Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Námet v pohode, prostredie taktiež OK, no veľkým mínusom The Last Winter je, že sa tu po celú dobu vlastne nedeje nič zásadné, obzvlášť napínavé či desivé. Tých záverečných cca 5 minút, počas ktorých sa film konečne trochu rozbehne na zanechanie nadpriemerného dojmu nestačí a tentokrát to nezachránil ani tradične drsňácky Ron Perlman, ktorého inak môžem... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Last Winter je samozrejme kvalitatívne niekde inde ako The Thing a tieto dva filmy by som neporovnával, každopádne asociáciám na Carpenterove dielo som sa neubránil. Ako už tu bolo spomínané, budovanie atmosféry bolo viac než dobré, strach z nepoznaného v kombinácii s chladným a drsným prostredím navodil tú správnu tepovú frekvenciu. Ako už naznačil Wormboy, posledná 15 minútovka mi prišla byť šitá horúcou ihlou, samoúčelná, zbytočná, nedotiahnutá s wtf vyvrcholením... Celkovo je to taká dobrá vecička pred zaspávaním, ktorá spôsobí mierne mrazenie, mierne pousmiatie a nič nerieši... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojica amerických vedcov zo životného prostredia prichádza pod velením Eda Pollacka na severný pól aby preskúmala možnosti dopravenia špeciálnych strojov na ťažbu čierneho "zlata". Už tak dosť napätá atmosféra medzi kolegami sa razom vyhrotí potom, ako nájdu jedného z vedcov zamrznutého niekoľko km od základne. Po sebe zanecháva záhadný videozáznam. Čo sa onej noci stalo? Sú zvyšný členovia expedície v ohrození? Úvodných 40 minút pomerne dosť nudných. Následne sa kvalita snímku zlepší. Teda aspoň čo sa atmosféry a vyobrazenia zmeny správania hlavných postáv týka. Záver až do určitých záberov na "......", pomerne napínavý. Ťažko sa mi hodnotí tento snímok - 55%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podobných hororov ako je Vec o bezvýchodnej situácii skupinky ľudí uväznených za polárnym kruhom nie je veľa. Veľkou prednosťou The Last Winter je tajomno. Nijak sa tu nevysvetľuje prečo sa deje to čo sa deje, čo tentoraz nie je na škodu, práve naopak. Divák sa teda môže ľahko stotožniť s postavami. A staré známe pravidlo, že čo nie je vidieť toho sa bojíme najviac, tu platí ukážkovo, čoho sa tvorcovia nevzdali až do samotného záveru a ten ma potešil tak, že i vzhľadom na súčasné hodnotenie s kľudným svedomím prihodím ešte jednu hviezdu, pretože takéto malé vydarené filmy majúce svoje kúzlo si zaslúžia podporiť. PS: To počasie je fakt nejaké divné! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Zlobí se na nás, naše planeta - my ještě nevíme, co je odveta. Zlobí se na nás čím dál tím víc, za chvilku bude tu globální hic.." Tak tahle písnička od Tatbojs asi inspirovala Larry Fessendena k natočení tohoto dílka...Čekal jsem něco jako když né přímo remake Věci tak alespoň snímek, jíž se bude inspirovat. Izolovaná arktická základna k tomu měla všechny předpoklady i zajímavě se rozjíždějící začátek. To co ale přišlo pak.... Tak holt zelení eko teroristé už zaútočili i na této frontě - stříbrných pláten. Z horor-thrilleru se stala po první třetině snímku přiblblá eko agitka, kdy jsem jen nevěřícně sledoval v údivu další a další nelogický vývoj děje... První třetina a solidní výkony herců v čele s Perlmanem si zaslouží tři hvězdy, zbytek je skoro odpad. Dávám dvě, ale je to jen tak tak.... Snad mě prasob taky neodnese .... :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)
  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)

Reklama

Reklama