Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žulový lom v Posázaví někdy na počátku století: Mladý střelmistr tvrdohlavě buduje nový lom, kde mu ostatní předpovídají neúspěch. Nešťastnou shodou okolností upadne do podezření, že zabil svou milenku. Oproti předloze byl výrazně pozměněn charakter postavy Anky Halíkové. Živelná a nešťastně zamilovaná kantýnská s tragickým osudovým předurčením byla první velkou rolí Dany Medřické. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

pindruche 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na zimní podvečer. Slušné herecké výkony. Na mně působil pan Korbelář jako bezcitný primitiv a asi to tak mělo být. Medřická a Waleská byly příjemně přirozené. Děj nevázne. Dostala mně věta na tancovačce- "každýmu kdo má víc než 5 piv připiš jednu čárku", koukám, že se nám v tom pohostinství za těch 70 let nic nezměnilo :-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Otomar Korbelář v roli střelmistra Petra Pangráce mě velice potěšil, chlapisko jak má být. Petr se chce osamostatnit a hlavně asi nemít za zády neumětelského mistra Hurta, koupí Borovíčko a dře do úmoru, aby našel kvalitní žulu a umožnil stavbu mostu přes řeku. Spolu s ním celý příběh na svých bedrech táhnou úžasní herci a herečky, za všechny Dana Medřická jako Anka Halíková a Jindřich Plachta coby polír. Filmové pohlazení. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Otomar Korbelář coby bodrý střelmistr, pro nějž je řemeslo tím nejdůležitějším na světě. Touží uskutečnit svůj sen, otevřít nový lom a postavit most přes řeku. Do života se mu tlačí spousta nepříjemných překážek, zamotává se mu to čím dál víc, ale on jde navzdory nedůvěře celé vesnice tvrdě za svým cílem. Trochu romantický snímek, s Danou Medřickou v roli praštěné svérázné kantýnské, se celý odehrává v kamenolomu či bezprostředním okolí, přesto nenudí a šlape jak hodinky. Navíc dojde k detektivní zápletce, takže dějových rovin je zde několik. Velmi slušný film. 80% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Profesionálně velice dobře udělané drama se stále ještě začínající Danou Medřickou a charismatickým O. Korbelářem, s menší rolí pro Terezii Brzkovou a mnoha herci vedlejších rolí, jejichž tváře si člověk ani po řadě filmů neumí přiřadit. Jen blanka Waleská byla jako mnohokrát nevýrazná - ovšem to byl její herecký styl. Kdo neznal děj z předešlých uvedení, musel do něho být skutečně vtažen. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pevný jako skála. Tělem, duší i charakterem. S Pangrácem nehne nikdo a nic. A když už mu život náhodou zavalí nějaký ten balvan, který na první pohled vypadá nezdolně, postaví se mu s hrdostí i ctí sobě vlastní. Excelentní herecká dvojice ve stejně laděném charakterním drámu. S malými neduhy, ale ty nestojí ani za řeč. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo v okolí Nového Knína. (dyfur)
  • Pro Skalní plemeno podepsala Dana Medřická svou první filmovou smlouvu 7. srpna 1943. (NinadeL)

Reklama

Reklama