Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu ďábelská záležitost:)..Psycho pohádka nejen pro děti, plná infantilního, suchého anglického humoru(který mi tentokrát navýsost sedl). Jsem rád, že se mi to po letech dostalo do ruky a byla možnost to zhlédnout, hezky všech 26 dílů naráz. Protože tuhle přehlídku charakterů, kde si každý najde svého oblíbence cynická housenka Ágnes(moje favoritka), „obtloustlá“ lesní víla Mavis, začarovaný princ Chlupáč, kočka Elza a další a samozřejmě nejvýraznější postava seriálu „zlá čarodějnice bedna“ Edna se na pětiminutový „večerníček“ jen tak nevidí. Báječná záležitost, kterou vřele doporučuji každému, která i po těch letech, téměř nestárne a má divákovi co nabídnout. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nejde dát míň než tři hvězdičky a já sám tomu nemůžu dát míň než pět. Ovšem za verzi s Kaiserovým dabingem. Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem to mohl v Magionu zažít. Teď když to vyšlo na DVD předabované Juřičkou, je mi toho původního (Českou Televizí, jako už pokolikáté, prošustrovaného) dabingu strašně moc líto. ** mimochodem jsem si psal s Jiřím Chalupou právě kvůli tomuhle dabingu. Tak ne že se nedochoval, prý v archivu je, ale ČT nemá vysílací práva, nakupovat je nebude a než aby dabing samotný prodala pro DVD, radši ho nechá v archivu shnít. Právě proto se musel seriál předabovat, aby vůbec u nás mohl na nosičích vyjít. Nenapadá mě pro ČT žádný slušný výraz. ()

Reklama

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Vzdycky si nostalgicky vzpomenu na mladi, na Vegu a Magion. Edna mne proste v pameti uz zustane az do hrobu. Je to navic hezky nadabovane. Musim volit za 5 =) . Myslim, ze bych u toho opet vydrzel, kdyby to nekde davali. Prirovnal bych to asi k lovci Pampalinimu, ktereho jsem nedavno nekde videl a taky jsem se u toho moc pobavil. Nicmene Bludicka se mi libi jeste o chlup vice, protoze Olda Kaiseru to namluvil proste skvele. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Samotný seriál je za čtyři hvězdy, ale tu pátou mu lehce zařídil dabing Oldy Kaisera. Zlá televize Edna vždycky patřila k mým idolům a patřit k nim bude dál. Bludičky je třeba si vážit i proto, že pochází z časů, kdy pohádky nebyly určené jen dětem, ale to svoje (a někdy i mnohem víc) si v nich našli i dospělí. Kdo by nááhodou nevěděl, o co jde (a chtěl si tak pěkně nostalgicky zavzpomínat, jako já teď), tak: http://www.youtube.com/watch?v=pdxIJ3YqkJY ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgická -4* Pokud si dobře pamatuju (a komentáře ostatních mi to potvrdili), tak se tento seriál vysílal v Magionu i Veze. Mám na něj velmi dobré vzpomínky, protože se mi líbil ten podivuhodný les plný prapodivných figurek – bedna Edna, tlustá víla Mavis, housenka Agnes … a k tomu ten zlomyslný ironický humor, který se mnou jde po zbytek života ;-). Rozhodně i dabing Oldřicha Kaisera byl nezapomenutelný a bohužel se moc dílů s ním nedochovalo a bez něj to už není ono. Myslím, že tyhle krátké příběhy by mohli potěšit i současné děti, tak to zkuste. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Housenka Ágnes je v originále housenčák Arthur. (Elisebah)
  • Do češtiny namluvil seriál Oldřich Kaiser, bohužel tento dabing se nedochoval. (Elisebah)
  • Nová série, již ve formátu 1,78:1, se premiérově objevila na britském dětském kanálu Playhouse Disney koncem října 2005. (Elisebah)

Reklama

Reklama