Reklama

Reklama

Pacifický ohnivý kruh

  • Česko Kruh ohně - Tajemné sopky (více)
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 1991, 40 min

Obsahy(1)

Pacifický ohnivý kruh vás zavede tak blízko k vulkánům a seismické činnosti v Tichém oceánu, že se vám zatají dech. Tento cenami ověnčený film shlédly již miliony diváků v kinech IMAX po celém světě. Pacifický ohnivý kruh je příběhem o úžasných vulkanických silách a o půl miliardě lidí, kteří s nimi každý den žijí na výbušném okraji Pacifiku. Ucítíte žár až vás kamery zavedou ke zrodu nové sopky v Chile a znovu prožijete minulost s vyjímečnými a dramatickými záběry neblaze proslulé erupce Svaté Heleny v roce 1980.

Budete pochodovat spolu s obyvateli japonské Sakuradžimi, kteří se každoročně účastní evakuačního cvičení a uvidíte jednu z častých prachových erupcí tohoto velmi činného vulkánu. Počítačová animace vás zavede do středu zeměkoule, kde uvidíte, jaké procesy geologických sil zde probíhají a způsobují vulkanické erupce nebo zemětřesení. Katastrofické následky těchto sil jsou vidět při záběrech zemětřesení, které otřáslo městem San Francisko v roce 1989. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

pevico 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument nenaplnil ani z části má očekávání. Mohl se více zabývat procesy formování Země a ukázat je na konkrétních případech. Bohužel se dozvíte něco tu, něco tam, ale dohromady vlastně nic... Fanouškům vulkanologie doporučuji spíše seriál "V jícnu sopky". ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dokument IMAXu o sopkách. Tenhle dokument je velice zajímavý a mě osobně dost potěšil. Podíváme se na zemětřesení v mém oblíbeném San Franciscu před dvaceti lety a dokument se věnuje i výbuchu Svaté Heleny. Dechberoucí, úchvatné záběry na sopky a lávy mě opět dostaly a komentář je samozřejmě také kvalitní. Alespoň český. Kdo má ¨rád sopky nebo přírodní katastrofy jako takové, toho jistě dokument potěší. Za mě 80%. ()

Kathane 

všechny recenze uživatele

Co může země všechno dokázat? Je to krásné nebo smutné? Každý děj má svou slabou negativní stránku, ale i pozitivní. Pojdme se pokochat přírodou, která nespí. Pojdme se podívat za civilizacemi, které se s tím naučili žít. ()

Reklama

Reklama