Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

fmash 

všechny recenze uživatele

Mrs. Botwin, vdova z jednoho amerického „lepšího satelitního městečka“, prodává „jen“ lehké drogy, její život se ale postupně komplikuje nejen v rovině rodinné, ale i v té obchodní. Trávu sice podle tohoto komediálního seriálu kouří každý, ale každý druhý ji také prodává a to přináší komplikace. Dost pokrytecká, přesto líbivá a docela vtipná série, která potěší a rozhodně předčí takové skvosty, jako jsou Zoufalé manželky. Jedna sezóna mi stačila, druhou už vidět nemusím. ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Tráva je seriálem postaveném především na výkonu herečky Mary-Louise Parker, která svoji práci odvádí více než skvěle. Spíše v pozadí a jako doplněk můžeme sledovat další dějové linie. Můžeme sledovat životy její rodiny, jejich sousedů, spolupracovníků a spoluobčanů. Nutno však řící, že ať sledujete tu či onu linii, kvalitu vždy najdete. Postavy v seriálu jsou velice reálné a neidealizované, což jistě přidá na zážitku ze seriálu. Navíc človek pozná jak funguje správná americká drogová mašinérie :). Začátek první série měl lehce pomalejší rozjezd, avšak konec série už jede na plné otáčky a strhuje diváka nekompromisně na svoji stranu. Od počátku druhé série je divák obeznámen se všemi postavami jejich charaktery a je plně vtáhnut do dramatického děje plného zvratů skvěle odlehčeného komediálními prvky. Jestliže jsem byl při první sérii mile překvapen, druhou jsem byl nesmírně nadšen a mé nadšení neopadalo ani v dalších seriích. Televizní stanice Showtime zkrátka opět ukázala, že ví jak na to. 1. série - 80%, 2. série - 95%, 3. série - 90%, 4. série - 85%, 5. série - 85%. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

SEX V MESTE+SOPRANOVCI Plný počet nedám, ale je to sakramentsky blízko, no na zdielanie môjho nadšenia treba vidieť minimálne :) celú 1 sériu. Ako tu už padlo, Zhulené ZÚFALÉ MANŽELKY je celkom dobré prirovnanie, len tu je mix humoru a drámy oveľa tvrdší a nekompromisnejší (ale aj absurdnejší). Seriál sa mi dostal pod kožu aj vďaka tomu, že ani pri humore ani pri kšeftovaní netlačí na pílu, ale spolu to funguje znamenite... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

VÍŠ CO? DNESKA UDĚLÁM NĚCO ZŘEJMĚ ILEGÁLNÍHO. Už zase? Středostavovská matka, která pro přežití své rodiny udělá téměř cokoli a pak se diví, že její činy mají poněkud drsnější následky. Sem tam nějaký ten deus ex machina, občas velice nadnesené, ale i tak se to dá pobrat. Příjemný Albert Brooks a vynalézavý úvodní titulek ve čtvrté řadě. --- Tráva měla skončit odletem do Kodaně, byl by to příjemně otevřený konec, snaha o to, aby každá z postav po letech došla svému osudu, vedlo tak akorát ke křeči.70%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vonkoncom nie zlá, made by HBO zábava plná drog, nádavok, nahoty a šokujúcich momentov - samozrejme všetko v miere - a s pomerne chytľavou znelkou obmieňajúcou sa v každom dieli. Ako to už ale pri podobných experimentoch býva, niektoré diely sa vydaria viac, iné menej. Podobnú rovnicu môžem pokojne aplikovať na celý seriál a k tomu pridať jedno veľké upozornenie: Tá otvorenosť rozhodne nesadne každému. A hoci mne neprekážala, ani po dlhšom čase som sa v Tráve bohužiaľ nenašiel. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V posledním díle 6. série můžeme vidět i autorku seriálu Jenji Kohan (96petrol)
  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)
  • Ve 12. epizodě 5. série ve scéně, kdy Nancy (Mary-Louise Parker) zvedne iPhone, je možné zaznamenat několik nesrovnalostí. Melodie, která se v seriálu objevuje, ve skutečnosti z iPhonu nepochází, po přijetí hovoru telefon u ucha nezhasne, jak by měl, a na displayi je navíc možné všimnout si znaku pro zamčenou klávesnici. (Miro_CZ)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama