Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +určité tajemno, trošku atmosféra, někteří herci (William Fichtner, Tyler Labine, Alexis Dziena a Ariel Gade), námět -natahované, zdlouhavé, občas nudné pasáže, bez pořádné akce, málo efektů/// Prvních 9 dílů jsem zhlédl již před dvěma lety (seriál jsem dokoukal až z repríz). Bylo to v době, kdy Nova měla LOST a Prima se snažila konkurovat Invazí. Velká reklama, slibný námět. Divák tomu uvěřil. A nejeden. Tady na databázi se o tom můžete přesvědčit. První komentáře zněli: prvních pár dílů to má pomalí rozjezd, ale potom to žačné být dobrý. Popravdě? Rozjezd trvá 21 dílů a až v tom 22 se strhne malé finále, aby to stejně mělo otevřený konec. Nedivím se tedy, že seriál neuspěl. Navíc v době uvedení neměl seriál známé tváře a s postavami bylo potřeba se sžít. Takže Invaze, ač mohla být výborná, tak není. Děj se posunuje pomalu, některé části nejsou vůbec zajímavé nebo srozumitelné a celé to působí dost nezáživně. Sci-fi vyhledávám, Invazi zavrhuji./// Celkem 54%/// ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tohto seriálu tunajšími užívateľmi ma naozaj odrovnalo. Najmä preto, že väčšina z nich (aj keď to nepovie priamo), sa považuje za pravoverných znalcov filmu, televízie a vôbec všetkého audiovizuálneho. Tak sa teda pozrime na INVASION trošku lepšie. Príbeh je neoriginálny a stupídny (akísi vodní "mimouši" začali terorizovať Floridu a len zopár vyvolených chápe "vo co go"). Herci "televízni", "prkenní", afektovaní a nezaujímaví (WILLIAM FICHTNER bol v čase nakrúcania asi na drogách). Všetko by snáď zachránila invenčná réžia, ale ... práve spracovanie je vrcholom odpadu. Pri sledovaní som mal dojem, že ma stroj času vyklopil v roku 1985. Skrátka hovadina, ktorej popularitu na ČSFD si nedokážem vysvetliť (v USA tento "skvost" totiž skončil po 1. sezóne a ak si dovolím odhadnúť jeho osud na PRIME, tak skončí niekde v off time) (19.7.2006) ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Invaze nebo evoluce?! To je jedno, seriál patří tak i tak do sorty Akt-X. Nicméně není tak depresivní a chladně odcizený. Seriál je zaměřený na rodinu a dění kolem ní (což je samozřejmě tak trochu trendy - přihlédnu-li k Válce světů), a právě skrz reagující rodinné propletence nám dává možnost nahlížet do globálně komunálního problému (který se může a vlastně chce nekontrolovaně epidemicky šířit dál). Postavy této série nejsou superhrdinové, nejsou to ani looseři nebo podivíni, jsou to "normální" (no časem jich pár už normálních vlastně není) osoby, které mají chyby, jejichž rozhodování a reakce jsou v podstatě lehce akceptovatelné a oddůvodnitelné, ač třeba nejsou správné. Díky tomu funguje princip ztotožnění se a tím pádem i přenositelnost emocí. Invaze je dílko, které je občas strašidelné, lépe řečeno strach nahánějící a musím říci, že některé z těchto "lekavých" scén jsou i originálně natočené. O celkové originalitě bych už lehce pochybovala, protože do značné míry využívá děj již známých zaběhaných klišé (vojenská manipulace, nadnárodní konspirace - to diváku příběhů podobného ražení není neznámé), je k nim však přistupováno nestandardně, což už jsem zmínila výše. Co je určitě zajímavé je zasazení příběhu do Floridského přírodního parku, motiv hurikánu určitě také není naškodu. Právě z těchto dvou složek je maximálně těženo ve vizuální stránce celé série. P.S. Trochu mě mrzí, že seriál nebude pokračovat dál další sérií (zatím), ale možná je to vlastně dobře, protože otevřeně osudový konec mu dává punc kultovnosti. P.S. 2 Tak jsem pročetla příspěvky pod tím svým a zjistila jsem, že nezávisle dělám resumé obsáhlému komentáři od Dudka, s kterým se tímto naprosto ztotožňuji. ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal asi 4* za výborný a napínavý seriál, ale oproti ostatním podobným má pro mě jedno velké plus. Tím plusem je, že konec přišel hned po první serii. Je to sice škoda, protože konec byl hodně otevřený a pokračování se přímo nabízelo. Nadruhou stranu pro mě hvězda navíc, díky tomu, že nedošlo k natahování děje na dalších 5 serií.Stačí když si vzpomenu na Prison Break. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám jízda... pomalá, ale napínavá a důsledná. Trochu jsem se bál, kam zamanévrují tvůrci s vynuceným závěrem, ale něco takového jsem nečekal (ani v dobrém, ani ve zlém) a nemám s ním problém ani nejmenší. Co je zajímavé, že se hraje s odkrytými kartami skoro celý seriál. Spousta věcí, na které se obvykle soustřeďují hledači bombastických spiknutí, zde moc nehraje roli. O co jde, jsou osoby přímo "v oku hurikánu" a to, že něco na začátku nemyslitelné je na konci funkční a poctivé. Hrozně moc se mi zde líbil Fichtner, mám ho rád od Kontaktu... jakékoli své vedlejší roličce dokázal vždy dát spoustu charakteru a charismatu. Zde v roli hlavní naprosto válí a značná část přesvědčivosti seriálu je jeho zásluhou. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)
  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)

Reklama

Reklama