Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (423)

Cival 

všechny recenze uživatele

Můj milý, cynický Chewie. Ta romantika (resp. přeslazený konec) to právě zachraňuje - nebýt jí, nevyškrábal bych se ani při své jemně melancholické náladě na snesitelných 50%. Slovní hrátky s mrtvolama jsou sice fajn, stejně jako Watersova decentní režie, ale na tak řídký děj by se určitě šiklo naložit víc primitivních vtípků. A vsaď se, že holky budou u hepáče bulet jak my na funuse The Rocka. Vono si to ty svoje divačky najde... :-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Možná nejsi mrtvá, jenom odlehčená" Najít v San Franciscu byt s pohodlným gaučem dá zabrat. A když už si myslíte, že máte ten správný, musíte počítat s takovými nemilostmi jako je ne zcela živá, ale živě nabroušená bývalá nájemnice, bivakující třeba v ledničce. Přiznávám, že od téhle duchařiny jsem čekal nezdravě mnoho Předchozí dvě komedie Marka Waterse byly zábavné, Reese si mé sympatie ochočila ve Walk the Line, Mark (totiž Ruffalo) oslnil v Zodiacovi a hlavně, ten námět sliboval film hodně vtipný a dojemně romantický. Bohužel, někde mezi nebem a zemí se stala chyba. Chemie mezi ústřední dvojkou v podstatě neexistuje, vtipy nevynikají odvahou, kterou by zasluhovala zápletka (i jindy srandovně zhulený Jon Heder je tentokrát jenom zhulený) a zákonitosti světa, v němž se pohybuje Elizabeth byly, mírně řečeno, zvláštní (jak se někdo nehmotný může přemísťovat autem?). Příště lépe nečekat nic? Či jsou ve 21. století kvalitní romantické komedie made in USA definitivně vyhynulým druhem? 60% Zajímavé komentáře: Psema, Rex Mundi, Gimp ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po více jak měsíci jsem viděl film! Už jsem měl docela slušný absťák... Co k tomu snímku dodat? Tahle romantická komedie nijak zásadněji nevybočuje z žánru, obsahuje řadu klišé, ale celkově jde o poměrně sympatickou podívanou, určitě milejší, než třeba Samotář v Seattlu. Jelikož nepatřím mezi melancholické romanticky založené citlivky, dám "pouze" tři hvězdičky, což je v této kategorii filmů ale u mě rovno maximu. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo tak průměrných filmů jako je tento možná by ani v televizi neměli co vysílat. Přestože herce to má a nápad docela taky, zavání to decentně nudou, a to tak že doslova. Reese Whiterspoon může být roztomilá jak pravá blondýna, ale do tohoto filmu prostě nezapadne. Průměr nad průměr, který mi akorát zkrátil kus života, zacož mu rozhodně děkuji. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $48,318,130Tržby Celosvetovo $102,854,431║ Podobne ladených vecí tu už bolo neúrekom ale výhodou pre tento film je dvojica Reese Witherspoon a Mark Ruffalo, práve na nich stojí a padá celý príbeh ale prevažnú časť filmu dej slušne ťahajú a občas sa im aj podarí správnym vtipom dej odľahčiť, prípadne obohatiť aj emociálne. "Slušný priemer čo nesklame." /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Just Like Heaven - Katie Melua ,2. Just My Imagination (Running Away With Me) - Pete Yorn ,3. Lust For Life - Kay Hanley ,4. Good Times Roll - The Cars ,5. Ghostbusters - Bowling For Soup ,6. Brass In Pocket - Kelis ,7. I Put A Spell On You - Screamin' Jay Hawkins ,8. Strange Invitation - Beck ,9. Spooky - Imogen Heap ,10. Jungle Fever - Chakachas ,11. Bad Case of Lovin' You - Emerson Hart ,12. Colors - Amos Lee ,13. Just Like Heaven - The Cure ,14. Her Picture - Rolfe Kent ,15. David Alone - Rolfe Kent ,16. I'm Seeing Someone - Rolfe Kent ,17. Machines Don't Know Everything - Rolfe Kent ,18. I Remember You - Rolfe Kent , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Asi jsem objevil svou novou guilty pleasure. Moc pozitivní komedie, která není tak duchařská jako romantická s tehdy ještě neznámým talentem Ruffalem a kukadly krásné Reese v hlavních rolích. Ve správné náladě se pak dá odpustit i pár logických lapsů a jen si užít překvapivě úspěšně cílenou nebeskou střelu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Tradičná duchárska romantika, ktorá ma prekvapila len tým, že sa v istej chvíli prevalilo, že hrdinka v skutočnosti nie je mŕtva, ale je len v kóme. Inak tuctový scenár so všetkými klišé, ktoré budete čakať - a ktoré skôr alebo neskôr prídu. Na ako-tak pozerateľný (ale stále nudný, hoci milý) kus snímku povyšujú herci Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue a Jon Heder. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako zásadový člověk se odmítám o pronajatý byt dělit s protivným cizím duchem. A je mi jedno, že je to duch opačného pohlaví, pohledného zevnějšku a doma se zjevuje v nepravidelných intervalech. Já chci mít svůj klid, ve kterém bych si mohl užít poměrně nepravděpodobnou romanci neprostupného Davida s prostupnou Elizabeth, ale nesměl by se přitom s blížícím závěrem měnit poměrně slušný humor v cukr sladký tak, že jsem se z hypoglykemika spontánně stal cukrovkářem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Americká romantická komedie, kterou mohu vidět třeba stokrát do roka. Předvídatelný děj, lehce ohrané scénky okořeněné něčím trochu novým a dobří herci. Když mám slabší chvilky, tak si trošku popláču, jindy se naopak zasměji. Při nejmenším mě tenhle film naplnil nadějí, že zázraky existovat můžou. 4,5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela to ušlo. Nápad jak okopírovaný z filmu Duch. Na druhou stranu - proč ne? Děj je hodně jednoduchý a film nemá napodruhé co nabídnout, ale na jedno použití rozhodně funguje. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po více jak deseti letech jsem se na film podívala znovu a stále je to taková milá filmová jednohubka, nic hlubokého, jen se dva cizí lidé sblíží. Byla to sranda, téměř bez takového toho přehnaně sladkého patosu, navíc ústřední dvojice je sympatická. Dokonce se na to se mnou kouknul partner a ani u toho nijak zvlášť nebrblal a neměl debilní komentáře, které mívá skoro vždy. Pohodička na večer ve dvou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, která si na nic nehraje a dokáže dobře zabavit, sice je hodně lehce předvídatelná, takovým tim stylem, že hned od začátku už víte jak se bude zhruba odvíjet celej příběh a jak to asi skončí, ale nijak zvlášť to zase nevadí, protože jinak sem se docela bavil a někdy to je fakt vtipný ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela povedená romantika, které body přidává hlavně celková příjemnost a relativní absence velkohubých prohlášení o lásce. Je to tak za 3,5, ale díky spokojenosti mé drahé polovičky a díky tomu, že se mi to líbilo o dost víc než některé značně přeceňované kousky tohoto žánru (jako například můj evergreen 4 svatby a 1 pohřeb :)), zaokrouhluji nahoru. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že duch hází stín, sedá si na postel, nenosí Hopkirkovo bílé sako a neumí to s hrnčířským kruhem - tohle je cajdák! Cajdák, po kterém mi doktorka Elizabeth bude muset změřit hodnoty cukru v krvi. Cajdák, po kterém chci při skromném obřadu v kapli říct M.Ruffalovi své ano. Cajdák, který má společného s hlavní hrdinkou to, že dlouho zůstal na půli cesty (k dobré romantické komedii) a jenž je průhledný jak hlava tenisové rakety bez výpletu. Slzami jsem promáčel dva balíčky z desetikusového paklu Big Soft, abych se v jednom okamžiku dějového zvratu zařekl, že pokud dojde k hudlanovému "vzkříšení" ala Šípková Růženka, tak zbytek kapesníků sním. Tři dny jsem je ze sebe dostával... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Just like heaven je přesně mířeným projektilem do srdcí těch, co potřebují doplnit zásoby romantiky. Nejedná se o žádný přelomový snímek, ani o žádného pokusného králíka, ale o klasicky střiženou romantickou komedii, která si nehraje na nic víc než je, pouze dělá svoji práci. A musím dodat, že ji odvádí hodně solidně. Scénář je samozřejmě průměrnou záležitostí a najdete v nich hromadu logických i nelogických děr jako v Bagdádu po náletu, ale také je zde pěkný jemný humor se spoustou jízlivých narážek a vtípků. NO dobře těch vtípků tam zas tak moc není, jenomže sladce roztomilé Reese a sympaťákovi Marku Ruffalovi to zkrátka odpustíte. Vše je zaobalené hrozně hezky, ať už decentní režie, lehce přeslazená kamera, hodně přeslazená hudba, jo je mi jasné, že na někoho je toho cukrkandlu až moc, ale ono to zkaženou náladu vážně pozvedn.:) Film vhodný nejen pro romantičky (ty si pobrečí každopádně), ale i pro standartního, možná i mužského diváka. :) Objektivně musím dát 3*, ale my romantici si jednu přičteme, že? :) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice milá a vtipná romantická komedie, která se líbila i mně, tedy naprostému ignorantu tohoto žánru. Plusové body dávám i za vcelku dojemně zvládnutý závěr. 70% ()

Reklama

Reklama