Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednička byla mixem všeho co divák ve své době chtěl vidět. Perfektní Michael Douglas jako policista, který jde do všeho pohlavě. Krásná mladá spisovatelka Sharon Stone jako chladnokrevná šelma, která měla naplánovaný celý příběh pro svou knihu. Paul Verhoven dal celému filmu příjemný nádech filmu noir a Douglasova femme fatale byla stělesněním všech dobrých i zlých snů každého muže. Jeho režijní zručnost a přesné načasování chvíle, kdy šokovat udělali z BI perlu mezi filmy. Druhý díl se naoko snaží připomenout původní film. Ať je to hudební motiv, který se vůbec nezměnil a je slyšet v každém okamžiku filmu, nebo Sharon Stone, ani jeden z těchto faktoru nestačí k napodobění úspěchu původního filmu. Velká škoda, ale čekal někdo víc? Sharon Stone už je žena v letech a počet jejich plastických operací rapidně roste. Už jen kvůli dvoum scénám v kterých jsou vidět její prsa určitě na minimálně jedné operaci byla. Její krasa je pryč a ani její chladná Catherina Tramell není tou potvorou, kterou jsme obdivovali. David Morrissey nešahá Douglasovi ani po kotníky. Ostatní herci jsou jen taková sbírka nudných nosičů vody a ten kdo obsadil herce do role detektiva si asi myslí, že šlo o nějakou komedii, protože jeho zjev nebo jak to nazvat mě už nazačátku filmu velmi rozesmíval. Děj se snaží ke konci vnutit divákovi zvraty a poslední zvrat, který si scénárista vymyslel je už přehnaný. Hollywood si stále myslí, že se vše musí říci nebo ukázat. Škoda, že občas scénárista nebo režisér více nevěří fantazii diváka, která by si v některých momentech opravdu mohla užít. Citace z plvodního dílu jsou vykradené a blbě použité. Bohužel většinou jsou jen naťuknuté a k jádru se nedostaneme(např. cigareta-Zde se nekouří ... Kdo očekává hlášku: "Co uděláte zavřete mě ?" se nedočká....). To, že Sharon ve svých letech už nebude sokovat vzhledem ani tím co ukáže čekal každý, ale jne ta holka jedna stará si to neuvědomuje. Proč někdo do filmu nenapsal postavu nějaké mladé následovnice této kočičky?K každému druhému horroru jsou přibaleny min. dvě modelky s hezkými obličejíčky a párem.... Tentokrát ne. No nic. Celý film postupuje pomalu, je nudný, nepřekvapí a ani maličko nešokuje. Jen to auto nazačátku opravdu závidím.... PS: Proč je nakonci na obalu knihy napsané jméno Catherine Woolf? :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco strašného,ale výsledek byl ještě horší. To, že toto pokračování nemělo vzniknout mi bylo jasné hned od začátku, protože tím hlavním lákadlem původního snímku byl pro mě Douglas a rozhodně ne Sharon Stone. Ta se tady snaží vyškrábat zpět mezi elitu, ale za tuhle svojí roli si zaslouží jenom výsměch. Celý film je extrémně nudný a nedokáže vůbec ničím zaujmout. Dialogy jsou jak vystřižené s erotického filmu a režisér se snad na place vůbec neukázal. Herectví Davida Morrisseye má stejné účinky jako prášky na spaní a jediný David Thewlis to uhrál docela solidně. Tohle je zkrátka velkej průser, kterej by měl honem rychle zmizet v zapomnění. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si všetko, čo robilo prvý Základný inštinkt zaujímavým, originálnym, nepredvídateľným, napínavým a sexy, a máte Základný inštinkt 2. Úvodné titulky rozdráždia, no akýkoľvek potenciál ostatného sexu vo filme, a že ho je VEĽMI málo a je VEĽMI skratkovitý, pochováva David Morrissey. A ostatní sú na tom podobne - ťažko nájdete castingom viacej sprznený film. Nezachráni to ani Sharon Stone, ktorej zostarnutá ruka pri každom potiahnutí z cigarety zatieňuje jej vymejkapovanú tváričku. Scenár bezmocne parazituje na nápadoch z prvého filmu a vyúsťuje v podpriemerný thriller v štýle Farby noci. Tu sa budú rozdávať Zlaté maliny. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone zestárla a už není tak mrazivě přesvědčivá jako v jedničce, ale sex appeal ještě pořád má, ale ne už tak dráždivý. Vydupala si tohle pokračování a po jejím boku nahradil Michaela Douglase celkem nekoukaný David Morrissey, ale scénář už tolik nestaví na dravých sexuálních scénách, ale nahrazuje je jen slabším předivem erotična. Do popředí se více dostává příběh psychiatra lapeného v moci vášně a intrik a není to příběh k zahození. Režisér Michael Caton-Jones není tak odvážný jako jeho předchůdce Verhoeven a nerežíruje ani s takovou lehkostí, ale nabízí celkem zajímavý thriller s nečekaným závěrečným rozuzlením, pohled na odhalená Sharonina prsa ve vířivce, jednu odvážnou sexuální scénu, stejnou hudbu jako v jedničce a pocit, že to přece jen nebylo tak špatné. Erotických thrillerů se totiž točí stále méně, a tak mně to přišlo vhod. 60% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po 14 letech přichází konečně druhý díl. Jednička je výborná a je to film, který z herečky vedlejších rolí udělal hvězdu. Vynikající kombinace psychologie, thrilleru a erotiky se dočkala pokračování. Bohužel druhý díl je mnoho horší. David Morrissey nahradil Michaela Douglase tím nejhorším způsobem. Druhý díl ničím nepřekvapí a už úvodní scéna, velice přehnaná, naznačuje, že se to jedničce nevyrovná. Trapné dialogy se prvnímu dílu nemohou ani přiblížit. Přesto to taková hrůza zase nebyla. Je to klasický dvojhvězdičkový film, ale já mu jednu * přidávám za erotické ztvárnění stále ohromě sexy Catherin Tramellové (Sharon). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objevila i slavná londýnská budova 30 St Mary Axe, známá také jako "Gherkin", v překladu "okurka". (Cucina_Rc)
  • Zlatá malina 2006 v kategorii Nejhorší film, Nejhorší herečka v hlavní roli, Nejhorší scénář a Nejhorší pokračování. (Akumulátor)

Reklama

Reklama