Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý agent CIA Jonathan Cold (Steven Seagal) se záhadně objevuje v hledáčku zpravodajské služby poté, co vysvobodil z vězení nebezpečného obchodníka se zbraněmi a chystá se pomoci skupině teroristů, kteří chtějí získat jadernou zbraň a použít ji při útoku na USA. Všichni si mysleli, že je Cold mrtvý, tak proč se tak najednou vynořil? A jak může být teroristům užitečný? CIA má celé spiknutí pod kontrolou až do chvíle, kdy ji teroristé oklamou a celá země je rázem bezbranná. Ve strhujícím závěru závisí bezpečí milionů lidí na tom, jestli se podaří najít odpověď na neřešitelnou otázku Na čí straně vlastně stojí Cold? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další ze Seagalovek. Co od toho čekat? No tak například dementní příběh, přitroublé akční scény a prkenné herecké výkony. Nic neobvyklého. Jednu hvězdičku za to, že zde Seagal konečně i pár lidí zmlátí a nehonosí se jen pistolí, kterou ani pořádně neumí ovládat. Z tohohle filmu neubylo nic na Seagalových kvalitách. Sice je trošičku lepší ale ne zas natolik, aby stálo za to se na to podívat. Pro jeho fanoušky nic nového pro konzumního diváka nekoukatelné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslel som, že si mŕtvy.“ – „Diabol ma nechcel. Bál sa ma.“ Ak vedľa seba postavíte Čierny úsvit a Prepadnutie 2: Temné územie, uvedomíte si spätne, aká obrovská nespravodlivosť je, že Prepadnutie 2 nikdy nezískalo Oscara za najlepší film. V Čiernom úsvite Steven Seagal hrá, prekvapivo, experta, ktorý sa ničoho nebojí a ktorý je v podstate neporaziteľný. Problém je v tom, že počas nakrúcania Čierneho úsvitu mal Steven (ktorý ho zároveň aj produkoval) 53 rokov. U niektorých akčných hviezd to bol vek, kedy boli na vrchole svojich fyzických síl, zdravím Arnolda, ale Seagal v tom čase už bol značne, hm, neforemný a tak v akčných scénach tohto filmu takmer nevystupuje. Občas drží pištoľ a strieľa z nej, ale jeho bravúrne chvaty z Nica alebo Prepadnutia v Pacifiku by čakal len šialenec. Tu už všetku akciu obstaral kaskadér, ktorý sa naňho nepodobá, je o pár desiatok kíl chudší a má iný typ chôdze. Samotný scenár ani komentovať nebudem, až taký blázon fakt nie som. Mimochodom, sequel dva roky starého Cudzinca. Steven asi chcel svoju vlastnú Mission: Impossible. Čo myslíte, podarilo sa? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chudák Stývn. Po všech těch "Přepadeních" a jiných ve své době nosných >žánrových< případech mě z tohoto už jen přepadají černý myšlenky... %-/ . . . Jedna hvězda tedy tolerantně čistě žánrově - a taky s uvědoměním si, že pro našince hodně na dojmu zase holt kazí pitomý kuchyňsky mizernězvučný český dabing a ořez obrazu na 4:3 (že já si raděj za páďo nekoupil to dvd). - - - P.S. Docela lekrace je, že tuhle srajdu naordinovala tv Noha pro nočněnedělní televizní stádo po konkurenční šašskotelevizácké srajdě R.S. "Sráči", přičemž bez ohledu na v obou případech obdobně idiotský >jiný< obsah pak formou, výrazovými prostředky a >smyslem< toho všeho se nabízí až nechtěné srovnání! Tak mi jen zas tak nejde na rozum, že narozdíl od té tušašské zdejšími mudrlanty mnohdy přímo adorované srajdy tady frčí ty tenzivě intenzivní odpady, byť >mistr< Bertík >mistru< Šášovi< čistě rutinně řemeslně (i s celým tím hereckým ansámblem - chudák Barťák!) sahá tak leda po Stývnova čertika a ještě k tomu >sere žánr< , že... °-( . . . A mě se tady někdo diví (klidně pište děcka ;-), že to (obé) jen zlehčuju a ještě k tomu pohrdám hloupým stádem... Howgh. - - - - - (Poprvé nahlédnuto ze studijně oddychových a srovnávacích důvodů 6.11.2011 na >novoidní trdlovizi< , hodnocení 952., komentář zde jako šedesátý - 6.11.2011) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný thriller so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o agentovi CIA, ktorý prenikne do zločineckej organizácie, pretože sa im podarilo zostrojiť jadrovú bombu a tú majú v pláne predať čečenským teroristom, ktorí ju chcú použiť na americkom území, pričom ich neustále sleduje aj bývalá agentova študentka. No situácia sa skomplikuje a obaja agenti musia bojovať nielen o svoje životy, ale hlavne teroristom zabrániť v ich pláne. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak z toho nemám práve ideálne pocity. V prvom rade je treba zobrať do úvahy, že v tomto prípade sa nejedná o klasicky podaný akčný film s akčným hrdinom v hlavnej úlohe, ako to na prvý pohľad vyzerá a čo by som samozrejme aj najviac ocenil. Skôr je to taký thriller, v ktorom ani nie je kladený dôraz na akciu, ale hlavne na mnohé strany, ktoré sa v deji pohybujú, pričom každá chce niečo iné a keď sa tomu prispôsobím, tak s tým nemám väčší problém, samozrejme sa nejedná o nič výnimočné, ale aj tento dej je celkom slušný a bez problémov sa na to dá pozerať až do konca. Aj keď je pravda, že počas úvodných, asi najamatérskejších titulkoch, aké som vôbec videl tomu nič nenasvedčuje. Akcie je tu priemerné množstvo a je iba priemerná. Najväčším záporom sú bezpochyby súboje, ktoré predstavujú absolútne dno zo všetkých Seagalových filmov, za čo môže v prvom rade fakt, že sa ich samotný Seagal prakticky ani nezúčastnil. Je tu pár súbojov a ani jeden nestojí za nič, Seagala tu osobne do tváre vidno len pri jedinom chvate, čo je teda poriadne málo, ale aspoň tých pár prestreliek je celkom slušných a ani automobilová naháňačka nie je najhoršia. Herecké obsadenie nie je zlé, Steven Seagal tu síce v akcii za svojim štandardom veľmi zaostáva a navyše tu prakticky ani nehrá klasického akčného hrdinu, ale aj tak ma bavil, dobre sú na tom aj záporáci a nesklame ani Seagalova pomocníčka. Réžia a technická stránka sú rozhodne podpriemerné a to aj vo svojej kategórii, ale po čase sa na to dá zvyknúť a hlavne v druhej polovici som si to už ani nevšímal. Čierny úsvit je rozhodne jeden z tých najhorších Seagalových filmov, ale aj tak je to stále obstojná zábava a hlavne vôbec nenudí. Objektívna kvalita filmu- 41%, film sa páči mne na 62%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel ve finále naprosto tragické. Akce je minimum a především je tak neobratně a odflákle natočená, že to už snad ani není pravda. A to beru v potaz to, že je film určen predevším na video. Seagal je silně znuděný a ukáže jen několik málo chvatů, prohodí pár slov a to je tak asi všechno, co od něj můžeme čekat. Ostatní herci jsou ve většině případů tragičtí. Ovšem to co převedl střihač, je jeden velký bordel. Po sto minutách divák absolutně netuší, která bije. Děj je nepřehledný, souslednost záběrů naprosto nulová. Člověk absolutně nemá šanci pochopit oč v tomto snímku vlastně jde a jediné co mu utkví v paměti, je závěrečný výbuch atomové bomby... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stejná nadváha, stejný Seagal, stejná produkce a zjevně i stejné peklo, říká si divák hned z úvodu. A má pravdu. Ještě na začátku tisíciletí ho Joel Silver na jeden poslední projekt (Lovec policajtů) vytáhl z mizerné videoprodukce, ke které se ovšem Mr. Aikido hned vrátil a už v ní zůstal. Akce je málo, je zoufale natočená, střihač by taky zasloužil přes prsty. Celkově smutný pohled na zadýchaného (někdejšího) bitkaře. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Uvnitř je několik lidí kterým není dobře, nějak se jim nechce žít! Ok vždycky když si člověk myslí, že sádelník padnul na dno, tak nás přesvědčí, že se dá klesnout ještě hlouběji. Tak jako tak myslím si, že můžu hrdě prohlásit, že Jonatán Studený je tou nejhorší postavou kterou kdy Seagal hrál. Proč? protože nic neumí, nebo možná umí, ale odmítá to předvést. Nehodlám tu nadávat na to, že film má blbej scénář, to už k Seagalovkám jaksi neodmyslitelně patří a ruku na srdce Stevo se nikdy v ničem sofistikovaném nepředvedl, ale co je naprosto neomluvitelné je, že se tu ani on ani jeho dubl nepředvede v jediné bitce! fakt nekecám pokud tedy za bitku nepovažujete tu několikavteřinovou fackovanou v tom skladu které se Stevo evidentně nezúčastnil. Zkrátka co rozjel Cizinec to Černý úsvit dokončil. Nejenom, že se jedná o jednu z regulérně nejhorších Seagalovek, ale ono se jedná o jeden z regulérně nejhorších akčních filmů co jsem kdy viděl a ani opakované shlédnutí na tom nic nezmění. No a ten konec kdy eliminují atomovku tím, že jí hodí do vody v trikové sekvenci za kterou by se nestydělo ani Asylum snad radši nebudu vůbec komentovat. Jenom jsou mi záhadou jakákoliv jiná než odpadní hodnocení a to nejenom u neutrálních diváků, ale i u Seagalových skalních fanoušků. To jste fakt všichni ranění slepotou, nebo to prostě vidět nechcete?! Každopádně opět musím Stevovi připomenout tu jeho hlášku o tom, že společnost milenium films a její producent jsou zodpovědní za úpadek jeho kariéry... aha takže jim dal vale a aby se zlepšil, tak šel točit filmy v produkci Andrewa Stevense... ok potom je mi všechno jasný a nemám co dodat.0% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte slabší dvě hvězdy, ale hlavně po dlouhé době mírně lepší filmík s oblíbeným tlouštíkem. Film si sice hraje na jakéhosi špionážního Bourna, ale mě to tentokráte nechává plně klidným. Je to přece Segalovka, takže dokážu příjmout téměř cokoliv. Příběh se zdá být celkově v pořádku a atmosférě není co vytknout. Dokonce nás čeká i jedna velice slušná automobilová honička. Pouze mám asi dvě výtky směrem k filmu. První je ta že nevím co měla znamenat ta kraťoučká rvačka na schodech, kdy bylo téměř jasně vidět, že se nejedná o Stevena, ale o nějakého dost nepodobného kaskadéra. Takže celá scéna pro mě zbytečnost. A druhá výtka směřuje k obalu filmu, nějak jsem nebyl svědkem kopu, který je na obalu DVD vyobrazen. Kdyby se ve filmu podobný úder objevil a kdyby jej provedl Steven okamžitě přihazuju další hvězdu. To mi věřte! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slabé, ale podívat se na to dalo...Seagal je již sice evidentně z formy a zestárlý, ovšem jeho kolegyně-studentka-kamarádka je o to více "pretty". Zápletka je poměrně klasická a protřepaná jako Stevenovi někdejší protivníci (s nimiž vždy pěkně zacvičil), vše je přímočaré a jednoduché. Je velká škoda, že tito (ne)herci (Seagal, Norris, Lundgren, Dudikoff, Van Damme, Stallone) upadají takovýmto způsobem a nemají již možnost předvést se v podobných filmech, v jakých si získali naše "akční srdce" (ačkoliv poslední dva v závorce se ještě dokázali "vycajchnovat" s nějakým tím solidním trhákem). Kde jsou staré dobré "akčňáky"? ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Čím jsi Stevene starší, tím točíš horší filmy...jedna rada jak to zlepšit - přečti si scénář než nějakou roli vezmeš;) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Cizinec. Pokračování je vsazeno pouze na hlavní postavě Seagala. Akčních scén je tu docela dost, spíš je tu přestřelek než soubojů. Hudba celkem zajímavá. Filmu chybí napínavost, ikdyž je film celkem nepředvídatelnej, i tak mi film sedl, hlavně role Seagala jako neznámého agenta, bojujícího na kladné či záporné straně ? Přesně to si divák nejspíš položí otázku. 80% = **** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento film je nudný. Je to skôr akýsi protiteroristický triler a nie akčný film. Prestrelky sú dobre postrihané, ale Steven urobí len asi tri chmaty a zvyšok sa pozeráme na nezaujímavých záporákov. Nie su tu však žiadne divoké strihy, trasúca sa kamera ani dementné prelínačky, čo je celkom plus. Kultivovane natočená nuda. Steven má určite naviac... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Až na ten začátek který mě nehorázně sral tim opakováním se to ještě jako dalo Steven opět nesmrtelnej až jsem se musel smát, opět láme ruce a sám si je ani neušpiní. Je to prostě typická Seagalovka tentokrát se slabým dějem ale místama akce byla dobra. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z průserů Stevena Seagala, který v každé scéně vyplňuje polovinu záběru a dubléři za něj dělají i tak prosté scény jako jsou kopy. Film je neskutečně blbý, nudný a pokud je nějaká akce, překonal by jí i film ze 70. let. Jsem zvědav za jak dlouho za něj budou kaskadéři i chodit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skoro 150 kilový Seagal sa opäť volá Jon Cold (tak isto sa volal aj v Cudzincovi) a je tak isto skvelý, pričom jeho mimika tváre odráža toľko emócii, že až. Tomu ja hovorím "totálne herectvo"...No ale teraz vážne:) Už len keď si človek prečíta storyline, je všetko jasné- teda céčková produkcia, stupidný stokrát videný klišovitý príbeh, zle natočený, zle napísaný, so zlými hereckými výkonmi, pričom Seagal jednoznačne "vedie" a je to už len akési dožívajúce torzo BÝVALEJ akčnej hviezdy, alebo nechcená paródia na samého seba...Mám rád "brakovú" akčnú produkciu a snažil som sa pozerať sa na toto skôr cez ružové okuliare...bohužiaľ nedalo sa:) 1,5*/5 ()

sharky

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom trailer, ale ten mě dostatečně odradil. Seagal už snad zase přibral dalších 50 kg. To má být film o zápasech sumo, nebo co...? ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné, fakt. Klišé na klišé, minimum akce, a když, tak zbytečné a nepřehledné, Steven v podstatě neví, čí je a co hraje, modelky si tady hrají na strašně akční hvězdy, hnědožluté filtry, aby to bylo cool, nešvar zoomování a divných střihů, a samotný příběh fakt o h.ovnu. A ten závěr s bombou už vyzněl jako totální parodie. Odchod tlustého Seagala ze scény v posledním záběru je jak z Olivera a Hardyho. Smutné. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Bývalá akční jistota Steven Seagal v rukou Alexandra Gruzsynského. Jedná se o bezvýznamného kameramana, který má za sebou spolupráci v mnoha béčkových projektech. Seagal je v Černém úsvitu ještě tragičtější než kdy jindy, (d)efekty si mohli tvůrci klidně nechat a moralizující příběh.... to opravdu nevyšlo, páni scénáristé:-)) Velký hrdina logicky příliš nepředvede, ale i to málo Gruszynski nezvládl. Hold výpočty tentokrát nevyšli - Gruszynski je Polák, ročník 1950 a bývalý kameraman. Tytéž údaje má i Andrzej Bartkowiak, na něj však Gruszynski nemá, to je jisté. ()

Reklama

Reklama