Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

genetique 

všechny recenze uživatele

Očakávaný veľký návrat sa nekonal, ale až tak by som to neodsudzoval. So scenárom by sa dali robiť divy, no celé to bolo akosi odfláknuté. Príliš prekombinované, zamotané a nerozuzlené. Zábery na Sharonine prednosti boli dosť časté a aj keď sa nemá za čo hanbiť, častokrát to na upútanie diváka nestačí. Chýbala mi väčšia dávka napätia a hlavne s lepším záverom. 55%. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Co všichni mají? Je to výborný kriminální thriller a obsazení i zpracování se mi líbilo. Bohužel se nedá srovnávat s prvním dílem, protože ten byl prostě jiný. Jinak natočený, měl jinou myšlenku a hlavně, v roce 1992 to bylo ještě všechno jinak. Tohle je rozhodně nadprůměrný film, ale takových není málo. Ohledně Michaela Catona-Jonese bych řekl jen to, že Šakalem už se vyčerpal totálně, takže tenhle film je víc než mohl dokázat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kdyby nešlo o pokračování tak zásadního filmu, šlo by hodnocení o něco nahoru. Producentští veteráni Mario Kassar a Andrew Vajna oprášili neoprášitelné a vznikl minimálně podivný spletenec, který překvapivě rychle začne uspávat. Napětí mezi Catherine Tramell a psychoanalytikem Glassem (zcela jalový a hereckými geny nepolíbený David Morrissey) je v úvodních pasážích slušné, s přibývajícím časem a stále tupějším scénářem ale kouzlo vyprchá a pod nohy svým hrdinům hází scénárista pořádné klády. A do úst jen nezáživné plkání. Sic má Sharon Stone ve filmu jen omezený rejstřík svůdných pohledů a naaranžovaných vstupů do záběrů, tak má tahle ženská pořád šťávu, že by utahala i fotbalovou jedenáctku. Přídomek sexuálního symbolu tady pořád funguje (i když s pomocí botoxových injekcí)!! Škoda jen, že si stejnou roli chtěla zopakovat. Nenašla totiž nejen pořádnou látku pro svoji provokující manipulátorku, ale ani schopného režiséra (pokud si to nemyslíte o rutinním Caton-Jonesovi), který by se alespoň jen přiblížil hutné atmosféře a dynamice prvního dílu. Jen nahodile předhazuje scény, aby tu a tam mohl ukázat nějakou tu bradavku a v závěru vše shodit v jeden velký žert!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si všetko, čo robilo prvý Základný inštinkt zaujímavým, originálnym, nepredvídateľným, napínavým a sexy, a máte Základný inštinkt 2. Úvodné titulky rozdráždia, no akýkoľvek potenciál ostatného sexu vo filme, a že ho je VEĽMI málo a je VEĽMI skratkovitý, pochováva David Morrissey. A ostatní sú na tom podobne - ťažko nájdete castingom viacej sprznený film. Nezachráni to ani Sharon Stone, ktorej zostarnutá ruka pri každom potiahnutí z cigarety zatieňuje jej vymejkapovanú tváričku. Scenár bezmocne parazituje na nápadoch z prvého filmu a vyúsťuje v podpriemerný thriller v štýle Farby noci. Tu sa budú rozdávať Zlaté maliny. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tenhle film bude blbost, bylo jasné dřív, než padla jeho první klapka. Leda by tvůrci dokázali něčím překvapit. Povedlo se jim to? Svým způsobem ano. Scénář je totiž ještě o poznání pitomější, než jsem čekal. Zatímco první díl byl erotický thriller, dvojka je spíš vulgární nuda. Smyslnost dlaždičským slovníkem nenahradíš a bez scénáře, který má hlavu a patu, napětí nevybuduješ. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Hudbu k filmu měl mít na starosti rovněž jako u prvního dílu Jerry Goldsmith, ale zemřel dříve, než stihl napsat první notu, a proto se ve snímku objevuje jen jeho hudební motiv. (imro)
  • Základní instinkt 2 měl od studia zelenou už několik let, ale natáčení vždy ztroskotalo, když Sharon Stone vetovala každého z kandidátů navrhnutých na svého hereckého partnera. Honorář (13,6 mil. dolarů) totiž dostala, ať se natáčelo nebo ne. (imro)
  • 14 let očekávaný sequel producenti „ošetřili“ sumou 70 mil. dolarů, což však na diváky nezaúčinkovalo. Během úvodního víkendu (31.3. – 2.4.) vydělal jen 3,2 milionu. Stačilo to jen na desátou příčku a po dvou týdnech měl na kontě jen 5,2 milionu. (imro)

Reklama

Reklama