Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista z Chicaga Boomer se účastní akce, při níž zahyne jeho kolega. Otřesený mladík ovšem netuší, že hra, do níž se zapletl, míří příliš vysoko. Nejen podsvětí, ale i tajné vládní organizace totiž mají stejný cíl najít zvláštního agenta Harrisona Jamese, který u sebe skrývá velmi nebezpečný materiál. Měl jej předat, ale zmizel, přestože dosud patřil k nejlepším a nejloajálnějším spolupracovníkům. V jeho stopách vyráží nejen gangsterské komando Charlese Wenetera, který je v podezření, že obchoduje s přísně tajnými vládními informacemi, ale i další kolega, agent Bill Dexter. Nechybí ani Jamesova manželka. Štvanice na zmizelého agenta, jehož totožnost zná jen pár zasvěcených, však vroubí desítky mrtvých. Viníků i nevinných... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Páni, dvacet let starej skvělej film, a já o něm dodnes neměl ani tucha, ačkoliv podobný "VHSkový" záležitosti zbožňuju. Hodně dlouho mi neodbytně připomínal mojí srdcovku True Romance s Tarantinovým scénářem, ale průběh i závěr tohohle béčka je víc vážnější, drsnější a míň happyendovější (což oceňuju), i když brakový nadsázky a černýho humoru je v něm taky dost. Po projekci mě pak zaujalo zjištění, že týpek kterej hrál hlavní roli, si tenhle kousek i sám napsal a zrejžoval. No a překvapilo mě, že nedostala příliš prostoru moje oblíbená nordická mutantka Nataša (Species), chuděra. A Mirjana Joković je sice o něco lepší herečka, ale tady mi moc nesedla. Každopádně +90% a jasná pětihvězda. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Stylizovaná a drsná - svým způsobem vlastně road movie, místy ve své bizarnosti vypointovaná až tak, že by ji možná sám mistr žánru Q.T. líp nenatočil... ;-) . . . Bývalý detektiv Boomer (dobře v roli se postupně vybarvující nenápadný chlapík a sám pan režisér Scott W.) je >nervózní< - a ať dělá co dělá, má pořád dost důvodů proč... Po smrti parťáka (vskutku >šílená< scéna hned na úvod filmu...) odešel od policie a chtěl si v klidu užívat své lásky a života. Místo toho se ocitl ve špatný čas na špatném místě a prostě doslova jako slepý k houslím přišel k řádnému průšvihu. Mafie a tajná služba (jakási CIB - sic! ;-) mají svého (i když nesprávného) člověka a bez skrupulí a přes mrtvoly po něm jdou - a on bude muset párkrát přežít svoji smrt na jazyku a prožít i skutečnou smrt své sladké Kelly (opravu sladká Natasha H.), aby ve fatálním závěru došel pomsty a vysvobození... Scénář (zpočátku ve dvou dějových liniích) šlape jako hodinky a ve chvíli, kdy se cesty protagonistů spojí v jeden příběh, už jen pokračuje přes mrtvoly ve své krvavé cestě do stylového finále. V rámci žánru(!) >ala tarantino< akčnáků si tahle jízda d.m.s.n. zaslouží jednoznačně za pět béčkových hvězd, z hlediska přínosu světové kinematografii pak asi bude moudré s klidnou hlavou nejlépe jednu ubrat... No - vychladnutí bylo nutné, tohle dílko mě dostalo tak, že jsem si ho dal hnedle dvakrát za sebou... ;-) - - - P.S. Každopádně - nejlepší způsob, jak si tenhle film opravdu vychutnat, je pustit si ho na dvd v původním formátu obrazu a s originální zvukovou stopou. Až mám zase jednou nepříjemný pocit, že ta nízká hodnocení zde mají původ v nějakém nejapně dabovaném uvedení v tuzemských televizích... - - - - - (Poprvé viděno 17.8.2008 na dvd, komentář zde jako desátý - 17.8.2008) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V jadre je to road movie v ktorom hlavný hrdina pri ceste z bodu A do bodu B za svojou milou stretne kopu bláznivých postavičiek jak z filmov Quentin Tarantina. Akurát sa tu menej hláškuje a oveľa viac strieľa. Najviac zamrzí, že vždy, keď sa tu objaví nejaká výrazná postavička, tak za chvíľu to zakaždým schytá do hlavy. Čo ma sralo o to viac, že hlavného hrdinu hrá herec bez štipky charizmy a väčšinu filmu je len pasívnym divákom všetkých tých šialených epizódiek. Ani ako scenárista sa Scott Wiper nevytiahol a síce ma tak hodinu tie jeho šialenosti bavili, ale potom som si uvedomil, že sú až príliš náhodné a nikam nesmerujú. Chýba tomu nejaký zmysel. Po hodine naviac film brutálne zvážnie a to mi už vôbec nesedelo, keďže žiadne emócie vo mne smrť dôležitej postavy nevyvolala. Takže okrem skoro iba cameo výstupov zopár hviezd sú tým najlepším na filme prestrelky, ktorých je dostatok a sú na solídnej úrovni. Ale na druhej strane ladenie filmu je až príliš bláznivé a čistokrvný akčniak to nieje, takže úplne spokojný s filmom bude asi málokto. No a záver je taký totálne nemastný neslaný, že aj keď ma film väčšinu stopáže celkom bavil, tak nemám príliš chuť si ho pustiť druhýkrát. 6/10. ()

Canniosh 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Vzhledem k ostatním hodnocením to možná vyznívá divně, ale je to tak. Po supersprostém začátku filmu, kdy hlavní hrdina vychrlí ze svých úst takovou větu, že by se za ni nemusela stydět ani parta dlaždičů se děj začíná slušně rozjíždět, což pokračuje de facto po celý film, kdy vás nenechá ani na minutu vydechnout. Vše graduje v překvapivém závěru filmu, který korunuje tento film, a díky kterému vám tento film zůstane ještě dlouho v paměti (v dobrém slova smyslu). Gratuluji, i s relativně neznámými herci se dá udělat řádně áčkový film. Prostě a dobře: "Nobody´s nervous"... ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No tak by mě zajímalo, jak tohle ohodnotit. Když na to půjdete z pohledu náročného akčomilce, patrně si v hluboké agónii masírujíce svůj spánkový lalok poslintáte potah na pohovce s hodnocením něco o pokaženém večeru, ale vezmete-li A Better Way to Die s rezervou, možná se úplně nudit nebudete. Po přelouskání nudného a křečovitého úvodu, kde se vám vkrádá myšlenka o pokusu vybrakovat styl některé z Tarantinovek, dostanete se do střední pasáže, kdežto se mísí poměrně slušná akce okořeněné sem tam nějakou trefnou hláškou. Jenže s blížícím se koncem, znovu naskakuje ta neodbytná křeč z úvodu a nastartovaný dojem posléze uvadá jako přehnojená sukulent. Nikterak nepomáhá ani leckdy podivná kamera. Scott Wiper jako režisér téhle hry na záměny udělal ze své hlavní postavy takového zvláštního jedince, kterému chvíli vadí zabíjet a jindy zase rád posnídá z dobře upražených vnitřností. Poměrně neznámé herecké obsazení ale překvapivě dělá film koukatelným, leckdy zacáluje kdejakou minelu v příběhu, žel jindy naopak na své známější kolegy z gangsterek mnohonásobně ztrácí. Ať už tak či onak, úplně tenhle videofilm nezatratím, neb v záplavě toho neuvěřitelně přiblblózního béčka, které se na našich vezdejších televizních obrazovkách prezentuje, je tady stále alespoň patrná jistá snaha. Takže u mě za dvě hvězdičky a napodruhé už si to ale nechám ujít. [3/10] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama