Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partička gaunerů v čele se zkorumpovaným agentem FBI Savakem (Payne) ukradne zásilku experimentálních armádních zbraní a při té příležitosti zabije ženu a dcerku mariňáckého serži a experta na boj muže proti muži Johna Northa (Bosworth) a jeho pošle do komatu. Co asi serža udělá, jakmile se z něj probudí? (choze)

Recenze (18)

choze 

všechny recenze uživatele

"PÍŠEŠ KNIHU?" - "JENOM DOSLOV." V pořadí druhá bosworthovka (natočená až čtyři roky po STUDENÝ JAKO KÁMEN) a nepřiznaný debut Kurta Wimmera, z jehož natáčení byl vyhozen (vyměněn byl i režisér SJK), obsahuje ty správné ingredience tj. šťavnaté béčkové dialogy a hlášky, sympaticky brutální scénky (použití tetovací pistole při výslechu, upálení v autě), experimentální sapíky a hlavně velezábavného záporáka Bruce Paynea a občas na člověka vykoukne pěkný záběr, ale potřebovala by zbavit toho otravného černouška a celkově pořádně ohulit. V prvé řadě mnohem víc zapojit ty experimentální sapíky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je moje pointa ty mas zbran ale ja mam zbrane! druhej nejlepsi Bosworthuv film a po pravde neni to tak uplne jeho zasluhou kdyby to bylo cely jenom o agentu Carlu Savakovi tak je to na 5 hvezd mne ale trochu sralo jak Bosworth vychovaval toho malyho cernouska ale jinak zaverecna bitka na strese byla ok a kreace co tu predvedl Bruce Payne by utahli tri filmy tak hustej zaporak se fakt vsude nevidi ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhý film s Brianem Bosworthem v hlavní roli jaký jsem viděl. První film, Studený jako kámen - to byl lepší film, jasné 4 hvězdy (79%). Takže nyní k tomuto filmu. Brian Bosworth je sympaťák, dobrý herec, takže mě bavil po celý čas tohoto snímku. Správný drsňák, který se i zde párkrát dost slušně popral. Příběh má film dobrý, hned úvod je zajímavý. Jde se prakticky na věc. Tuctový zločinec zabije Brianovi manželku a malou dceru. A proto bude chtít Briana okamžitě pomstu. Při tragické události je Brian vážně zraněn. Poté se vyléčí a začne pozvolna pátrat na vlastní pěst, aby zločince dopadl a dosáhl tak spravedlnosti. No, tempo je hrozně pomalé, nic moc se extra tak do půlky filmu neděje, ale velký problém s tím nemám. Právě ta první půlka a i za půlkou filmu, tak do padesáté minuty mě baví, tato část je velmi zajímavá. Jasně vidíme co se v ulicích děje, překupníci drog, obchody, nemilosrdné vraždy a tak dále. Dokonce i zkažená mládež, i mladý chlapec hrál ve filmu kluka co nalítnul do náruče mafiánských zločinců. Takže tato část filmu je skvělá. Vidíme jednání zločinců, což se mi moc líbilo. Ale všechno to nebylo. Chybělůa nějaká akce ? No, možná. Spíš mi chybělo napětí a nějaká ta vážnist situace, kdy Brianovi zabili rodinu. A i mi trochu vadilo, že jednání zločinců kdy někomu vyhrožovali, vypadalo dost mírně, vůbec jsem se nebál, respekt budili, to ano. Po druhí plce filmu, respektivě už poslední půlhodinka byla už akčnější a hlavně svižnější, ale zde už zase přibylo dost nelogických scén. Třeba Briana mohli asi dvakrát během filmů zločinci oddělat a neudělali to. Nebo hlavní padouch co zabil Brianovi rodinu měl dostat větší nakládačku - nechci tím nic konkrétněji naznačovat, ale těch nelogičností bylo dost. Finální bitka byla celkem slášná, ale konec jako takový mohl dopadnout o dost lépe, takže dost odlehčené to místy bylo. Herecké obsazení krom skvělého hlavního hrdiny bylo v pořádku. Hudba dobrá. Takže co dál psát k tomuto filmu ? Vše podstatné jsem už popsal. Takže to zestručním. Odschoolový akční béčkový thriller své doby. Podobné filmy mám rád, i tenhle se mi celkem líbil, ale mohlo zde být více akce, více uvěřitelnosti, nějaká nostalgie, vážnost v rámci příběhu, lepší konec. Takže toto je bohužel dost záporů, které mi zabranují dát čtvrtou hvězdu. Ale nevadí, furt je to obdtojný nadprůměrný film. Ne nějak výrazně nadprůměný, ale svým způsobem jo, takže spokojenost celkem. Kdyby bylo toto béčko natočeno přesn takové jaké je v dnešní době, už by to jisté kvality filmu nemělo - stará dobrá klasika, taže vidíte, že i trojhvězdný film dokážu ocenit. Takže ve výsledku u mě je to na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Dávám dost lepší třetí. Takže celkově hodnotím na slušných 69% = *** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctovy akcniak na ktorom mi vadili tri hlavne veci. 1. Brian Bosworth, ktory ma nikdy nejak extra nazaujal a nepodarilo sa mu to ani v tomto filme. 2. Nelogicke spravanie postav (napriklad ten WTF Bosworthov prichod do obchodu na zaciatku filmu a kopa dalsich). 3. Neskutocne prestrelene vyobrazenie drsnosti postav vdaka comu posobia skor trapne. Takze hlavny zaporak Bruce Payne, ktory bol tak skvely a drsny vo filme Passenger 57 tu posobi v lepsom pripade komicky, ale väcsinou iba trapne. No a akcne sceny su priemerne, ale aspon obcas obsahuju nejake zaujimave kamerove vychytavky, ale do fantastickeho Wimmerovho Equilibrium to ma daleko. Na druhej strane aspon nie su tak katastrofalne prestrelene a neprehladne ako v Ultraviolet. Takze aj ked je rezia slusna, tak sa vo filme deju natolko velke hovadiny, ze vysledok je len tuctovy akcniak, ktory ked neuvidite, tak o nic nepridete. 4/10. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Parádní akční béčko, které se může pochlubit super záporákem a pěknou choreografií akčních scén. A navíc Brian Bosworth je můj oblíbenec už od dob, kdy jsem jako děcko viděl Studený jak kámen. Prostě film, který už jsem skouknul asi 10 krát a pokaždé se dobře bavím. Jen škoda té debilně výchovné dějové linie, ve které hlavní hrdina poučuje malého čenouška. Ale i tak je to švanda. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejkvalitnějších béčkových akčňáků devadesátých let z kategorie těch neznámých! Nalákal mě samozřejmě Brian Bosworth, který mě coby Studený jako kámen oslinil natolik, že jsem s ním musel vidět ještě něco na úrovni. Vyplatilo se. Ovšem né zas až tak díky němu. Zde to táhne někdo úplně jiný. Na rovinu říkám, že ze záporáků všech akčních filmů se mi postava Savaka dostává stopro do té nejvyšší topky grázlů! To co tady předvádí Bruce Payne, to je mistrovské dílo. Jeho vizáž, jednání, hlášky, nekompromisnost a suverenita je úchvatná! Navíc je nádherné, jak se film s ničím nesere. Velmi povedené překvapení. 80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je to už spoustu let,co jsem tenhle kousek viděl na vhs.Slibnej začátel,ale pak jako kdyby režisér měl pořád zataženou ruční brzdu,a krvavá pomsta se nekoná.Je to škoda,protože sympaťák Bosworth měl ve svý době na víc,takhle zůstane jen u jednoho dobrýho kousku,a to Stone cold.50%. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Najprv som si myslel, že je to ten najhlúpejší scenár, aký som kedy vůbec videl, a potom som sa zrazu zistil, že neviem, kto vlastne s kým proti komu... Každopádne Wimmer - nech už z neho vo filme zostalo čo ako málo - dokázal, že má akciu v krvi a je to okrem toho jeden z úplného mála filmov, kde kvalitný záporák absolútne strčí všetkých ostatných do kapsy. Prečo, do pekla, hrá Bruce Payne celú svoju kariéru výhradne len v B-čkach ( v tom lepšom prípade ) alebo v úplnom trashi ? ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Po skvělém Stone Cold se ranař Bosworthupsal do této hovadiny o drogách, super samopalech a jedné rodinné tragedii. Opět Intersonic, ale tentokrát je hlavní hrdina zastíněn záporákem v podání Bruce Payne s cool naušnicí v nose. Nevím, proč tady byl i M. C Hammer a nikomu neřekl U Can't Touch This:-) Bosworthova nejlepší role holt vždy bude ta první. Možná, kdyby ho i zde daboval Marek Vašut, byl by z něho větší chlapák:-))) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Z Boswortha mohlo něco být. Po výborném Stone Cold přišla tahle slabota a už bylo vše v háji. Payne je výborný záporák a je to jedna z mála dobrých věcí na tomhle filmu. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Některým filmům klidně odpouštím nedokonalosti, když je mají čím vyvážit. Tady ale byly nedokonalosti vyvažovány trapností. Tenhle film je fakt blbej. Tuto VHSku v perfektním stavu rád věnuji za odvoz. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film v éře VHS mi s Brianem utekl. Vůbec jsem o něm netušil a jsem spokojený. Čekal jsem daleko větší průser a překvapili mne jak akce, tak závěrečná bitka na střeše. Jediné, co mi tam trochu vadilo, když dělal chůvu, ale přece jen tam v takových filmech dycky musí něco být. Jinak je to solidní, celkem i napínavý snímek, kde si Brian jde pro pomstu. A Bruce zase v záporný roli a zase si to velice dobře zandal. Má jak ksicht, tak um na záporný role, to se mu musí nechat. Určitě lepší 3. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Srdeční VHS záležitost s Brianem Bosworthem, kterého žene pomsta za smrt své rodiny v akční nakopávačce se závěrečnou bitkou na střeše budovy s Brucem Paynem coby zkorumpovaného policajta, je pro mě naprostá paráda! :-) ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem nečekal vůbec nic, ale v pozitivním smyslu slova mne překvapil. Brian Bosworth sice vypadá tak trochu jako Ken a ve filmu není žádná Barbína, ale Brian Bosworth jednak v rámci svých možností opravdu hraje, na druhou stranu je schopen i lehce komediálních poloh a především drsné akční rubačky. Film jede jak dobře namazaný stroj prakticky bez hluchých míst. Nedoceněná devadesátková pecka si zaslouží 5. ()

Reklama

Reklama