Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (192)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dráček Mráček je sice tak otřesně animovaný, až to hezké není, ale tím zápory končí. Kromě svérázného uhlířského humoru uvidíte skvělého krále Jiřího Císlera, neméně skvělého rádce Lubomíra Kostelku, směšné figurky pánů šlechticů, hvězdopravce Strýčka Jedličku, švarné prince Jana Šťastného a Maroše Kramára a mnoho dalších hereckých osobností. Taková idylická pohádečka nejen na nedělní odpoledne... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Veselá a hravá pohádečka, kterou když sledujete jakožto děcka, je vám nějakej divně animovanej dráček ukradenej. Jiří Císler exceluje a vše svým sametovým vypravěčským hlasem doprovází Josef Kemr... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pohádky o drakovi, kterak chce princeznu, působí v dnešní době spíše komicky. Nebo si snad umíte představit jak by drak ze starých časů chtěl dnešní holky ?? To by nebyl drak, ale pěknej debil, nechat si dobrovolně zničit svůj bohemský styl života, plný lítání a chrlení ohně. Živě si představuju jak takovej tříhlavej drak vznese požadavek na holku, my mu jí dodáme a milej pan drak pak bude celej život poslouchat "Slíbil si mě větší jeskyni a pořád nic." "Nejsem tlustá ? " "Máš tři hlavy a ani jedna nic pořádnýho nevymyslí." "Nejsem tlustá ? " "Jenom si tak bůhzdarma lítáš nad krajinou, místo toho, aby jsi se mnou zaletěl k moři.""Nejsem tlustá ?" "Když ti řeknu, aby sis po sobě uklidil, ani nezvedneš tu svou dračí prdel, jen otevřeš tlamu a nepořádek podpálíš." "Nejsem tlustá ? " "A přestaň se bavit s tou velkou krokodýlící, myslíš si, že jsem si nevšimla jak jí koukáš na zadek? " "Nejsem tlustá ? " Je jasný, že tohle žádnej drak nemá zapotřebí a tak nám ze strachu z dneších holek pro jistotu zmizel i z pohádek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu je ten drak docela dobrej. No, co dobrej, on je prostě boží. S tou zrzavou patkou vypadá, jak kdyby zrovna přilít od skotského jezera Loch Ness a cestou se asi bouchnul po hlavě, protože on lidem ubližovat nechce, on se jen a pouze zamiloval do jedné holky. Milá, neurážlivá pohádka, která je na svojí dobu ještě docela příjemně nápaditá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Animace draka působila zastarale už v roce 1982 a vypadala skoro jako parodie sebe samé, což je hlavní minus celé pohádky, jinak jde o průměrný pohádkový snímek... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A nedupat!“ Pekná rozprávka o kráľovi, ktorý svojich podriadených ohadzuje papučami, chce dobre vydať dcéru a vrásky na čele mu spôsobuje plyšovo-kreslený drak (za humnami). Silné herecké obsadenie (Císler, Kvietik, Kemr), nevtieravá atmosféra a podarené dialógy („A zpívaš taky o lásce?“ – „O lásce? To víš, že jo. O lásce nejraději.“) nám umožňujú zabudnúť na slabý rozpočet (smiešne davové scény). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jenom s loutnou se na draka nikdo neodvážil." Já bych se odvážil a to i bez loutny, tedy kdybych měl za sebou dělostřelectvo. Nicméně mimořádně ošklivý Dráček Mráček by mě patrně stejně umazlil k smrti, takže ten boj nechme na loutnistovi, trochu zábavy na panu králi a pak už za zmínku stojí snad jen rýpavý rozhovor mezi oběma obětovanými princeznami. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dvě pozitiva. Hezká princezna a hlavně Jiří Cízler. Přítelkyně říká, že Jan a Marian jsou strašný cucáci nehodní ženského zájmu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tato pohádka mě moc nezaujala. Ten drak mě vždycky štval (za prvé jsem se ho vůbec nebál a za druhé se mi jeho animace nelíbila). Z herců stojí za zmínku pouze pan Kemr a Císler. Jinak je to prostě průměrná pohádka, nic víc, nic míň. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice podivná pohádka / aktualita. Císler si v roli krále hraje své obvyklé sólo, doprovázen je nejtopornější princeznou Janou Beránkovou, která se kdy v československém prostředí objevila. Při pohledu na výkony všech ostatních je až žalostně smutné, že jediný, kdo je na svém místě a hraje a vypadá přesně tak, jak si pohádka žádá, je Ivana Andrlová. Všichni ti exaltovaní Maděričové, Vykypělové a Velenové nadití v nejlacinějších kostýmech s nulovým make-upem dávají zapomenout i na absurdní kombinaci loutkové hlavy draka s jeho animovanou postavou (!)... Kde nic není, ani dětský divák nebere. A pokud, tak jen úvodní titulky doplněné o krátkou dračí story. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Za humny je drak a ten drak je takové hodné zvířátko. Jen uhlíř má obavy, že mu někdo fušuje do řemesla. A dvojnásobně šťastný konec ... nebo ne, když se malý princ nejspíš počůral? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Herci skvělí, sem tam i povedený vtip či písnička, ale celkově vyznívá tato pohádka průměrným, ba spíše lehce podprůměrným dojmem. Drak je stylizován až nevkusně a nechutně (cf. Bajaja) a hodil by se spíše do kreslených pohádek. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Pohádka kterou si naprosto poprávu, pro sebe ukradl cholerický král Jiřího Císlera. Který hází jednu hlášku za druhou např.- "Sežral sedm prasat, dvanáct krav a sedm nejvyšších šlechticů!" "Tolik dobytka že přišlo nazmar?" . To nejhorší na pohádce, je však otřesně animovaný drak s jeho infantilními dialogy. Dále z herců zde stojí za pozornost vypravěč Josef Kemr. 55% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto filmu jsem nikdy nepřišel na chuť – a zřejmě asi už ani nepřijdu. Už jen drak vegetarián ve mě navozuje podobný stud, jako pomatenec Falco z Nekonečného příběhu no. 3. Brrr! ()

Reklama

Reklama