Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Slyšel jsem (z třetí ruky), že původní dabing je ztracen, aspoň dle tvrzení z ČT. Obě kaisrovky na youtube (na jednu z nichž odkazuje tady Karlos80) jsou datovány 1993, ačkoli seriál běžel v ČST už v 80. letech. Buď tedy byl seriál nadabován Kaisrem znovu (a tento druhý dabing by byl ten, o němž mluví Stejšn) nebo původně neběžel celý a některé díly byly namluveny a uvedeny až v tom 93.

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Karlos80: Dabing má v archivu Česká televize, celý. Potvrdil mi to Jiří Chalupa. Nicméně nevydá ho, i kdyby ses rozkrájel. Nemá vysílací práva, kupovat je nehodlá a dabing samotný neprodá. A právě proto to musel předabovat Juřička, aby to mohlo vyjít na DVD.

Reklama

Reklama