Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malá Terezka přijíždí na prázdniny k babičce a dědovi, kteří tvoří svéráznou dvojici. Zatímco děda Malý, vesnický všeuměl, se celý život pokouší, samozřejmě marně, létat na rogalu, jeho žena vše shovívavě pozoruje a v klidu přitom pokuřuje doutníky. Prázdninová pohoda však netrvá dlouho. Místní zbohatlík a nepoctivec Napakunk chce, aby mu děda vyřezal sochu jeho dcery Pepiny v životní velikosti. Děda však odmítne. Pepina je totiž tak tlustá, že nenajde tak silné dřevo. Další den proto Napakunk porazí památnou lípu, pod níž se kdysi děda seznámil s babičkou, a přiveze ji dědovi. Ten ho však vyhodí a rozzlobený lakomec v noci zničí strašidelný park, který děda vyrobil pro Terezku. Té se podaří zachránit jediné dřevěné strašidýlko, Cvikýře. Ten nečekaně obživne a předvede Terezce své zázračné dovednosti. Nemůže sice konat dobré skutky, jen strašit, ale i toho dokáže Terezka využít. Od té chvíle se Napakunk stává obětí soustředěného útoku zlomyslných kouzel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu jedna z těch moderních filmových pohádek která mě nikdy nějak moc významně nezaujala a nenadchla možná jsem byl už tenkrát přeci jenom trochu náročný divák. Trochu zmatený děj kdy figurka strašidýlka Cvikýře ožije aby následně došlo k napravení vesnického hrabivce a zbohatlíka. Nevim jestli byl účel tohoto filmu pobavit tehdejšího nezkušeného dětského diváka či ho trochu znejistit a uvést do rozpaku a dezorientace. Za roli dědy Malého který to trošku oživil a za hlas J. Bohdalové jakožto strašidýlka Cvikýře dávám nakonec za 2*. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Vždycky jsem potají záviděl malé Terezce ty strašidla, jak pro ní její děda udělal :-). Zajímavá herecká dvojice Hrušínský st.-Štěpánková, která působí dost různorodě a komicky. Nesmím také zapomenout na let rogalem a nežádané obarvení vlasů malé Terezky. Nevím proč, ale když někdo řekne, že tetování a resp. snaha zbavit se ho je bolestivé, vždy si vybavím scénu s panem Dočolomanským... ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jeden z povedených... Famozní "dědek Malý" v podání R.Hrušínského, který rozdává smích a radost své vnučce z Prahy a dětem z vesnice, tolerantní "bábí Malá" v podání Jany Štěpánkové, kouřící trabuko a čekajíc s lékarničkou přes rameno kdykoli si "Malý" umane letět s rogallem, M.Dočolamanský jako "pokérovaný" nápadník a nepřekonatelný záporňák Josef Somr... Jo tenhle film, je moc hezký pro dětskou dušinku... a nejen pro ní... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem našla odvahu na reprízu a došla jsem k obratu, Cvikýř už mi tolko nevadí. Pořád to není žádný zázrak, ale solidní duo Hrušínského a Štěpánkové má své chvilky, obzvláště doplněné Dočolomanským, a casting taky vyloženě nesáhl pro Šulajovou vedle. Nicméně je pořád poměrně škoda, že jde patrně nechtěně více o sociálně realistickou sondu do života jedné malé obce a jejích obyvatel, nežli od nápaditou pohádku pro mládež. Pohádkově hravá zůstává převážně jen zdařilá Soukupova hudba a několik rekvizit jejichž show ideálně upomíná na to nejlepší, co nabízelo v plné míře již dobrodružství při Tajemství hradu v Karpatech. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, hodně dávno mě tohle celkem zaujalo. Není to nějak ničím zajímavé ani ničím špatné. Slušná atmosféra, nápady atd. Ale vše je bohužel pojato hrozně lacině a uměle. Takže podprůměr, který se s odř.ušima dá vydržet. Hodnotím na 40% = ** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Malá docela milá dětská komedie, s tuctovým námětem potrestání lumpa za pomoci nějakého toho nadpřirozeného blbnutí, které dodávají jiskru především skvěle ujetí prarodiče v podání vynikající dvojky Hrušínský a Štěpánková a kde mě asi nejvíc štvala Bohdalová, která svým děsným hlasovým projevem zničila postavu neobvyklého strašidýlka. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší scénář mohla hodně vysoko vytáhnout kvalitní režie. V tom případě by se z tohoto pohádkového filmu jistě stala velmi nadprůměrná záležitost... Bohužel, režie je velmi slabá a neohrabaná. I velmi dobří herci zde hrají velmi špatně, a jejich projev místy hraničí s naprostou křečí, protože vlastně neví, co a jak mají hrát... Škoda... 60% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl vybrat film mého dětství, který ani po letech neztratil své kouzlo, budou to právě Strašidla z vikýře. Terezka, létající dogy, dědeček snící o létání a hlavně sympatické strašidýlko mě potěší vždy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To k nám takhle přišla návštěva i s malým prckem a on hned: „Strýcu, pusť mi pohádku“ – jenže kde jí sebrat, když je furt dávají v TV, tak na co je mít zbytečně doma. Začal jsem se přehrabovat ve své „filmotéce“ a to zas bylo hned: “Běda jak mu tam pustíš nějaký horor!!!“. Jenže když já doma skoro nic jiného nemám. No, ale náhodou jsem našel DVD s tímto filmem a tak bylo vyhráno. Ani nevím, jak jsem k němu přišel. Popravdě nás tahle staro/moderní pohádka pobavila oba. Rudolf Hrušínský byl dobrý jako vždy, bylo tu i dost srandovních scén a asi nejvíc se nám líbil ten „ráčkující“ uličník. Malý měl radost, já to přežil bez úhony, takže docela spokojenost. Lehký nadprůměr si to zaslouží.60% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hm, taková moderní pohádka s laskavým strašidýlkem, co nerad pomáhá lidem a radši straší. A strašidlová zahrada dědečka Hrušínského byla skvělá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takovou babičku a dědečka by určitě chtělo každé dítě. Jen by dědeček v podání výborného Rudolfa Hrušínského nemusel létat s rogalem, ale kdyby nelétal, tak by ho nezachraňovala Jana Štěpánková. Zahrada plná strašidel by byla třešínkou na dortu, který bych si klidně dávala před spaním místo večerníčku. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Cvikýře zná asi každý a Rudolfa Hrušínského, jako dědečka který staví neustále startovací rampy u domu, na svůj památný let, to taky nemusím připomínat :-) Pohodová dětská komedie, plná tajemství a záhad, nejenom pro ty nejmenší :-) ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dětských filmů, který po letech neztratil nic ze svého kouzla. Netradiční pařezové strašidlo a pěkný prázdninový příběh. Navíc výborný Rudolf Hrušínský v roli dědečka! ()

Reklama

Reklama