Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (686)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Morálka vs. bezpečí státu. Samuel L. Jackson vs. Carrie-Anne Moss. A do toho všeho bravurní Michael Sheen. Tenhle film mě jednoduše odrovnal. Nejen svým přesahem, ale hlavně svým vyzněním. Lidé jsou sobci, kteří chtějí bezpečí, ale jak daleko jsme ochotni zajít? SPOILERY!!! Budeme mučit nejen teroristu, ale i jeho ženu či děti jen proto, aby se zachránily další ženy a děti? Je zde otázka morálky vůbec na místě, když mají umřít milióny lidí? A padnou-li morální zábrany, stanou se z nás zvířata, protože to podporujeme? KONEC SPOILERŮ! Tohle vše zde najdete. Agentka, které chce jen, aby vše šlo "lidskou" či právní cestou (výtečná Carrie-Anne Moss), profesionální "mučitel", který chce jen slyšet pravdu a je pro ni ochoten udělat cokoliv (dokonalý až mrazivý Samuel L. Jackson) a jeden terorista, který chce, aby mu jeho plán vyšel (geniální Michael Sheen). Je to fakt už dlouho, co mi hodina a půl uběhla takhle rychle. Já tím filmem přímo žil a chtě nechtě, plný počet musím udělit. P. S. Mimochodem, budete-li se dívat pozorněji, uvidíte, že ten film není vůbec anti-muslimský, ale spíše anti-moralistický. P. S. 2. A kdo by zde chtěl vykřikovat něco ve stylu "je to sice fajn, ale tohle by se nikdy nemohlo stát, Amíci si zase věci přibarvují, ať to má šťávu…" a podobné řeči, ať si vzpomene na ne zas tak dávné události... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem byla napnutá jak struna celý film. Velmi dobrý thriller, ve kterém mě štvala jedině vyšetřovatelka FBI v podání Carrie-Anne Moss, protože se pořád tvářila, jakoby ona byla ta nejvyšší autorita a celá její morální dilemata mi lezla na nervy. Ano, berme ohledy na lidi, ale tohle nebyl člověk. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud umístíte Američanům na domácí půdu trochu toho štěpného materiálu a odmítáte sdělit kam, stanete se ihned jedničkou draftu na waterboarding. Jste-li ale drsoň ze speciálních jednotek a takovéto vodní hrátky používáte s manželkou jako romantickou předehru, musí nastoupit tvrdší kalibr! Třípismenné agentury se rozhodně neserou a hned od startu na vás nasadí to nejstrašnější, co mají - tu morálně dokonalou paní z Pošty pro tebe, která vám s výrazem chcípajícího štěňátka zarecituje do xichtu, jak jste totálně v prdeli i s celou rodinou. To prostě nemůže nikdo vydržet a vy si jen přejete, ať už ta baba proboha zavře hubu a vy si můžete užít vynikajícího strýčka Jacksona a jeho "speciálního zacházení". ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vypálím maximum a má to tři dobré důvody. Za 1) jsem si připoměl, že u filmu může být člověk tak napnutý, že s otevřenou pusou hltá poslední půlhodinu; 2)ka patří ďábelskému Samuelovi - své role se zhostil s takovým zápalem, že jestli ho ještě někdy uvidím v libovolném snímku s dětmi, trefí mě šlak; no a za 3) oceňuji těch několik kulervoucích a překvapivých scén, které dělají tomuto šílenému terroristickému filmu čest. P.S. Doporučuji pozorně sledovat taktiky mocenských organizací USA během děje. Něco na tom je, a není to hezký pocit. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typické americké béčko, které je postavené na pro mě nepřijatelném nápadu. Pohybuju se v branži dost dlouho, abych měl představu o cestě, kterou musí urazit zájemce o sestrojení jaderné bomby. Ztroskotaly na tom velké a bohaté státy, které investovaly nepředstavitelné prostředky a soustředily ke zdárnému výsledku velké vědecké týmy, veškerou pomocnou techniku a logistiku. Írán se snaží o získání bomby už pár dekád a na tuto aktivitu jde desetina státního rozpočtu země nasáklé ropou. Zatím bez výsledku. Milý Kim z Koreje po třicetiletém úsilí k cíli došel, když obětoval čtvrtinu státního rozpočtu a životy miliónů svých spoluobčanů při hladomorech. Tady se operuje jedním chlápkem, který jen tak levačkou sestrojí těch bombiček hned několik. Já vím, řeknete, je to Američan a ti přece dokážou všechno. Kdyby obětoval ještě pár víkendů, tak si sestaví i mezikontinentální raketu a bude ohrožovat celý svět. Jsou vážně dobrý, ti kluci. Nějakou uměleckou hodnotu v tom může hledat jenom nepolepšitelný snílek, takže zůstává určitá dokumentární hodnota. Odpočítávání totiž funguje jako obraz paranoie doby, která podléhala hysterii z války s terorismem. Za béčkovou zábavnost bych mohl dát 2*, ale to politické a myšlenkové sdělení mi není ani trochu sympatické. Podobná scénáristická východiska pro zamyšlení se nad opodstatněním mučení při vyšetřování se objevila vícekrát a v lepší podobě. Ta 1* je za tradičně špičkový výkon Samuela L. Jacksona. Jeho postava má v sobě hodně démonů a záporné charisma. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)

Reklama

Reklama