Zui jia zei pai dang
Hong Kong, 1990, 96 min
Hrají:
Jeffrey Falcon, Yukari Ôshima, Michiko Nishiwaki- komentáře
Flipnic
Nečekaně velké překvapení a výborná superakční HK pecka!! Děj je sice naprosto jednoduchý, ale nabízí docela vtipné momenty. Komediální prvky zde vyloženě fungují, a to i u akce. O akci je to hlavně, dále pak o postavách. Dva zlodějíčci, z nich jeden je super-karate řezník a policistka (krásná, ale fakt drsná Yukari Ôshima) se zde starájí o jedny z nejlepších soubojů, jaké byly podle mne v první polovině 90. let vůbec natočeny!! Je to sice sestříhané, ale skvěle přehledně, všechno má spád, vtip, skvělé nápady, kaskadéři by se pro diváka přerazili. A to, co ta holka s týpkem předvádějí je fakt neuvěřitelný!!! Nebýt toho hloupýho děje, bylo by to za plný počet. Ve finále pak máme ještě "souboj snů": Jeffrey Falcon vs Yukari Ôshima, co víc si přát!! Doporučuji všem milovníkům skvělé akce, kde nemusíte moc přemýšlet, ale jen se bavit a kroutit hlavou nad tím, co tam vechno kaskadéři předvádějí. K tomu ještě nádherná auta, pár opravdu suprových honiček, prostě fajn film.(2.5.2011)
Vavča
Hodně povedený akční film se záblesky komedie, režisér Frankie Chan si střihl i jednu z hlavních rolí. Námět filmu o kradení drahých aut v HK jsem ještě neviděl. Velmi podařené automobilové honičky, parádní souboje tělo na tělo. Vyniká jak Frankie, tak celý ansámbl kaskadérů. Nejvíce to tady ovšem řeže policistka Tequila - Yukari Oshima, která je skutečnou akční bohyní, ona nejen, že rozdá neuvěřitelný kotel úderů, ale i sama hodně schytá a předvádí hodně husté kaskadérské kousky. Akce je občas komediálně odlehčena. Vynikající neznámá záležitost, na kterou jsem natrefil v rámci svého sběratelství žánru Girls with guns. Jen mě mrzí, že další velká akční hvězda Michiko Nishiwaki, zde má v podstatě jen civilnější roli a zabojuje si pouze trochu na konci.(13.12.2011)
Lacike
Anglicky nazov:The Outlaw Brothers. 7/10.(19.12.2010)