Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý agent CIA Jonathan Cold (Steven Seagal) se záhadně objevuje v hledáčku zpravodajské služby poté, co vysvobodil z vězení nebezpečného obchodníka se zbraněmi a chystá se pomoci skupině teroristů, kteří chtějí získat jadernou zbraň a použít ji při útoku na USA. Všichni si mysleli, že je Cold mrtvý, tak proč se tak najednou vynořil? A jak může být teroristům užitečný? CIA má celé spiknutí pod kontrolou až do chvíle, kdy ji teroristé oklamou a celá země je rázem bezbranná. Ve strhujícím závěru závisí bezpečí milionů lidí na tom, jestli se podaří najít odpověď na neřešitelnou otázku Na čí straně vlastně stojí Cold? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento film je nudný. Je to skôr akýsi protiteroristický triler a nie akčný film. Prestrelky sú dobre postrihané, ale Steven urobí len asi tri chmaty a zvyšok sa pozeráme na nezaujímavých záporákov. Nie su tu však žiadne divoké strihy, trasúca sa kamera ani dementné prelínačky, čo je celkom plus. Kultivovane natočená nuda. Steven má určite naviac... ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Uvnitř je několik lidí kterým není dobře, nějak se jim nechce žít! Ok vždycky když si člověk myslí, že sádelník padnul na dno, tak nás přesvědčí, že se dá klesnout ještě hlouběji. Tak jako tak myslím si, že můžu hrdě prohlásit, že Jonatán Studený je tou nejhorší postavou kterou kdy Seagal hrál. Proč? protože nic neumí, nebo možná umí, ale odmítá to předvést. Nehodlám tu nadávat na to, že film má blbej scénář, to už k Seagalovkám jaksi neodmyslitelně patří a ruku na srdce Stevo se nikdy v ničem sofistikovaném nepředvedl, ale co je naprosto neomluvitelné je, že se tu ani on ani jeho dubl nepředvede v jediné bitce! fakt nekecám pokud tedy za bitku nepovažujete tu několikavteřinovou fackovanou v tom skladu které se Stevo evidentně nezúčastnil. Zkrátka co rozjel Cizinec to Černý úsvit dokončil. Nejenom, že se jedná o jednu z regulérně nejhorších Seagalovek, ale ono se jedná o jeden z regulérně nejhorších akčních filmů co jsem kdy viděl a ani opakované shlédnutí na tom nic nezmění. No a ten konec kdy eliminují atomovku tím, že jí hodí do vody v trikové sekvenci za kterou by se nestydělo ani Asylum snad radši nebudu vůbec komentovat. Jenom jsou mi záhadou jakákoliv jiná než odpadní hodnocení a to nejenom u neutrálních diváků, ale i u Seagalových skalních fanoušků. To jste fakt všichni ranění slepotou, nebo to prostě vidět nechcete?! Každopádně opět musím Stevovi připomenout tu jeho hlášku o tom, že společnost milenium films a její producent jsou zodpovědní za úpadek jeho kariéry... aha takže jim dal vale a aby se zlepšil, tak šel točit filmy v produkci Andrewa Stevense... ok potom je mi všechno jasný a nemám co dodat.0% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

„Steven Seagal nezklamal a opět natočil zcela nesolidní céčkovou podívanou, kterou snesou už jen pouze jeho největší příznivci. Přitom je to škoda, protože film bez něj je ucházející, scény s ním však film srážejí o celou třídu níž. Tentokrát si zahrál několik let ztraceného agenta jakési odnože CIA, který z počátku pomáhá té zlé straně, aby se brzy připojil ke své studentce a bývalé milence při záchraně amerického města před výbuchem atomové bomby, kterou chtějí odpálit z příručního kufříku čečenští separatisté (spíše skupinka ubohých čečenských naivistů). A že to všechno zvládne, aniž by si na konci filmu léčil jakoukoli bolístku, to ví každý „příznivce“ posledních Seagalových opusů. Co kritizovat dřív? Už titulky na úvod filmu avizují, že ve filmu se žádných šílených střihů či pojezdů kamer nedočkáme a skutečně, film postaršího režiséra je jakoby vystřižen z hodně statických akčňáků let osmdesátých. Seagal ve filmu pouze chodí, jakékoli složitější pohyby vykonává za něj kaskadér (i když ve filmu o filmu je přeci jen vidět, že ještě zvládne i něco sám) a hodně mi připomíná vizáží i pohyby Buda Spencera, jenže ten se aspoň uměl pořádně opřít do rukou a mlátit s nimi o sto šest. Seagal už bohužel neudělá ani to, pouze střílí a má-li zabít soupeře ručně, kamera snímá pouze nešťastného snaživce, jehož zabijí jakési ruce. Triky jsou na tak ubohé úrovni, že se mi chtělo občas brečet. Hudba bratří Wurstů připomíná ohranou písničku, kterou jsme už slyšeli buď v Seagalově Cizinci nebo v některém z Lundgrenových filmů. Přes tyhle mnohé výhrady všechny mimoseagalovské scény jsou docela svižné a svým způsobem i zajímavé. Závěrem tedy konstatuji tohle: film jako Seagalovka dobrý, Seagal jako akční hrdina katastrofální a Seagal jako kráčející hora masa zcela nezajímavý. Přeber si to každý po svém.“ ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

No tak ako každá Seagalovka, ktorú som videl aj táto ma úplne dostala, nechápem prečo sú Seagalove filmy skoro všetky tak nízko hodnotené, ja som hotový keď sa mi dostane do rúk nejaká jeho vec vždy sa teším kedy to konečne zapnem síce je prawda že niekedy sú jeho filmy až moc sci-fi ale ja to už nevnímam proste Seagalova tvorba je moja srdcovka vždy si na jeho veciach pekne sgustnem. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Videl som to už dávno, ale už vtedy to boli celé roky, čo som tu čítal kvantá duchaplných komentov k Seagalovým filmom. Musím ale povedať, že vždy šlo hlavne o Stevenovo hamburgerové telo, pretože je tu taký korpulentný, až sa mu nejakým nesporne fyzikálne vysvetliteľným procesom darí zakriviť priestor, že sa dokáže vyhýbať všetkým tým guľkám. Odhliadnuc od toho by som inak napodiv videl iba typické neduhy akčného žánru bez vysokého rozpočtu a nadhľadu, ustrnulých v starých modeloch a konvenciách niečoho takého, z čoho by ešte v 90. rokoch mnohí uživatelia tejto databázy výskali nadšením. Pravdaže trochu preháňam, lebo ČIERNY ÚSVIT je naozaj strašný film, ale popravde, videl som už horšie, a to s nejedným hercom, ktorý bol kedysi akčnou ikonou. Holt sa im chalanom na vlastnú škodu nechce do dôchodku... ___ P.S. - Najzaujímavejšie v tomto filme je, že tu práve ruskí gangsteri zháňajú čečenským teroristom zbrane, aby sa mohli pomstiť Američanom, a napokon vysvitne, že to aj tak zosnoval Amík a všetkých ich len využil - ako to už kapitalista máva vo zvyku. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Steven Seagal (Jonathan Cold) sa nezúčastnil na natáčaní žiadnej bojovej scény, bol nahradený dvojníkom. (beso74)
  • Film bol natočený za 30 dní, pričom Steven Seagal (Jonathan Cold) sa zúčastnil len 12. (beso74)
  • Na začátku, když je záběr na obrněný transportér, má rumunskou poznávací značku. O pár chvil později, když přijíždí k bance, má tentýž transportér holandskou poznávačku. (Musak)

Reklama

Reklama