Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

POMO 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si všetko, čo robilo prvý Základný inštinkt zaujímavým, originálnym, nepredvídateľným, napínavým a sexy, a máte Základný inštinkt 2. Úvodné titulky rozdráždia, no akýkoľvek potenciál ostatného sexu vo filme, a že ho je VEĽMI málo a je VEĽMI skratkovitý, pochováva David Morrissey. A ostatní sú na tom podobne - ťažko nájdete castingom viacej sprznený film. Nezachráni to ani Sharon Stone, ktorej zostarnutá ruka pri každom potiahnutí z cigarety zatieňuje jej vymejkapovanú tváričku. Scenár bezmocne parazituje na nápadoch z prvého filmu a vyúsťuje v podpriemerný thriller v štýle Farby noci. Tu sa budú rozdávať Zlaté maliny. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

To, co učinilo Základní instinkt nesmrtelným, nenajdete. Nastoupila čirá blbost. Jejím zdatným reprezentantem byl psychiatr, který měl okamžitě mozek v rozkroku (ačkoli by i sexuálně vyhladovělej metař odhalil manipulaci a vzal údy na ramena) a nebyl jediným, kdo se choval jak tetřev, i festovní dialogy ("Máte alibi? Jo, přítelkyni jsem bral celou noc zezadu. Zezadu? To jste na tom líp než já .... "). Bohužel, v kině občas vypadl zvuk nikoli obraz, takže titulky i "charisma" hlavního hrdiny rovnající se přitažlivosti zanícené bradavice jsem odsledovala až do konce. To, že jsem se i při erotických scénách těšila, že si v přilehlém pubu dám špenátovou palačinku za statečnost jen dokladuje, jak byl tenhle "výcak" rajcovní. Tak za co teda ta jedna hvězdička? Jo, za tu palačinku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Natočení druhého Základního instinktu provázela řada potíží, problémy s obsazením počínaje a výběrem režiséra konče. Vzhledem ke slabému scénáři, který pouze recykluje jedničku (bohužel však postrádá onu rafinovanou strukturu) je až s podivem, že se nakonec k natočení dvojky nechala z původního týmu ukecat alespoň Sharon Stone. Ani její snaživý výkon však nemůže tenhle nudný erotický thriller zachránit. Režie je mdlá a herecké výkony, krom samotné Stone (na které se však již viditelně podepsal zub času) jsou zoufale nevýrazné. Hřebíčkem do rakve je především Morrissey coby psychiatr, který charisma neviděl ani z rychlíku. Mezi ním a Stone je takové prázdno, že by ho nevyplnilo ani tisíc sekáčků na led... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oni si asi mysleli, že když nechají Sharon vypouštět z pusy hlášky typu "zapíchat si" či "dělal mi to v autě", bude to sexy. Ale není! Sexy není hlavně dementní děj, potácející se od ničeho nikam a neschopný zvolit si tu správnou polohu. Opravdu a vážně, nebýt těch tří erotických scén v celkové délce cca 1,5 minuty, nestálo by to za řeč. A ty byly ještě v USA vystříhány! Američtí (cenzoři ne, Bůh chraň!) lidé, kteří "doporučují nepustit určité scény do filmů", většinou týkající se nebezpečného násilí či nemravného sexu, se opět vytáhli. Bravo! Jo a mě Sharon přišla pěkná. I když bude asi úplně blbá. Všechny košíky do fronty!!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já to tak hrozně nevidím. Samozřejmě jednička to není, ale to se dá vyčíst z názvu, že to je dvojka, alespoň já to tam vidím. Úvodní prstovačka v autě je fakt hodně dobrá. Jenže o tomhle se většině uživatelů, kromě mě může jenom zdát a to jak o tom autě , tak o tom ostatním. Naprosto srandovně působil psychiatr. Je jasné, že Sharon potřebuje pořádnýho bejka jako jsem já nebo Douglas a ne nějakého sráče z vysoké školy, tím bylo dáno že jsem Sharon neskutečně fandil. Takže jsem měl o zábavu postárano. Škrcení chlapa opaskem, které Sharon v rámci postelových hrátek zařadila nově do svého bohatého sexuálního rejstříku mě nechalo chladným. Zase takovou důvěru u mě ženy nemají. Film mou důvěru neztratil, na druhou stranu ani nějak získal. Sharon Stone je pořád pěkná a ve filmu působí jak slušně chladná kurvička. Z pánů, co na adresu Sharon prskají jak se na ní podepsal věk, by si Sharon udělala s přehledem plivátko. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hehehe. Eroticko-thrillerový ekvivalent kung-fu filmu. Všetok "dej" a dialógy slúžia len na to, aby preklenuli čas medzi "šteklivými" scénami. Avšak kým aj v priemernom kung-fu filme sa po dávke kecov dočkáme nejakej obstojnej bitky, tu dostaneme len trocha tej vyretušovanej a silikónovej Sharon, ktorá chce, aby sa jej nejaký plešatý blbeček, čo Michaelovi Douglasovi nesiaha ani po členky, vystriekal do úst. Nič proti sexu s MILF-kami, ale keď už, radšej si dám Stiflerovu mámu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $5,971,336Tržby Celosvetovo $38,629,478/videl v kine: 40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Řečeno slovy klasika: "Tady už nepomůže ani vazelína". Michael Caton-Jones rezignoval po úvodním CGIčkovém orgasmu v autě, Sharon Stone se snaží mluvit zastřeným hlasem a David Morrissey zabloudil před kameru cestou do šachového kroužku. A jako by všechny tyhle politováníhodné události nestačily - sekáčky, kalhotky a nedejbože obnažené ženštiny, abyste ve filmu hledali lupou. Čím proboha chtěli tvůrci zaujmout, čím? Nejneuvěřitelnější dvě hodiny, které jsem letos v kině strávil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednička byla mixem všeho co divák ve své době chtěl vidět. Perfektní Michael Douglas jako policista, který jde do všeho pohlavě. Krásná mladá spisovatelka Sharon Stone jako chladnokrevná šelma, která měla naplánovaný celý příběh pro svou knihu. Paul Verhoven dal celému filmu příjemný nádech filmu noir a Douglasova femme fatale byla stělesněním všech dobrých i zlých snů každého muže. Jeho režijní zručnost a přesné načasování chvíle, kdy šokovat udělali z BI perlu mezi filmy. Druhý díl se naoko snaží připomenout původní film. Ať je to hudební motiv, který se vůbec nezměnil a je slyšet v každém okamžiku filmu, nebo Sharon Stone, ani jeden z těchto faktoru nestačí k napodobění úspěchu původního filmu. Velká škoda, ale čekal někdo víc? Sharon Stone už je žena v letech a počet jejich plastických operací rapidně roste. Už jen kvůli dvoum scénám v kterých jsou vidět její prsa určitě na minimálně jedné operaci byla. Její krasa je pryč a ani její chladná Catherina Tramell není tou potvorou, kterou jsme obdivovali. David Morrissey nešahá Douglasovi ani po kotníky. Ostatní herci jsou jen taková sbírka nudných nosičů vody a ten kdo obsadil herce do role detektiva si asi myslí, že šlo o nějakou komedii, protože jeho zjev nebo jak to nazvat mě už nazačátku filmu velmi rozesmíval. Děj se snaží ke konci vnutit divákovi zvraty a poslední zvrat, který si scénárista vymyslel je už přehnaný. Hollywood si stále myslí, že se vše musí říci nebo ukázat. Škoda, že občas scénárista nebo režisér více nevěří fantazii diváka, která by si v některých momentech opravdu mohla užít. Citace z plvodního dílu jsou vykradené a blbě použité. Bohužel většinou jsou jen naťuknuté a k jádru se nedostaneme(např. cigareta-Zde se nekouří ... Kdo očekává hlášku: "Co uděláte zavřete mě ?" se nedočká....). To, že Sharon ve svých letech už nebude sokovat vzhledem ani tím co ukáže čekal každý, ale jne ta holka jedna stará si to neuvědomuje. Proč někdo do filmu nenapsal postavu nějaké mladé následovnice této kočičky?K každému druhému horroru jsou přibaleny min. dvě modelky s hezkými obličejíčky a párem.... Tentokrát ne. No nic. Celý film postupuje pomalu, je nudný, nepřekvapí a ani maličko nešokuje. Jen to auto nazačátku opravdu závidím.... PS: Proč je nakonci na obalu knihy napsané jméno Catherine Woolf? :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nevyzeráte na to, že by vás to zobralo.“ – „Ale zobralo. Ktovie, či sa ešte niekedy urobím.“ Obávam sa, že čas zabudol už nielen na niekoľkoročný rachot, ktorý predchádzal prvej klapke ZÁKLADNÉHO INŠTINKTU 2 (zmena režisérov, hercov, scenárov, pre každého, kto to svojho času natešene sledoval, neuveriteľné šachy), ale i na samotný film. Ak Verhoevenov originál zo začiatku 90. rokov dodnes šokuje otvorenou sexualitou a brutalitou, matné (a samozrejme úplne zbytočné, producentom išlo len o peniaze) voľné pokračovanie z roku 2006 ponúka max. minútu vzrušenia. Namiesto neho fádny režisér Michael Caton-Jones (ROB ROY, ŠAKAL) znudene ukladá jednu nenápaditú scénu hneď vedľa druhej. Keby do snímky nezaradil podarenú úvodnú jazdu, škodoradostný koniec a vtipného policajta v šťavnatom podaní Brita Davida Thewlisa (OSTROV DR. MOREAUA), neviem neviem. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/mladezi-nepristupne/58-zakladny-intinkt-2-40- Kino Považan 2006 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, me to tak spatny rozhodne neprislo. Clovek holt nesmi myslet na to, ze existuje prvni dil, kterej je tak stokrat lepsi. Co se tyce pribehu, je to v podstate to samy co jednicka, nicmene scenar je docela promakanej a dialogy jsou napsany hodne slusne. Herci taky nejsou spatny, Morrissey, i kdyz bych cekal, ze se bude branit dyl, vypada vetsinu casu nasrane a hraje slusne. A Sharon, i kdyz viditelne zestarla, porad umi bejt docela sexy. Celkove se podle me jedna o slusnej prispevek do thrillerovyho zanru za lepsi 3* a kdyz pominu fakt, ze tohle pokracovani bylo naprosto zbytecny, tak muzu rict, ze to je nadprumernej film. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Niekedy je horšie dať filmu jednu hviezdičku než odpad. Catherine pretiahla vo filme všetkých okrem mňa ...die bitch ! 1/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jednička byla stylová, napínavá a velmi sexy, herci (v rámci žánru) přesvědčiví (chemie mezi Stoneovou a Duglasem fungovala více než výborně) a celé to bylo skvěle natočeno. A Sharon Stone byla mladá a žádoucí. O čtrnáct let později nic z toho neplatí - Sharon stárne a je mizerná herečka, na režisérské sesli sedí velmi průměrný řemeslník Caton-Jones, scénář je trapnou kopií jedničky ovšem bez překvapení, zajímavých zvratů a zajímavých dialogů, a hlavní mužská role je tak zoufale špatně obsazená (od začátku je jasné, že tohle není pro Catherine důstojný protivník, a že si s ním bude dělat, co se jí líbí)... Když jsem si přečetl, že chce Stoneová režírovat trojku, bylo mi jí strašně líto. Už ve Varech prokázala absolutní absenci soudnosti a kontaktu s realitou, ale tohle... P.S. Ty vystřižené sexuální scény, co kolují na internetu, jsou opravdu tím jediným zajímavým na tomhle snímku. Film samotný (natožpak uvážíme-li, že jde o pokračování Základního instinktu) je naopak skoro bez sexu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone a její kamarád - pětikilový make-up - už to neutáhnou. Podobný film bez Verhovena a jeho dokonalé atmosféry nemá smysl... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Další úlet v hodnocení na CSFD. Tenhle thriller není o nic horší než jednička. Sharon je ještě víc sexy než v předchozím díle a erotické scény nejsou jenom o šklebech ve tvářích zúčastněných. Celou dobu jsem byl v nejistotě a Sharon mě neustále dráždila svými pohledy stejně jako všechny kolem sebe. Navíc ten povedený závěr. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl zvědavý už kvůli výrazně negativnímu ohlasu, který ho provázel. Po jeho shlédnutí musím konstatovat, že není ani zdaleka tak špatný. Tím ovšem netvrdím, že je to film dobrý. Nicméně příznivec žánru a ještě stále obstojných půvabů Stoneové si může připsat druhou hvězdičku. Potíž je v tom, že hlavním tahákem v tomto snímku měla být právě uvadající hvězda Stoneová. Ta narozdíl od jiných modelek, které zabloudily z předváděcího mola před kameru, je schopná podat určitý herecký výkon a tam, kde se může opřít o dobrého režiséra a kvalitní herecké partnery, může dokonce překonat sama sebe, jak o tom přesvědčila v Casinu nebo v Múze. Jinak je to ale zcela průměrná herečka, která vyniká schopností sebeprezentace. Na české poměry je možné ji přirovnat ke Kateřině Brožové a v tomto srovnání by vyšla vítězně nejspíš Brožová, která koneckonců hraje divadlo (divadelní prkna bych milé Sharon opravdu nevěřil). Protože ve dvojce se sešel tuctový režisér s tuctovými herci a průměrným scénářem, je výsledkem tuctový průmyslový výrobek vhodný do vysílání kterékoli komerční televizní stanice kdykoli po půlnoci pro chronické nespavce. Celkový dojem: 20%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně, první díl jsem viděl a ohodnotil plným počtem, k dokonalosti moc nechybělo. Jenže u tohoto filmu jsem se snažil být tzv. "nad věcí" a nevnímat fakt, že jde o 2 (poněvadž hodně uživatelů hodnotí horším hodnocením jen proto, že je něco až 2., 3. apod.). Já se nato díval hlavně z hlediska thrilleru. A v tomto bodě u mě film uspěl na výbornou, byl hodně propracovaný. Co se týče herců, samozřejmě Morrissey není Douglas, ale u Hannibala jsem si taky za chvíli zvykl na Moorovou, ikdyž Fosterová byla ta "první" (a určitě jsem nebyl sám). Slušná akce, napětí, hudba a koncem jsem byl relativně překvapen (fakt jsem čekal, že ten psychiatr skončí pod kytkama). A btw, Sharon je pořád sexy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sharon může mluvit o píchání, roztahovat nohy a vyhrnovat sukni, ale chybějící atributy zvané Verhoeven a kvalitní scénář prostě nelze nahradit (nehledě na to, že uspávající psychiatr D.Morrissey nesahá Douglasovi ani po Michaela juniora v klidovém stavu). Měla jsi Catherine zůstat v San Francisku a dál to dělat s Nickem frekvencí rezavého hlodavce, co rád papá ořechy.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Původní Basic Instinct byl erotickým thrillerem a poctou noir filmům. Druhý díl není ani jedno, ani druhé. David Morrissey je herecky nevýrazný a Sharon Stone má stejné herecké schopnosti jako před 14 lety (nepočítaje fyzické parametry). A konec leckoho naštve. ()

Reklama

Reklama