Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako žák základní školy měl John Farley nadváhu a byl pravidelným terčem posměchu a šikany svého tělocvikáře, pana Woodcocka. O třináct let později z něj je štíhlý muž, který právě s úspěchem vydal knihu o hubnutí. Proto ho pozve starosta jeho rodného města, aby mu předal symbolický klíč od města jako poctu. S hrůzou však zjišťuje, že se jeho ovdovělá matka Beverly hodlá znovu provdat - za toho sadistu Woodcocka! John se jí snaží vysvětlit, že ho tělocvikář v mládí šikanoval a že je to zlý člověk. Matka nad tím jen mávne rukou. To už je na něj moc a vymýšlí plán, jak se Woodcocka zbavit. Odmítá přijmout fakt, že s člověkem, který mu zničil celé dětství, by mohl trávit rodinné Vánoce. Nezbývá mu než napnout všechny síly, aby ji od tak neuváženého kroku odradil a vyrovnal si s učitelem své vlastní účty... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel John Farley (Seann William Scott) se po mnoha letech vrací do svého rodného městečka, aby zde, jako (nyní) slavná osobnost, převzal od starosty, klíč od města. Jeho návrat ale nese obavy - stejně jako spousta jeho spolužáků ze základky byl šikanován šíleným tělocvikářem, panem Woodcockem (Billy Bob Thornton). Jaké je Johnovo zděšení, když zjistí, že krom toho, že se pan Woodcock vůbec nezměnil, tak se zároveň uchází o jeho matku (Susan Sarandon) a nakonec snad bude mít John nového tatíka ... Billy Bob Thornton už začíná být známý tím, že si své role moc nepřebírá, a bere to co mu nabízí (a co nese). To bohužel znamená i role v podobně laděných kravinách, jako je tato (nebo "sousední" Škola svádění), nicméně je Thornton známý i tím, že i ze sra*ky udělá vtipný a koukatelný film (jako je tento nebo "sousední" .. už se opakuju). Susan Sarandon i Seann William Scott (konečně se odpoutal od Stifflera!) jsou Thorntonem dokonale zastíněni. Na jedno podívání ok, víckrát nemusím ... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani Billy Bob Thorton ani Seann William Scott ten film nezvedli z průměru. Jsou to moji oblíbení herci a byli dobří, jako vždy. Jenže slabý příběh a takové vtipy nevtipy ten film srážely. Nebyla to vyloženě nuda ani žádný propadák, ale 80 minut stačilo až bohatě. Škoda, s takovýmlde obsazením s ez toho dalo vytřískat mnohem více. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Na pár vtipných flashbacků do hodin tělocviku se nedá utáhnout celý film. Nehorázně nevyužitý potenciál Woodcockovi postavy. Celé to pohřbívá tuctový scénář s dokonale odhadnutelným vývojem. Je to škoda, jelikož casting se podařil a i mi přišla dobře zvolená nálada. Ale to je tak vše. U komedie mám potřebu se zasmát víc jak dvakrát a slabě. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Klasická průměrná americká komedie, která nepřináší naprosto nic nového ale taky se u ní docela pobavíte. Ale to už člověk zhruba tuší, sálá to odevšaď, fotky, hodnocení... prostě průměr. Film podle mě vyzdrivhuje Billy B. Thorton, který je na podobné role prostě stavěný, výraz jeho tváře často mluví sám za sebe a budete se smát čistě jen kvůli němu ;-) ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Na Seanna Willliama Scotta sa mi stačí len pozrieť a už sa smejem. Je to podla mňa Pán Komik a spolu s Jimom Carreyom nemajú konkurenciu. Film o chlapíkovi, ktorého telocvikár na hodinách telesnej stále mučil a neskor si chce vziať jeho mamu za ženu. Dej je miestami trošku nudný ale dávka humoru je aj napriek tomu dobre rozložená. Sem tam sa vo filme ukáže nejaká oplzlosť, ale vždy je to ešte v rámci normy únosne. Vtipné hlášky, ktoré nenechajú vašu bránicu na pokoji. Morálny zaver je tiež v poho. Rodina komédia, ktorá pobaví a nebude to pritom strata času ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Producent David Dobkin režíroval některé scény, které se musely natáčet znovu, což trvalo 3 týdny. (HappySmile)
  • Skupina "The Ramona Dynasty" z Riverside v Kalifornii si ve filmu zahrála místní školní kapelu. (HappySmile)
  • Billy Bob Thornton si počas filmovania scény wrestlingu so Seannom Williamom Scottom zlomil nohu. (ladko)

Reklama

Reklama