Reklama

Reklama

Pod horou

(seriál)
Rodinný / Thriller / Sci-Fi
Nový Zéland, 1982, 3 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Malé poklidné městečko uprostřed ničeho není zase až tak poklidné.......Pod horou /jak již napovídá název sám/ se skrývá tajemné cosi. Cosi jako světélkující sliz se plazí temnými útrobami a napadá vše,co mu přijde pod ruku. Není to však obyčejná hmota. Tato věc přišla z hvězd a nezaměňujme to s filmem Sliz od Chucka Russella, prosím. Co se děje pod horou vlastně nikdo neví,ale dvěma dětem Theovi a Rachel se chování lidí ve městě zdá čím dál podivnější......Pustí se do pátrání na vlastní pěst a poslézé získávájí podporu místního podivína.

Seriál plný fantaskna,tajemství a nevysvětlitelných úkazů je spíše pro mladší diváky. Kdo jej ale vídával na obrazovkách čt v 90.letech jako já, nedá na něj dopustit ani dnes. (Korbitch)

(více)

Recenze (39)

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem srdcovka. Jediná televizní záležitost z dětství, u který jsem roky netušil o co jde, neznal název a za 30 let už nikdy neviděl a nedokázal sehnat. Jen malej fragment v hlavě, kterej jsem chtěl znovu vidět. Navíc jsem celý ty roky myslel, že šlo o film. Pak jsem čirou náhodou narazil na toto, kde mě zaujalo 'děti - dvojčata', stáhnul první díl a nic. Proklikal jsem se ještě pro jistotu posledním dílem a bylo to ono.  V den svých 39tých narozenin jsem ten poklad objevil. Ten malej úsek s kameny a výbuchem jsem si nakonec pamatoval úplně jinak a seriál jako takovej asi ani celej neviděl. Je to starý, svým způsobem blbý, ale jako jo... má to něco do sebe. Už jen to, na co jsme se jako děti tehdy dívali - další podobnou záležitostí pro mě byl Dům plný strachu/The Peanut Butter Solution - ne jako ty dnešní infantility z kterejch jsou děcka akorát tak retardovaný. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tak z mládí si opravdu pamatuji jen to volání "Theo - Rachel". Naštěstí tu jsou kluci komentátorský, kteří to na netu vyhrabali a tak jsem se mohl podívat znovu (kdybyste to náhodou taky chtěli najít, tak je to tady). A rozhodl jsem se, že nebudu dávat tu jednu navíc z nostalgie, protože seriál je podle mého tady na ČSFD mírně nadhodnocený. Hodnotím 3,5 *, protentokrát výjimečně zaokrouhleno směrem dolů. ()

Reklama

Kirman 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím v rámci kterého pořadu pro děti byl tento seriál vysílán, snad Magion nebo Vega. Jak už jsem psal v jiném komentáři, film Dům plný strachu a seriál Pod horou jsou takové "hrůzy dětství" v tom dobrém slova smyslu. Cosi sliznatého se sune v tunelu...volání Theo, Rachel. Kolik jen nočních můr se mi zdálo, jak se na sebe dívám shora a vidím, že jdu tunelem a v dálce proti mě se sune "to něco" - není kam uhnout a zpátky to také nejde... A ještě jedna vzpomínka, je odpoledne roku 199?, na sídlišti se v jednom panelákovém okně objeví hlava a křičí na mého kamaráda: "Tak už poběž, dávají ti ten dětskej horor!". ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál som pôvodne sledoval ako decko, podobne ako väčšina recenzujúcich, ale na rozdiel od nich som nešťal od strachu. Naopak, bolo to príjemne mysteriózne sledovanie, ktoré sa na obrazovkách takmer nevyskytovali, ani vtedy, ani neskôr. Veľa som si nezapamätal - s výnimkou podmanivej atmosféry a atypicky obsadeného chlapca v jednej z hlavných úloh (a s jeho otrasným strihom vlasov). Po veľmi dlhom čase som si ho pozrel, a musím povedať, že s chuťou. Nový Zéland (podobne aj Austrália) ponúka niečo, čo v našich, aj celých v európskych či severoamerických konematografiách priam absentuje - rodinný žáner so zameraním na atmosféru, triler až horor. A takmer vždy skvelo zvládnutý. Seriál Pod horou nie je výnimka a ponúka kvalitné mysteriózne dobrodružstvo zmixované so sci-fi-hororom, ktoré smelo môžu sledovať aj tí skôr narododení. Veľké červy a sliz vytvárajúce príšery z iných planét naháňajúce 2 pozemské deti, ktoré ako inak musia zachrániť celú Zem. Na televízne spracovanie veľmi podarené, záporáci pekne hustí a atmosféra na rodinné rámcovanie pekne hutná. Aj keď záver som očakával viac rozvitý. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení scén z farmy a buše probíhalo poblíž Silverdale, severně od Aucklandu v Mt. Pleasant, historické mléčné farmě a usedlosti v Pine Valley Road. (sator)

Reklama

Reklama