Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu The Moment After (Chvíle poté) začíná jednoho dne v 7:23 ráno. Telefonní sluchátko visí dolů a je slyšet jen tlumené "píp" a není nikdo, kdo by ho zvednul. U stolu je jídlo, ale na židlích je jen oblečení a není nikdo, kdo by tam seděl. U sporáku se vaří jídlo, ale není tam nikdo, kdo by obsluhoval. Z televize je slyšet hlas, který říká, že dvacet aut najednou z ničeho nic ztratilo kontrolu. Venku hledá matka svoji holčičku. Marně. Manžel vystupuje z havarovaného auta a hledá svoji manželku Judie.
V deset hodin ráno se probouzí agent FBI Adam ve své posteli probuzený svým parťákem Charlesem, který mu sděluje, že ve městě v 7:23 zmizelo v jeden okamžik několik tisíc lidí, po celých amerických státech několik milionů a globálně číslo zatím není známo. Vypadá to, jako by všichni najednou zmizeli.
Nastává sled událostí, při kterých Adam s Charlesem vyslýchá řadu očitých svědků a navzdory faktu, že vláda skutečnost popírá, Adam zjišťuje pravdu...

Film natočil Wes Llewellyn s rozpočtem pouhých 250 000 dolarů. David White si zahrál hlavní roli v podobě agenta Adama Rileyho a Kevin Downes si zahrál jeho parťáka Charlese Bakera. (Chorcheus)

(více)

Recenze (22)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Když upustím od toho námětu, který čerpá, sice z docela populární, ale podle mě velmi podivné věrouky, která je opravdu hodně nespravedlivá pro většinu světa, ukázka nového světového řádu docela vyděsí. Žádná svoboda, žádné práva, vše podrobeno totalitnímu způsobu myšlení. Ovšem po stránce postav taky žádná výhra. Takže průměr ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Křesťanský sci-fi thriller? Ano i to je v USA možné natočit! . Bez té křesťanské agitky to mohl klidně být až do první poloviny další díl X-Files. Ehm až tedy na ty hereck...vlastně neherecké výkony prakticky všech zůčastněných neherců (asi parta z nějaké farnosti) . Celkově je to taková legrace, která má snad někoho přesvědčit či posílit ve víře...Jsou tu ti zlí i ti hodní co věří dokonce i ti co prozřou.... Obsah mne zaujal, takže jsem se rozhodl to netuše moc oč jde zkouknout... Vydržel jsem polovinu... Asi jsem tudíž poloviční hříšník a čeká mně jen půlka kotle... Llewellyn měl chvilku počkat až do kostelních kasiček přibude na natáčení mnohem víc doláčů. Těch 250 000 bylo fakt málo. Mohli za to alespoň líp přestříkat a přešít ty šílený nálepky zeměkoulí či co to bylo na armádních vozech a uniformách... Pravý křesťan nebude riskovat a dá jistě 5 hvězd. Já riskuji a dávám jednu. Za snahu a v prvopočátku zajímavý námět. Kde je starej dobrej Mulder a Scullyová? Ty už taky zmizeli ???? * ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Hodnotný film s jistým poselstvím. Ač jsem věděl oč jde, přesto mě bavilo sledovat vyšetřování dvou agentů. Film je založen na Biblickém proroctví a poukazuje na to, že máme svobodnou vůli se rozhodnout. Stejně jako se můžeš rozhodnout, zda-li tento film zkoukneš nebo ne. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Nettrass odpad!

všechny recenze uživatele

Už chvíli po té, jsem toho měl plný zuby. ,,Ne každý kdo mi říká Pane, Pane vejde do království nebeského,,.Toť pro ty co vědi všechno nejlépe, mají do všeho klíče a všude byli 5x. To je jako s hledáním štěstí. Hledá se všude okolo a přitom ho má každý uvnitř. Stačí jen otevřít dveře do nitra. Chudáci co vše staví na knize, které ani nerozumí. A pak není divu, že natočí takový bláznivý sektářský blábol. Rabín ( Ortodoxní Žid ) si oholí fousy, možná i přišije obřízku a ze dne na den se stává mluvčím a apoštolem Ježíše Krista. Do toho se zamíchá NWO a máme tu sektářské drama. Jestli na takovouhle ,,církev,, čekal Ježíš cca 1900 let. Tak ho fakt lituju. Už to někdo doporučil Verbalovi ? :-)) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak začátek se mi docela líbil, bo nemůžu pohrdnout námětem kde beze stopy někdo zmizí a přitom se nejedná o žádnou vraždu nebo sebevraždu, ale i tak to mělo nějakou atmosféru. Horší je, když se to konečně rozjede, protože pak z toho vypadne obyčejná křesťanská agitka. K nevěřícím postavám přijde reinkarnovaný Ježíš, řekne jim "Ježíš tě miluje." a ty postavy jako hned uvěří? Sorry, ale takhle rychle to v realitě neprobíhá ani náhodou. Navíc tady hned jakmile nějaká postava uvěří, zná okamžitě zpaměti celou Bibli a velký počet modliteb a písní! Asi takový bonusový balíček od Ježíše. Svět po těch hromadných nanebevzetích nám taky vůbec není nějak blíž představen, poslední soud se zde nerozebírá už vůbec a celé se to soustředí jen na to, že máme uvěřit v Boha, než bude pozdě. Asi i proto se ten film tak strašně pomalu vyvíjí a nemá žádný pořádný konec. Jako jo, proč ne, od tohohle filmu jsem jiné poselství ani nečekal, ale v tomhle podání je vhodný tak pro podobně zaměřené křesťany, ale všem ostatním bude připadat agitační a striktním ateistům (pokud se na to vůbec nějaký podívá) mimořádně otravný. Jak jsem psal, zpočátku mi to sedlo, ale postupem času z toho vypadla dost nudná a nepřesvědčivá agitka. Natočené a zahrané je to průměrně. Btw, plakát dost mate, na jakoukoli akci tu totiž byl minimální rozpočet, takže nejvypjatější moment nastane ve chvíli, kdy agenti FBI vytáhnou zbraně na nějakou divnou armádu,.. 2* ()

charge 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako nepodařený díl X Files, ovšem s jasnou samoúčelností. Kdo nebude věřit správné (pravé a jediné) víře, nedostane se do nebe. Ať někdo věří Judaismu, Islámu, Hinduismu, Katolické víře, Svědkům Jehovovým, nebo žije jen spořádaný život ateisty, má podle tohoto pochybného filmu smůlu, theologové jak by smet. Nevím jestli je režisér taky u nějaké církve, nebo to nahrál pro panbíčkáře jen pro prachy, ale výsledek, tak či onak, jak jsem i očekával, nic moc. Vyšlo na orig VHS s českými titulky od stejně pochybné firmy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako úplně obyčejný den, ale v 07:23 se vše změnilo. Velká část obyvatel Země prostě a jednoduše beze stopy zmizela. Vyšetřovatel FBI Adam Riley (David White) se svým parťákem dostane celý případ na starost (i když pro něj má toto zmizení vlastní rozměr - zmizí také jeho nejbližší přítel). Postupně se Adamovi podaří zjistit, že zmizelí občané byli ti nejčistší (a také silně věřící), a celá záležitost tak dostává jiný duchovní rozměr... Mno, začnu tím, čím by tento film mohl být - mohl být filmovým zpracováním jedné staré knížky, kterou jsem četl, kdy také všichni beze stopy zmizeli a přežil pouze jeden člověk, který hledal co, jak a proč. Tímto ale bohužel film vůbec není. Film je bohužel velmi lacinou náboženskou agitkou o znovuzrození Ježíše, a tím, že pokud se budeme chovat jak se patří, tak máme místo tam nahoře předplaceno. I přes tento námět šlo film natočit mnohem zajímavěji a lákavěji (kdy by možná dokázal někoho obrátit na tu správnou víru), ale to se - možná díky tomu, že ovečky nedonesly do kostela dostatek odpustků - nepodařilo. Laciní (a špatní) herci, scénárista měl taky asi zrovna dovolenou, a režisér s kameramanem to moc nevytrhli... ()

Trash odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem příznivce konspiračních teorií a různých alternativních pohledů na Systém a společenské dění, ale toto...to už bylo fakt moc. Chvílema na mě všechny ty úsměvy a řeči působily jak koncentrát Strážné věže. Patetické, černobílé (významově samozřejmě), ujeté...sci-fi pro ortodoxní křesťany, ale i jako křesťan bych asi skřípal zubama. Pro mě absolutně zbytečný film. ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně nudné s příšernou monotónní hudbou. Ještě, že jsem to měl s titulky vloženými do obrazu. Šlo to rychle přetáčet a při tom být stále v obraze. Námět je zajímavý, jinak ale velmi podivný film. 5% ()

triberpaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle nekonečnej průjem fanatických žvástu mě chvílema doháněl téměř k šílenosti. Jak to proboha vůbec může někdo řadit do sci-fi? Urážka už pro ten termín. Na to si vytvořte nějakej vlastní žánr 'duševní zmatek' a 'na všechno jedna odpověď'. ()

Conducteir odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi líto že jsem musel ohodnotit jako odpad. Film jsem si pustil aniž bych tušil co bude následovat. Už pohled na dva trapně vyhlížející herce v rolích agentů které zahráli s gracií filcky mě pobavil. Pocit trapnosti se jen stupňoval po nástupu jakéhosi židovského mesiáše. Se ženou, která toto veledílo sežvýkávala s kyselým výrazem společně se mnou jsme se rozhodli ukončit tuto projekci trapnosti dřív než nás svou blbostí umučila k smrti. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Klady filmu - atmosféra tajemna a nejistoty, podivná situace, dobrá hudba a i příběh je vcelku zajímavý a originální. Jako zápor vidím jen jednu jedinou věc, kterou je ono náboženství. Myslím, že v USA film může skvěle fungovat, ale v Evropě už tak skvěle vypadat nebude. Nicméně i tak bych doporučoval ke shlédnutí. 55 % ()

CorvusBlek 

všechny recenze uživatele

Jednu * za prvních asi tak 20 min. Dál už to jde víc a víc do křesťanské propagandy a posledních 30 min mě málem obrátilo na víru, neboť jsem si mumlal, bože, bože ať už to skončí...Na pokračování už mě přešla chuť. 10% ()

Osvícený 

všechny recenze uživatele

Prví třetina filmu: Neobyčejně naturálně zpracovaný námět, avšak zoufale jednoduše narativně pojatý ve mě vyvolával vrcholně rozporuplné pocity. Už zde však byla znát mírná rozpolcenost děle. Houpal se mezi mysteriózním horrorem a nějakou náboženskou divností. Druhá třetina filmu: Jistý bod znamenal zvrat v mém pohledu na tento film. Začal jsem mít pocit, že se z toho stává vcelku napínavé drama, sledující příběh: "agent FBI, začínající chápat pravdu o fungování světa, pomalu se odvracející od svého parťáka i zbytku zkorumpované společnosti" a byl jsem dosti napnutý, jak (stále jímavě naturálně snímaný) příběh vygraduje. Poslední třetina filmu: Učebnicový příklad špatného směřování scénáře. Celé agentské drama se najednou zvrhlo v náboženskou propagandu. (a nechápejte mě zle, některé zmíněné myšlenky z Bible měly něco do sebe, já zde pouze hodnotím zasazení oné filosofie do dotyčného filmového díla a její dopad na scénář) Náhlý obrat v přesvědčení hlavního protagonisty udeří do obličeje, jako rána pěstí. Zajímavá premisa filmu se vypaří, jako pára nad hrncem a vytrácí se v nesystematických výkladech o Bohu. Finální scéna: Mým posledním záchvěvem naděje na smysluplný konec byl moment, kdy Adamovi někdo něco do cely propašoval v housce. Co to bude? Něco, co mu pomůže dostat se ven? Ne. Stránka z Bible. Stránka z Bible, dávající scéně tak maximálně možnost přejití Adama k oknu a rozmáchnutí rukou "nad světem", dovršení to zkázy jeho charakteru. Hrozné zklamání. Kdyby si někdo od poslední třetiny se scénářem řádně pohrál a nasměřoval děj do úplně jiného konce, na sedmdesát procent by se s přehledem dostal. Ale tento kočkopes? ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Dráma, alebo sci-fi thriller? Tak to je úplne mimo! Céčková produkcia s postavami, ktoré majú ďaleko od hereckého umenia a biblická zápletka, ktorá opäť šíri len lži. Z pohľadu nezaujatého diváka je snímok tragédiou hereckou i dejovou, bez dramatizácie s absolútne nulovou vypovedacou hodnotou a zopár silne flegmatických jedincov snímok označí ako nudný, pretože sa nebudú rozčuľovať. ()

vodnarik 

všechny recenze uživatele

Film s jasným posolstvom. Sila tohto snímku nie je v jeho technickom prevedení alebo efektoch, ale v tom, že šíri tú najkrajšiu a najdôležitejšiu správu - že nás Pán Ježiš miluje a chce, aby sme večnosť strávili s Ním v Jeho kráľovstve. Stačí Mu úprimne odovzdať svoje srdce. Tento film povzbudí tých, ktorí tak už urobili, ale môže pomôcť aj tým, ktorí ešte váhajú. ()

Reklama

Reklama