Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

kajas 

všechny recenze uživatele

Citové vydírání nejvyšší úrovně srovnatelné s "Hačikem", pejsky si ale zákonitě zamilujete a téměř všechny jejich scény dokážou dohnat k pláči. K tomu si přidejte sympaťáka Walkera, a když si uvědomíte, jak dopadl, vodopádu slz už nic nebrání. Přidáno na seznam nádherných filmů, které pro svou dojímavost nechci v nejbližších letech vidět znovu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pri záverečnom dojemnom stretnutí by som ako pes svojho majiteľa aspoň trochu kusol do nohy, že ma nechal v zime priviazaneho vonku bez akejkoľvek pomoci. Nejde mi celkom do hlavy, ako psi ako nedivoké zvieratá toto všetko zvládli, ale nech je rozprávka rozprávkou, takže aj šialený bojový tuleň ako príšera z praveku tam mal svoje miesto. Prehnaná dĺžka filmu má asi symbolizovať dlhý pobyt psíkov vo vyhnanstve, a dosť mi vadili logické nedostatky, keď polárna noc nebola tmavá alebo ľudia sa pohybovali vonku, ako keby bolo tesne pod nulou. ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Ledovce, sníh, všude bílá plocha a krásné záběry toho všeho. Nejlepší částí filmu jsou scény se skvěle vycvičenými psi, kteří by za svoje role zasloužili oskara:-) Jejich příběh je smutný, zajímavý a táhne celé dílo. Kdo má doma psa, hodněkrát ho film chytne za srdce. Na druhou stranu část filmu kde hrají lidé je místy nezáživná, zbytečně protahovaná a závěrečnému setkání se psy mi chyběl větší náboj a trošku víc reality v chování psů. Ale jinak je to solidní film, který bych nenazval ztrátou času pro ty, kteří mají tato stvoření rádi. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Dobrý rodinný film. Dobrodružství 8 husky psů, kteří jsou odsouzeni k přežití v antarktické divočině bez lidí. Příběh o lásce mezi zvířetem a člověkem. Film plný věrnosti, odhodlání o přežití a přátelství, tolerance ve smečce. Samí sympatičtí herci, v čele s Paulem Walkerem. Tento film je pěkná připomínka toho, co tito psi ve skutečnosti dokázali. Psi mě vždycky dojímali. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekný filmík od Disneyho, ale predsa dve hodiny sú priveľa. Antarctica je pomerne dobre zrežírovaný film pre malých aj veľkých divákov. Dej je síce priemerný, ale dobre sa na film díva pretože je tu množstvo prekrásnych záberov na ľadovú Antarktídu alebo krásnych psov. Chvíľami je to napínavé a chvíľami prázdnejšie, ale sťažovať si nemôžem. Je tu kus citlivej práce, či už na strane pred kamerou alebo za kamerou. Film nemá ďaleko od 4*, ale zatiaľ sú to len veľmi silné tri hviezdy. 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)

Reklama

Reklama