Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako žák základní školy měl John Farley nadváhu a byl pravidelným terčem posměchu a šikany svého tělocvikáře, pana Woodcocka. O třináct let později z něj je štíhlý muž, který právě s úspěchem vydal knihu o hubnutí. Proto ho pozve starosta jeho rodného města, aby mu předal symbolický klíč od města jako poctu. S hrůzou však zjišťuje, že se jeho ovdovělá matka Beverly hodlá znovu provdat - za toho sadistu Woodcocka! John se jí snaží vysvětlit, že ho tělocvikář v mládí šikanoval a že je to zlý člověk. Matka nad tím jen mávne rukou. To už je na něj moc a vymýšlí plán, jak se Woodcocka zbavit. Odmítá přijmout fakt, že s člověkem, který mu zničil celé dětství, by mohl trávit rodinné Vánoce. Nezbývá mu než napnout všechny síly, aby ji od tak neuváženého kroku odradil a vyrovnal si s učitelem své vlastní účty... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pro mě fakt vtipná komedie se zabijáckym Billy Bob Thortonem. Jeho hodiny tělocviku mě fakt dostávaly, ale líbily se mi i vtipy mimo tělocvičnu. Velkej podíl na tom maj i ostatní herci. Sean William Scott je tu za slušňáka, ale byl mi sympatickej a Ethan Suplee prostě hrál Randyho z Earla a to mu jde nejlíp. Akorát ta blonďatá manažerka (nebo co to bylo) byla trapná. Moralita na závěr mi fakt nevadila, protože takhle to prostě v těchhle komediích chodí a prostě jsem se fakt zasmál. Nic víc, nic míň. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najlepšia je úvodná scéna z telocvične, potom film postupne prejde v solídne, rýdzo americkú komédiu, ktorá určite neurazí, ale ani neprekvapí. Aj keď je nutné priznať, že pár skutočne slabých miest sa tiež nájde. Pomerne vysoké hodnotenie je jednoznačne za výkon Seanna Williama Scotta. Ten chlap je fakt skvelý, nech siahnete kamkoľvek v jeho filmografií. Ešte by som rád podotkol, že Susan Sarandon nepatrí medzi moje top herečky, ale tu bola veľmi príťažlivá a očarujúca. ()

Reklama

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Přípomnělo mi to základní školu, také jsme měli takového tyrana, alespoň já to jako malé dítě vnímal tímhle stylem. Kromě přísného pana učitele a pár vtipných scén se nic jiného nedělo, takže pokud o tenhle film příjdete, nemusíte probrečet celou dlouhou noc. Thornton je asi nejlepším hercem na place, i když je to stále slabé, kromě šikanování mu to moc nešlape. Scott, ten nepředvedl téměř nic, kromě scény s běžícím pásem, kdy si parádně namlátil. Susan Sarandon, škoda jí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel John Farley (Seann William Scott) se po mnoha letech vrací do svého rodného městečka, aby zde, jako (nyní) slavná osobnost, převzal od starosty, klíč od města. Jeho návrat ale nese obavy - stejně jako spousta jeho spolužáků ze základky byl šikanován šíleným tělocvikářem, panem Woodcockem (Billy Bob Thornton). Jaké je Johnovo zděšení, když zjistí, že krom toho, že se pan Woodcock vůbec nezměnil, tak se zároveň uchází o jeho matku (Susan Sarandon) a nakonec snad bude mít John nového tatíka ... Billy Bob Thornton už začíná být známý tím, že si své role moc nepřebírá, a bere to co mu nabízí (a co nese). To bohužel znamená i role v podobně laděných kravinách, jako je tato (nebo "sousední" Škola svádění), nicméně je Thornton známý i tím, že i ze sra*ky udělá vtipný a koukatelný film (jako je tento nebo "sousední" .. už se opakuju). Susan Sarandon i Seann William Scott (konečně se odpoutal od Stifflera!) jsou Thorntonem dokonale zastíněni. Na jedno podívání ok, víckrát nemusím ... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

V téhle komedii se střídají dobré momenty s hluchými místy, kterých je však více. Obsazení je výborné. Billy Bob Thornton mi více sedí v dramatických rolích (Muž, který nebyl, Pleš příšer), ovšem i komedii utáhne obstojně. Děj je velmi jednoduchý, zápletka taktéž a happy end nezbytný. Vše je to vlastně slepenec scének, kde dostává velký prostor sexistický humor a trapasy. Na tohle bych do kina určitě nešel, ale před spaním příjemná oddechovka.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Při rozhovoru na začátku filmu v restauraci, kdy si hlavní hrdina Farley (Seann William Scott) stěžuje kamarádovi, že mu tělocvikář spí s mámou, má na sobě Farley částečně propocené triko, na němž se v jednotlivých záběrech mění množství potu. Chvílemi zasahuje až do textu, jindy zase pouze nad písmena. (snikrs)
  • Producent David Dobkin režíroval některé scény, které se musely natáčet znovu, což trvalo 3 týdny. (HappySmile)
  • Billy Bob Thornton si počas filmovania scény wrestlingu so Seannom Williamom Scottom zlomil nohu. (ladko)

Reklama

Reklama