Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královna Beatrice vyzve mladého kapitána královských stráží Jima Reynoldse, aby provázel a ochraňoval princeznu Gwendolyn a její majetek na cestě okupovaným územím. Po nájazdu banditů se oba uchýlí do ruin starého hradu, kde je zbojníci obklíčí. V době bojů se oba do sebe zamilují. Z politických důvodů se však má princezna vdát za Augusta Talberta, bývalého velitele královských stráží. A ten teď slouží zločinnému lordovi Mortonovi, který vede útok nemilosrdných banditů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

xladojx 

všechny recenze uživatele

Historický "velkofilm" odehrávající se na jednom místě s pár herci a komparsem čítající zhruba stovku jedinců. Kdybych se zrovna nenudil v práci, asi bych film po deseti minutách vypnul, tak stupidní scénář, dialogy a režii, to se jen tak nevidí. Ale koneckonců, byly natočeny i větší hovadiny a navíc se zde objevil můj oblíbený Ron Perlman, tak proto jedna hvězda... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Eric Roberts a kostýmní film. Tohle spojení znělo rozhodně zajímavě a tak jsem si KRÁLOVSKOU GARDU nenechal ujít, navzdory jejímu nízkému hodnocení zde na csfd. No a byl jsem mile překvapený. Tvůrci výborně odhadli svoje možnosti (nízký rozpočet) a natočili sympatický film tv střihu, který se nemusí za nic stydět. Příběh se odehrává z velké části v rozbořeném domě uprostřed širých lesů a všechny postavy se pohybují výradně po svých. Nechybí zde množství šermířských soubojů, romantická zápletka a příjemně pohodová atmosféra. Na samém konci přijdou "zkažené záběry". V nich dominuje již zmiňovaný Eric Roberts, který snad jediný záběr neudělal napoprvé. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z produkčného hľadiska to nie je taká tragédia. Síce sa to odohráva prakticky nonstop v nejakom lesíku a pri pár zrúcaninách, ale to by v pohode stačilo, keby to malo zábavnú zápletku a všetky tie šermiarske súboje nepôsobili tak nudne. Choreograf tam asi žiadny nebol. Takže nakoniec tým najlepším na celom filme sú potitulkové pokazené zábery, v ktorých exceluje Eric Roberts a jasne dáva najavo jak "vážne" k tejto somarine pristupoval. 2/10. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka pro náctileté. Jediný, kdo tam trochu hraje je Roberts a Perlman, ale nepředřou se. Dialogy jsou pod bodem mrazu, ale dívat se na to dalo. Dětem se to líbilo. Jistě, nejvíce mne dostala představa, jak princezna jede za svým budoucím ženichem s výbavou a doprovodem, za který by se styděl i bohatší sedlák z Dolní Lhoty. Prostě blbina na jedno kouknutí. Za mne 35%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na historický film je to katastrofa, ale jako parodie to ujde. Směšné jsou nejen dialogy a herecké výkony, ale i televizní výprava, styl natoční a šermířské souboje. Takoví herci jako Ron Perlman a Eric Roberts svými výkony zcela zapadají do slabosti hereckého projevu tohoto televizního ansáblu a v hodně slabému filmu vůbec nepomáhají. Ale když to vezmu kolem a kolem - viděl jsem i horší parodie. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v San Diegu v Kalifornii. (rafix)
  • I když Eric Roberts obdržel za film nejvíce zaplaceno,tak se objeví ve filmu pouze 25 minut a má méně než 30 řádků dialogů. (ČSFD)

Reklama

Reklama