Reklama

Reklama

Zlo přichází z hlubin

  • Španělsko Bajo aguas tranquilas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety byla na místě města Marrienbad vybudována vodní přehrada, díky které okolí prosperuje. Málokdo ale tuší, že přehrada byla zbudována proto, aby něco ukryla, aby pohřbila zlo, které se v Marrienbadu zrodilo. Jediný člověk, který byl schopen se mu postavit a přemoci ho, před nedávnem zemřel, takže nic nebrání, aby se zlo vyplížilo z vody na povrch a ujalo se vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

petero 

všechny recenze uživatele

Španielmi naverbovaný Brian Yuzna im ukázal ako sa má točiť zlý horor. Nehľadiac na krásny feeling obrázkov v galérii ktoré majú tú správnu atmosféru Španielskeho hororu, ale dobrý pocit kazí proste všetko čo sa dá. Notorický béčkar sa v čase videa dal vychutnávať, ale dnes to už nie je ono. Hlavne anglický dabing je hrozný. Zaplavené mesto je super nápad, len tu proste bije do očí, že to je len nejaká maketa a potápač pláva akože tam. I keď ku koncu prepuknú krvavé orgie, tá ubíjajúca nuda sledovať film je hrôza samá o sebe. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zda se, ze Rottweilerem (ktereho jsem nedokazal dokoukat) se Yuzna odrazil od absolutniho dna a alespon trochu si vzpomel na svou zaslou slavu. Bohuzel to stale neni prave orechove a treba k takovemu tretimu Re-Animatorovi ma Beneath Still Waters jeste daleko. Hodne zachranuje zaverecna pulhodina, kdy se pritlaci na pilu a uvodni roztrzeni hlavy maleho chlapce. Mezitim se bohuzel az moc casto zjevuje nepritel vsech dobrych horroru, nuda. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Yuzna a jeho zatím poslední film, nedopadl nějak extra špatně jak jsem čekal, sice už to není tak peckový, a ani trochu atmosférický jak jsem u Yuzny zvyklý, a je to dost nekrvavý a prostě suchý, ale bavil jsem se obstojně, i když mě pár scén totálně štvalo, tak jsem prostě film dokoukal bez problémů a bez ujmu na zdravý. Nic moc ale jde to. Yuzna už má taky to nejlepší za sebou, takže od toho nesmíte nic čekat. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Jediným největším kladem tohoto hororu je námět. Ten se bohužel utápí v podprůměrném zpracování, kde ho ke dnu stahují herecké výkony, efekty zatopené vesnice uprostřed přehrady či bazénu a celkový televizní look. Záchrannou vestou mu tak nejsou ani docela povedené masky a hlavní záporák, jenž by si zasloužil větší pozornost než jaká se mu dostala. Brian Yuzna má na víc a tento horor se mu nepovedl. A když pomyslím na tu možnou atmosféru, kdy na nic netušícího potapěče nebo plavce číhá cosi neznámého, tak mě přejímá daleko větší pachuť, než jakou si tento snímek možná zaslouží. 30% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Yuznovo "zlo z hlubin" se mi kdysi hodně nelíbilo a tak jsem docela váhal, zda se do něj znovu pouštět. Nakonec se však žádné velké zklamání nekonalo.  Hodně krvavý a místy klasicky yuznovsky nechutný flák trochu shazuje jen neschopnost udržet diváka v napětí, a to i přes přehršel útoků nadpřirozena. A možná i ta přemíra společně s nepříliš dobrými herci dělá ze Zla spíš jen vepřový guláš. Dá se to jíst, ale víte, že na podobné téma existují mnohem lepší, třeba hovězí, srnčí nebo Phantasm. Ano, hlavní postava (díky peter12) se skutečně místy až neskutečně podobá Tall Manovi alias Angusi Scrimmovi.  Za závěrečný karneval chtíče a smrti  si však Beneath Still Waters ode mě odnese (se vzpomínkou na dokonalé Society, ach) tři slizem pokryté hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když na začátku jeden z chlapců střelí prakem do cizího domu, následuje záběr na plakát a fotky z filmu Netvor z Černé laguny. (StrYke)
  • Když se Klára (Charlotte Salt) vzbudí u vody, tak se posadí. V dalším záběru je ale v jiné poloze. (Duoscop)

Reklama

Reklama