Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský policejní detektiv Jack Mosley je zkrachovalá existence, má chromou nohu, problémy s alkoholem, byl na léčení a nikdo už mu nesvěří pořádný úkol. Po jedné policejní razii má Mosley hlídat na místě činu, než dorazí policejní hlídka. Mosley tam stráví skoro celou noc. Další den už se chystá domů, když mu poručík nařídí, že musí ještě před koncem služby převézt jednoho vězně k soudu, který je vzdálený jenom 16 bloků. Jack pracoval celou noc a už se mu do ničeho nechce, poručík ale namítne, že policista, co měl mít vězně na starosti, uvízl v zácpě a nikoho jiného nemá. Jack si tuhle práci má započítat do přesčasů, takže nakonec tedy neochotně souhlasí. Vězeň Edddie Bunker neustále mluví a nechce zavřít ústa. Jack se s ním zbytečně nebaví, jeho řeči ignoruje. Pak zastaví před konzumem, kde má objednaný alkohol, a jde si ho vyzvednout. Když vyjde ven, uvidí muže, který se snaží Eddieho zamčeného v autě zabít. Jack ho zlikviduje a všechno nahlásí... Za chvíli přijede do baru, kde Jack čeká, Frank Nugent, Jackův bývalý parťák. Ten Jackovi vysvětlí, že je v pěkné bryndě, Eddie totiž chce svědčit proti Frankovi a dalším kolegům, a proto ho musejí zabít. Chtějí to nalíčit tak, že ho zastřelí Jack a udělají z něj hrdinu. Jackovi se takový postup nelíbí, a tak postřelí jednoho policistu do nohy, popadne Eddieho a utíká s ním pryč. Následuje dlouhá honička a přestřelky, během níž se Jack dozví, co Eddie na Franka má. Jack chápe, že mu jde o život, zároveň ale má už jen zhruba hodinu na doručení svědka k soudu, protože pak vyprší platnost velké poroty... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (454)

Matty 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadá, když se osmdesátiletý režisér pustí do napínavého thrilleru ze současnosti. Synopse přitom nevypadala úplně beznadějně – unavený, alkoholem nasáklý polda musí přes 16 bloků prolezlých chlapy s bouchačkami dopravit k soudu do 10:00 důležitého svědka. Je 8:00. Schopný režisér by výše napsané zpracoval třeba jako kinetickou akci odehrávající se v reálném čase, Richard Donner schopným režisérem byl. V letech, která má už dávno za sebou. Až na pár delších kamerových jízd je 16 bloků zrežírováno jako průměrná akce 70. let, která navíc oplývá jedním z nejdebilnějších scénářů dneška. Dojemná historka o dvou outsiderech (přičemž jeden sní o otevření vlastního pekařství!) disponuje nehorázným množstvím hluchých míst a navíc je vyšperkována sadou přihlouplých dějových zvratů. 40% Zajímavé komentáře: Tsunami_X, Faye, imf, tron, numi, wipeout ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá škola. Donner jako kdyby se vrátil do 90-tých let. A Willis jako kdyby hrál jeden ze svých dřívějších charakterů viz. třeba takový Joe Hallenbeck v POSLEDNÍM SKAUTOVI, jenomže o takových desel let později. Prostě taková stará a unavená verze :-). Příběh je na 100% oldschoolový, ale příjemně zahřeje. Jako by se staré časy na chvilku vrátili. Možná proto jsou u mě v hodnocení 4* místo 3*. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Caroline. Volala sa Caroline.“ Ja si neviem pomôcť, mne sa to fakt páči. Viem, že tie 4* môžu pôsobiť prestrelene. A asi aj také sú. Ale už keď som 16 blokov videl prvý raz (v roku 2006 na DVD), páčili sa mi. Odvtedy som ich v televízii pri nekonečných reprízach videl veľakrát a zakaždým som musel skonštatovať, že je to dobré. Jasné, akcie je fakt minimum, ak to chcete pozerať kvôli nej, tak to ani nepozerajte. Napriek jej (schválnemu a vedomému) nedostatku je to však nesmierne dynamický film: jednak sa odohráva ako keby v reálnom čase (v podstate behom niekoľko desiatok minút) a jednak sú postavy neustále v pohybe, meniac jednu atraktívnu lokáciu (bar) za druhú (unesený autobus). Bruce Willis s fúzmi je tu vynikajúci. Unavený, opitý, krívajúci, ale zároveň si stále ešte pamätajúci dôvod, pre ktorý sa pred rokmi dal k polícii. Ukecaný Mos Def (chvíľková hviezdička daného obdobia – Lúpež po taliansky, Stopárov sprievodca po Galaxii) mohol byť veľmi ľahko otravný, ale on je viete čo? On je sympatický. A s Willisom mu to pristane, sedia si, ladia spolu, každý je iný a veríte im, že sa postupne medzi nimi stierajú trecie plochy a začínajú si viac a viac dôverovať, čo môže viesť dokonca až k priateľstvu. David Morse (Zelená míľa) už viac klišé postavu mať napísanú nemohol, na strane druhej je to David Morse: stačí mu žuť žuvačku a nahodiť tie svoje úsmevmi (prípadne spýtavo nadvihnuté obočie) a je to. Páčia sa mi drobné chuťovky, ktoré to príjemne osviežujú (hádanka o autobusovej zastávke, pustenie policajtom do metra, „nemý“ spôsob, akým sa Willis dozvie, že do baru práve vošiel zločinec), prípadne prehlbujú postavy (realistický pokus Morsea snažiaceho sa Willisa v bare v poslednej chvíli presvedčiť, aby sa díval inam, lebo veď sa poznajú dlhé roky a snáď by nešiel proti vlastným). V kinách to rozhodne žiadne terno nebolo. Film, hoci na to príliš nevyzerá, stál 52 miliónov. Vzhľadom na svoju relatívnu komornosť vyzerá skôr na o 20 menej. Na celom svete nezarobil ani 66. Hoci legendárny Richard Donner (Smrtonosné zbrane, Superman, Prichádza Satan!, Jastrabia žena) zomrel až o 15 rokov neskôr, jednalo sa o jeho posledný film. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Opravdu kolísání kvality je zjevné, na druhou stranu je to běžný film, takže není co řešit. Jedná se o typickej příklad rolí na hodnýho (Bruce Willis - ovšem záleží, jak se to vezme) a zlýho poldy (David Morse, který mi do téhle role prostě sedl), zápletka celého filmu se točí kolem Eddiho (Mos Def), který byl svědkem nezákonného jednání policie. Nejlepší je nejspíš začátek a konec filmu, zbytek se pohybuje jemně pod průměrem. 55% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Trocha klíhu, trocha klišé, jeden rapper s fistulkou, jeden Bruce Willis v roli, ve které jste ho viděli asi milionkrát jedno průměrné krimi. Scénář je nejslabším článkem tohoto veledíla - takové skloubení nepravděpodobnosti a klišé bych čekal u Kobry 11 a ne tady. Důchodci sucks P.S. Mos Defa jsem prokouk - ten hajzl má ulitý lup a pekárnu si chce otevřít jen proto aby tam mohl ty prachy mohl vyprat. Sof of a bitch! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama