Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó ano další "Magioňácká" nebo-li "Vegácká" dnes už klasicky nostalgická záležitost, která mě tehdy neuvěřitelně brala, pro svojí skvělou strašidelnou atmosféru ale hlavně nezapomenutelně namluvenou, skvělým Oldou Kaiserem. Nikdy nezapomenu na vílu Mejvis, na housenku Agnes, na pozdrav ahóóój, Ááágnes, a zlou televizi Ednu pro každého prostě tehdy bednu:-)) ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nejde dát míň než tři hvězdičky a já sám tomu nemůžu dát míň než pět. Ovšem za verzi s Kaiserovým dabingem. Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem to mohl v Magionu zažít. Teď když to vyšlo na DVD předabované Juřičkou, je mi toho původního (Českou Televizí, jako už pokolikáté, prošustrovaného) dabingu strašně moc líto. ** mimochodem jsem si psal s Jiřím Chalupou právě kvůli tomuhle dabingu. Tak ne že se nedochoval, prý v archivu je, ale ČT nemá vysílací práva, nakupovat je nebude a než aby dabing samotný prodala pro DVD, radši ho nechá v archivu shnít. Právě proto se musel seriál předabovat, aby vůbec u nás mohl na nosičích vyjít. Nenapadá mě pro ČT žádný slušný výraz. ()

Efik_CZme 

všechny recenze uživatele

Ó můj bože.... Jsem tak rád, že jsem to neviděl pod vlivem canabisových alkaloidů . Jinak bych se dostal do strašný schízy. I takhle jsem díl s Vikingou rozdýchaval dobře deset minut. Kdyby to viděl Freud, kašlal by na nějakou psychosexualitu. Willo the Whisp je výprava hluboko do temné dětské duše... "kurevskej" nářez. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úžasný britský humor, který lépe než v českém dabingu Kaisera nebo Juřičky (ten Kaiserův se v ČT nedochoval), vyzní v originále birtského herce Kennetha Williamse. Podle něho mimochodem je postava bludičky nakreslena. Jeho aristokratický přednes je ještě více v rozporu s těmi šílenostmi, co se dějí v každém příběhu a komičnost je tak o hodně posílena. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Původní serie je ve formátu 4:3. (Elisebah)
  • Housenka Ágnes je v originále housenčák Arthur. (Elisebah)
  • Druhou sérii režírovala v roce 2005 dcera Niskyho Sparga, Bobbie Spargo pod hlavičkou Elephant Production. (Elisebah)

Reklama

Reklama