Reklama

Reklama

Špatně zorganizovaná loupež

  • USA Disorganized Crime (více)
Trailer

Co všechno se může stát čtyřem zlodějům, kteří se neznají, a jejich šéfovi, který má neuvěřitelnou smůlu? V malém městě v Montaně se skrývá Frank Salazar, lupič, který má za sebou již několik přepadení bank. Když zjistí, že místní banka disponuje poměrně velkou hotovostí, najme čtyři bývalé komplice, kteří se vzájemně neznají. Předtím, než mohou celou akci zrealizovat, vstoupí Frankovi do cesty dva místní policajti, kteří ho zatknou a chtějí ho vydat zpět do New Jersey. Frank jim uteče a policisté se vydávají na strastiplnou cestu do divočiny, kde se Frank skrývá. Čtyři bývalí kriminálníci už na první schůzce marně čekají na svého šéfa. Když se nedočkají, tak se rozhodnou, že banku vyloupí sami. A Frank se po dlouhé cestě montanskou přírodou dostává do chaty, kde měl mít před několika dny schůzku se svými komplici. Unavený a vyčerpaný si lehne, aby si odpočinul. Právě tady ho vypátrají oba policisté i s početnou skupinou dalších kolegů, kteří vyšetřují přepadení banky, které provedli jeho kumpáni. Obviní Franka a on míří rovnou do vězení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dva tupí, ale zato zarputilí policajti (hlavně Al Bunda) proti zlodějům (jedním z nich Fred Gwynne (soudce z My Cousin Vinny)), kteří mají sice mají plán, ale je v tom háček, jeden jim chybí, navíc řeší neshody, a tak přichází trocha improvizace. Ne, zloději tupí nejsou, je to originální vykrádačka s nějakou omáčkou kolem, která přidává na vtipu. Humor je jednodušší a pointa čitelná asi od půlky, ale geniální. # příběh 6 | hudba 6 | akce 4 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

Komedie kde proti sobě stojí přihlouplá policie a důmyslní bandité miluju. Rozhodně nejlepší role Ed O´Neill a nakonec i všechny ostatní mají něco do sebe a to dělá film tak skvělý v kombinaci se spoustou zamotaných situací vyplívajících z pověstného, Když se daří tak se daří. Čtveřici padouchů se ale ze všeho daří vždy mistrně vybruslit a obrátit nevýhodu ve svůj prospěch. Různé povahy postav a stavění je do trapných a svízelných okamžiků je prostě dokonalé, vše podkresleno country buranskou odrhovačkou pro mě 1s*, díky. PS: Role Frana Salazara v podání Corbina Bernsena, zkoušeného nejdříve policií, po té přírodou a po té opět policií, to je skoro na udělání Shortu, nic lepšího jsem na podobné téma neviděl:) ()

Reklama

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážné.Značná disfunkce zařazování filmů do žánru.Rádoby komedie, která uráží celý akční žánr.Výběr herců je tragický a nepřispívá k tomu ani naprosto fatální český dabing.Chápu že tento humor je zaměřen určitým směrem,ale ač jsem se snažil tak jsem mu na chut' rozhodně nepřišel.Motiv filmu je čitelný jako slabikář první třídy,takže doporučuji shlédnout na oddech až při té největší filmové nouzi. 30% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že geniálních loupeží podle neméně geniálních plánů už jste si užili dost ... kromě toho: V drtivé většině případů mají ve svém důsledku stejně k dokonalosti daleko. Zkrátka je načase, abyste se zúčastnili dobrodružství, jehož smělý plán je sice utvářený tak říkajíc "za pochodu" - a na první pohled možná vyhlíží maličko krkolomně, nicméně hlavní plánovači rozhodně nejsou z těch, kteří jsou zvyklí při prvních nesnázích odhazovat pomyslné i skutečné flinty do žita či kamkoli jinam. Zápletka se tudíž vyznačuje duchapřítomností i kreativitou, přičemž její veselí je nestrojené, uvolněné - a tudíž i nakažlivé. Nežene se kupředu za každou cenu - tu a tam zvolní, aby si rozmyslela další postup, leč v globálu se jedná o zábavnou záležitost, nezatíženou přehnanou snahou o sebeprezentaci. 3* jsou málo ... a 4* se zase zdají být trochu nadhodnocené - ale budiž, pro jednou se svět nezboří (a jestli přece, myslím, že to nebude kvůli "Špatně zorganizované loupeži"). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Humorný snímek držící se hodně na uzdě. Vtipné situace nepřekračují hranici přebujelé komediálnosti a stále se berou setsakramentsky vážně. Charaktery postav jsou zvoleny velmi dobře. Osobní uhrančivost a hlavně vztahy mezi sebou je hlavní devízou vznikající legrace. Jejich šéf, který neudělá krok aby okamžitě nebyl zatčen, je postava sama o sobě. Filmy o partě zlodějů jdoucí do banky na trezor vždy přitahovali a kupodivu to platí do dnes. A tak není od věci, že vznikali i komedie a tento je jeden z nich. Smíchy se za břicho nikdo popadat nebude a je to způsobeno hlavně českým dabingem, neboť nevhodně zvolené hlasy a špatné zvýraznění humorných částí je do nebe volající. V původním znění je to už zcela o něčem jiném. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • V niektorých scénach máva postava Freda Gwynneho ťažkosti so srdcom. V neskorších rozhovoroch Gwynne uviedol, že to nebolo hrané a počas natáčania dokonca srdcový infarkt dostal. (Real Tom Hardy)
  • V scénach, kedy šoféroval Nick (William Russ), musel byť použitý kaskadér, pretože jeho predstaviteľ nevedel šoférovať. Býval totiž v New York City a dlhé roky využíval len taxi. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama