Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policejní detektiv Jack Mosley je zkrachovalá existence, má chromou nohu, problémy s alkoholem, byl na léčení a nikdo už mu nesvěří pořádný úkol. Po jedné policejní razii má Mosley hlídat na místě činu, než dorazí policejní hlídka. Mosley tam stráví skoro celou noc. Další den už se chystá domů, když mu poručík nařídí, že musí ještě před koncem služby převézt jednoho vězně k soudu, který je vzdálený jenom 16 bloků. Jack pracoval celou noc a už se mu do ničeho nechce, poručík ale namítne, že policista, co měl mít vězně na starosti, uvízl v zácpě a nikoho jiného nemá. Jack si tuhle práci má započítat do přesčasů, takže nakonec tedy neochotně souhlasí. Vězeň Edddie Bunker neustále mluví a nechce zavřít ústa. Jack se s ním zbytečně nebaví, jeho řeči ignoruje. Pak zastaví před konzumem, kde má objednaný alkohol, a jde si ho vyzvednout. Když vyjde ven, uvidí muže, který se snaží Eddieho zamčeného v autě zabít. Jack ho zlikviduje a všechno nahlásí... Za chvíli přijede do baru, kde Jack čeká, Frank Nugent, Jackův bývalý parťák. Ten Jackovi vysvětlí, že je v pěkné bryndě, Eddie totiž chce svědčit proti Frankovi a dalším kolegům, a proto ho musejí zabít. Chtějí to nalíčit tak, že ho zastřelí Jack a udělají z něj hrdinu. Jackovi se takový postup nelíbí, a tak postřelí jednoho policistu do nohy, popadne Eddieho a utíká s ním pryč. Následuje dlouhá honička a přestřelky, během níž se Jack dozví, co Eddie na Franka má. Jack chápe, že mu jde o život, zároveň ale má už jen zhruba hodinu na doručení svědka k soudu, protože pak vyprší platnost velké poroty... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (454)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby Willis po tomhle nenatočil další Smrtonostnou past, tak už bych ho měl pomalu za starýho páprdu. Tady totiž kulhá, sotva dejchá a vypadá docela zašle. Je to docela smutnej pohled, i když chápu že to měl v roli. Jinak je to ale docela solidní kriminálka, která má slušný akční scény a většinu času slušný tempo. Teda až ke konci, kdy už to začala bejt trochu nuda. Je ale vidět, že Donner to má pořád ještě v ruce a když už bude po zbytek života točit podobný filmy, tak se zlobit nebudu. Jenom toho Mose Defa ať příšte nechá doma, ten chlap mi šíleně lezl na nervy a nejradši bych ho šoupnul někam pod vlak. 60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn na nedeľné popoludnie. Proste Willis je Willis a to čo tu zahral starého ochlast policajta vyditeľne na konci síl odpadávajúci po desiatich krokoch (agent: "Ste v poriadku", Willis: "Bežal som.") A keď struhne ten svoj die hardovský pohľad proste nedá sa mu odolať. Richard Donner na staré kolená odviedol dobrú prácu - prvý výstrel vo filme a ide sa ... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $36,895,141Tržby Celosvetovo $65,664,721Tržby za predaj DVD v USA $17,510,483 //počet predaných kusov 1,280,681║ akčný žáner to ma dnes ťažké a len ťažko si hľadá svoje publikum ale pre zarputilých akčných žrútov je to v určitom slova zmysle fajnšmerkrovina _Richard Donner na staré kolená prekvapuje a ponúka nám hustý thriller z prostredia skorumpovaných policajtov. __Jack Mosley je životom unavený „prepitý“ policajt, je mu absolútne jedno čo sa v jeho okolí deje až do chvíle pokiaľ mu nezveria prevoz svedka na súd, práve toho čo by mal potopiť jeho kolegov. Bruce Willis v jednej z mála jeho vážnejších úloh a zvláda ju až nadštandartne dobre, jeho zunovaná vyblednutá tvár dáva postave ten pravý vnútorný rozmer človeka čo hľadá uspokojenie len na dne fľašky. Jeho náprotivok Mos Def je až trošku moc uvoľnený vo svojej úlohe a zo svojím škerkaľavím ukecaním hlasom(v originály) dosť uberá na napätí, čo je škoda ináč by to bola prvotriedna policajná dráma, ale na druhú stranu má jeho postava určitú charizmu a postupom času sa dá na nho aj zvyknúť, dobrú prácu tu odvádza aj David Morse ako skorumpovaní policajt drsne idúci si za vlastnou spravedlnosťou. Za výbornú gradáciu v príbehu je zodpovedný už dosť skúsený filmár ako Richard Donner, pre nho to bol menší návrat medzi elitu kam patrí, aj keď sa filmu nedostalo zrovna uznania aké by si zaslúžilo. Donner si dal záležať na mnohých detailoch vo filme, postavy sa správajú dosť reálne, presnejšie su späté zo životom a prostredím v akom sa pohybujú. Dnešná doba už nie je zrovna naklonená pre žáner policajnej drámy. /videl v kine: 85%/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Z té pouti přes 16 Bloků na člověka dýchne kouzlo starých časů. Konkrétně těch, ve kterých se třeba Gene Hackman válel po podlaze v háčkovém absťáku a objednával si čokoládu. A to kouzlo, podobně jako onen dech - není-li ovšem přizdoben tláčou s cibulí nebo kartonem "stařen" - zase potichoučku polehoučku zmizí. Něco tomu totiž chybí. Něco jako třeba uvěřitelnost nebo přesvědčivost dvojice "kladných" hrdinů. S Davidem Morsem nemám nejmenší problém, ale Bruce i Richard se tak soustředili na to, aby první jmenovaný vypadal co nejvíc odkecaně, že ten druhý nějak zapomněl věnovat se svému řemeslu. A tím utrpěla i logičnost scénáře, respektive ta výše zmiňovaná přesvědčivost. Zatímco Friedkinova Francouzská Spojka člověka strhla, Donner získává kladné body leda tak za ten pokus vrátit se "ke kořenům". Pravda, Spojka je naprostý majstrštyk a 16 Bloků evidentně jen další z filmů nižšího řádu, ale i v této kategorii nenápadných stylovek máme lepší kusy na vybranou. Nebylo to špatné, ale víc než 60% nedám. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemnej oldschool, ale už to prostě není ono. Ze začátku to vypadá hodně slibně a první dvě oběti Willisovi bouchačky jsou vyřízeny velice stylově. Potom ale dost zvolní tempo a spíš se kecá, než něco děje. Willis svoji roli zvládl jako obvykle, Mos Def je dobrej, muselo bejt totiž těžký pořád tak dementně mluvit, ale zase mi ho díky tomu bylo líto. Celkově jsem si ten happyend moc přál, akorát k němu mohlo dojít za poněkud svižnějších podmínek. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

  • Zbraň, ktorú používajú všetci policajti vo filme, je Glock 17, ráže 9 mm. (misterz)
  • Mnoho filmových fanoušků spekuluje o tom, že by film mohl být remakem snímku Železný stisk (1977). (Tony.cs)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama