Krvavá odplata

Bratia v zbrani

Western

USA, 2005, 85 min

• choze

Černoška jako šerif na Divokém Západě? WTF? Pokus o hyper cool černošský western, který se opravdu dvakrát nepovedl a to přesto, že tu záporaří esa David Carradine a Peter Greene (jako jeho syn).(8.12.2007)

• genetique

Môj ty všemohúci, takéto filmové utrpenie tu už dávno nebolo. Ďalší novodobý mučiaci nástroj v podobe filmu. Takýto dej je výsmechom pre filmovú produkciu a patrí na domáce amatérske videá. A aj deti, čo sa doma hrajú na indiánov, banditov a lupičov majú vo svojich zidealizovaných myšlienkach lepšie nápady. Toto bola smiešna úbohosť najväčšieho rangu. 0%.(19.1.2009)

• Pepinec

Moderní americký western. Moderní v mnoha ohledech; sympatičtí černošští zloduši v rolích hlavních hrdinů, neobvyklá newesternová hudba, moderní práce s kamerou a pár sekvencí připomínající soudobé hudební klipy. Tím vším jakoby tvůrci chtěli odlákat pozornost od faktu, že Krvavá odplata disponuje průměrným, a již mnohonásobně ohraným scénářem. Škoda, rád bych přitlačil modernímu pojetí staré klasiky.(21.1.2011)

• Dubro

Krvavá odplata alias Back in Black western. Podobné filmové chuťovky údajne premietajú filmovým fanúšikom, čo sa po smrti dostanú do pekla.(29.11.2010)

• korbitch22

ty krávo!negři plný hip-hopu maj svůj vlastní western!to sem ještě nežral:-DDDDDDDDDD(22.3.2010)

• Phietros

Sakra co to mělo jako bejt? Tohle žánr westernu ve všem uráží! Moderně pojaté s gangsterskými černochy a jejich hudbou?! Měli to spíš natočit jako parodii a udělali by lépe! Sorry klucí mám Vás rád, ale do tohodle žánru nelezte.. Hvězda za snahu a že jsem to zkouknul...(9.11.2011)

• kapsomut

Western?! Samej negr ve westernu?! NO TO SNAD NE!!!!! To měla být parodie? Jedno je jisté, ještě tam měli říct "Stay black" a já bych šel zabít režiséra! Velebnosti, jdu blejt!(27.2.2010)

• Luqi

Povedzme, že si viem predstaviť spojenie hip-hopu a westernu, samozrejme v nejakej paródii. Lenže toto nie je ten prípad. Oni to fakt mysleli vážne............. Neuveriteľné.(28.2.2010)

• Maq

Silně negativní kritiky mě přivábily k tomuto filmu v naději, že uvidím něco extra. Byl jsem zklamán. Je to jen zcela běžně pitomé. Desperáti z Divokého západu jsou hiphopeři a šerifem je žena. To není o nic blbější než blondýnka se samurajským mečem. I ten padouch je stejný jako v Kill Bill. Stylizace bez špetky intelektu a citu. Nízká toxicita, běžný odpad.(23.1.2011)

• blackJag

Snažit se načechrat řitní věnec stereotypům je jedna věc, udělat to s grácií a nadhledem věc druhá. La Marre se možná cítí jako Tarantino nebo Rodriguez, výsledkem jeho snahy je ale výrazná anti-cool destrukce westernové stavby s notnou dávkou blbosti v dialozích i logice (parta černých pistolníků domlouvá se nad plánkem na pozicích při zamýšlené loupeži v bance, následující den do banky všichni napochodují pěkně naráz a hlavním vchodem). Komu není dáno, tomu ani Carradine v roli arcipadoucha nepomůže. II Scénář: Jean-Claude La Marre, Antonio Olivas (jako Tyger Torrez). Hudba: Aimee-Lynn Chadwick, Chioke Dmachi, Flexx, London Thompson. 20%(19.6.2010)

tento western zde vyšel na DVD i s českým obalem pod názvem Krvavá odplata !(20.3.2007)

• AD P

Western a Hiphop to jednoducho k sebe nepasuje.Jedna pre David-a C..(27.2.2010)

• Hanys_

Kam se na JC la Marreho zpomalovačky hrabe Uwe...Navíc opravdu celý film působí směšně.Včetně kostýmů a "drsné" hip-hopové hudby.(31.10.2008)

• Lobotomas

Scénář: Jean-Claude La Marre, Antonio Olivas(22.6.2008)

• KdG

Jednu za ty prsatý černošky. Jinak je to slátanina a pokus o černošskej western.(19.1.2011)

• Hapretor

Co má toto kruci být? Western? Tak to ani náhodou! Kostými - úplně mimo. Hudba - úplně mimo. Děj - úplně nudný. Dialogy - většinou tupý. Herecký výkony - spíš podprůměrný. Takhle hrát dokáže kde kdo z ulice. A David Carradine? - úplně zbytečný, nevýrazný. Vymyslet a zrealizovat toto dílo může jen totálně zhulený hovado, co nemá úctu k určitýmu filmovýmu žánru. Buď ho chtěl potopit - zesměšnit, čili parodie - ale to se mu absolutně nepovedlo, a už vůbec se mu nepovedlo žánr dodržet a "uctít". Pane Jean-Claude La Marre, Sergio Leone by Vám měl za tohle minimálně rozbít držku!!! Adios, Amigo!(29.12.2010)

• Ceberus

Yo, dawg, check this out! Žena a navíc s černou pletí dělá šerifku za doprovodu hip hopové hudby. Jako parodii tomu chybí více skečů, i když některé scény nebyly daleko ("chránil jsem tě jako malýho před strašidly, brácho, chci tě ještě naposledy ochránit"). Jako vážnému westernu tomu chybí všechno ostatní. Jedna hvězda pro Petera Greena.(9.11.2011)

• majec4

Tento film je cely zly. Od soundtracku, cez "neskutocny" vyber hercov az po rekvizity, resp. kostymy. Obdivujem odvahu rezisera, ze sa vobec pokusil zrealizovat tuto frasku. Wau.(8.11.2011)

• stenyek

Dělejte si prdel z někoho jinýho. Aneb trapnost a koretnost nadevše... Škoda materiálu!(27.2.2010)

• Simir79

Černoši s ostře střiženými vousy, sexy šerif (žena), všechny dívky a ženy namalovány jak pracovnice E55, R&B muzika... tomu říkáte Western? Být to zasazené do dnešního New Yorku nebo být to parodie,možná bych to i dokoukal. Takhle se divím nad nevkusem tvůrců. DĚS(27.2.2010)