohužel druhý díl je mnoho horší. David Morrissey nahradil Michaela Douglase tím nejhorším způsobem. Druhý díl ničím nepřekvapí a už úvodní scéna, velice přehnaná, naznačuje, že se to jedničce nevyrovná. Trapné dialogy se prvnímu dílu nemohou ani přiblížit. Přesto to taková hrůza zase nebyla. Je to klasický dvojhvězdičkový film, ale já mu jednu * přidávám za erotické ztvárnění stále ohromě sexy Catherin Tramellové (Sharon). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Film drží prvenství jako první pokračování, které v amerických kinech nevydělalo ani 10 milionů dolarů. (HellFire)
  • 14 let očekávaný sequel producenti „ošetřili“ sumou 70 mil. dolarů, což však na diváky nezaúčinkovalo. Během úvodního víkendu (31.3. – 2.4.) vydělal jen 3,2 milionu. Stačilo to jen na desátou příčku a po dvou týdnech měl na kontě jen 5,2 milionu. (imro)

Reklama

Reklama