Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Zábavný, krásně nekomplikovaný, prostě podařený. Od seriálu jsem nic nečekal a dostal se k němu s přítelkyní spíše z nudy, ale nakonec jsme všech šest řad zhltly během pár týdnů. Zajímavé postavy - palec nahoru hlavně za Andyho a Douga! - a vyvíjející se děj (i když místy absurdní)j. A takovou Mary-Louise Parker bych za "mamču" bral hned (samozřejmě míněno s nadsázkou). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné letní potěšení, atmosféra trávy je uvolněná a pohodová jako... Samotná tráva :) Přestože řada situací je dost ujetých a postavy jednají spíše po chuťi divácké zábavy, než věrohodnosti, Tráva stále působí jako ze života. Jen z trochu mimoňského života, kde se v hrubém nákresu dějě přesně to, co byste chtěli, ovšem zdaleka ne za cenu vymizení problémů... Charaktery jsou fajn - Andy, neboli vysněný strýček každého teenagera, Doug lepšící se s každým dalším dílem a sezónou a pak samotná Nancy - i přesto, že se neustále nachází v neobvyklých situacích, působí přesvědčivě lidsky. Humor zde na rozdíl od některých nucených sitcomů vyplývá z životních situací samovolně a přirozeně a to i když jsou ony situace mnohdy absurdní - Tráva tak po boku Californication má jakoby svůj vlastní svět s vlastními pravidly... Update: S pátou sérií kvalita rapidně klesá, Nancy se mění v otravnou kravku, neschopnou se kamkoliv posunout, příběh s každým dílem trpí větší demencí, 6. série je jedna z nejohavnějších sraček, kterou jsem měl tu análně prznící čest dokoukat a závěrečná 8. ji zdařile konkuruje. Proto snižuji hodnocení. 7/10 ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Showtime rulez! "Hrdinom" jedného seriálu je sympatický sériový vrah a teraz ovdovelá matka, ktorá pre zabezpečenie svojich dvoch synov robí to, čo by urobila každá starajúca sa mamička - predáva trávu. Je to krásne nekorektné, veľmi nadnesené a ešte viac zábavné. Niekedy síce logika nefunguje na jednotku (v jednej časti má Nancy ešte ťažké finančné trable a jednu-dve neskôr už je nielen že všetko v pohode, ale už si otvára pekáreň a kupuje stuff za 14 tisíc...), ale na 9 / 10 za prvú season (ktorú som zhltol za deň) to i tak v pohode vystačí. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra...po ctyrech seriich je clovek v rausi i bez travy...a kdyz ne, tak na tu travu ma kazdou chvili chut. A JAKOU! :) Serial, co bavi od zacatku, nebere si servitky a clovek az s podivem sleduje, ze si tohle US filmari mohli dovolit :). Tenhle serial obsahuje vse jemne nelegalni, od koureni a pestovani marianky, pres poulicni prestrelky, uplatkarstvi na radnici az po "dezertaci" z armady. Cely serial tahnou velmi dobre napsane dialogy, ktere nemaji chybu, do toho presne pasovana hudba, velmi mile prekvapil. Ted v USA startuje pata serie, tak jsem zvedav, jak to s Mexikanama dopadne :)(pry kopou dalsi tunel, ale pssst) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nancy Botwin, královna předměstí. Můžete jí stokrát podrazit nohy, ale stejně se nevzdá a půjde zase do všeho naplno. V tomhle nelegálním království pláču, díky Dougovi a Andymu se nepřestávám smát a překvapivě právě satiricky sociální dramedy mi zcela samozřejmě ukazuje, že i když nestojí život občas za nic, stejně se vyplatí se zvednout a jít dál. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Tři z hlavních herců mají narozeniny ve stejný den, 18. listopadu. Jsou jimi Elizabeth Perkins (Celia), Kevin Nealon (Doug) a Romany Malco (Conrad). (Tom Riddle)
  • Úvodní píseň Little Boxes zpívá od druhé řady v každém díle jiný interpret. Mezi ně patří Malvina Reynolds (autorka a původní interpretka), Elvis Costello, Death Cab for Cutie, Engelbert Humperdinck, Kate and Anna McGarrigle, Maestro Charles Barnett, Aidan Hawken, Ozomatli, The Submarines, Tim DeLaughter of Polyphonic Spree, Regina Spektor, Jenny Lewis and Johnathan Rice, Randy Newman, Angelique Kidjo, Kinky, Donovan, Billy Bob Thornton, The Shins, The Individuals, Man Man, Joan Baez, The Decemberists, Michael Franti, Persephone's Bees, Laurie Berkner Band, Linkin Park a nakonec Pete Seeger. (Tom Riddle)
  • Většina seriálu je natáčena na Stevensonově ranči v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama