Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Spát šel jako normální americký chlapec a probudil se jako syn ruských vyzvedačů. Špiomážní drama o vymydleném americkém chlapci, který je šokován zjištěním, že jeho rodiče jsou ruští vyzvědači nasazeni pro "případ potřeby". Tyto šokující zprávy od základů změní chlapcův život a jeho přežití závisí na tom kdo ho dostane první - zda KGB nebo FBI. (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že představitel malého Nikity, kterého impozantně ztvárnil sympatický americký herec River Phoenix, již bohužel není mezi námi a to hlavně protože měl nesměle vykročeno stát se hollywoodskou hvězdou první velikosti a tím by se přiřadil mezi mladou chásku vycházejících hvězd přelomu osmdesátých a devadesátých let mezi které patřil Johnny Depp anebo Brad Pitt. Příběh začíná nevinnou sondou do dospívání mladého amerického chlapce Jeffa, který si žije svůj  bezstarostný život na předměstí amerického San Diega až do té doby než  se přihlásí na leteckou akademii na které musíte mít prověrku, kterou provádí stará, dobrá a známá FBI ve které pracuje stárnoucí agent Roy Parmenter. Ten zjistí, že Jeffovi rodiče nejsou občané Spojených států, ale takzvaní spící agenti Sovětského impéria. A oheň je na střeše, jelikož Roy se v utajení spřátelí s mladým Jeffem a ten se postupem času dozvídá, že vlastně není Jeff, ale že jeho pravé jméno je Nikita. Dál nebudu tento příběh rozpitvávat, jelikož bych spoileroval, ale můžu podotknout, že do půlky filmu se to pozvolna rozjíždí a cítíte takový ten klid před bouří, která samozřejmě nastane a my jsme svědky napínavého dobrodružství z dob studené války. Samozřejmě je to snímek z konce osmdesátých let, takže jsem nečekal nějaké akční orgie, které jsme mohli vidět v akčním, špionážním seriálu Takoví normální Američané, který se zabývá podobným tématem. Ještě bych si chtěl tak trochu rýpnout do zdejších komentraktoristů i když to normálně nedělám, ale všiml jsem si u zdejšího napsaného obsahu a minimálně v jednom komentáři jedné chyby, která mi málem vystřelila oko a to je to, že píšou slova jako ruští agenti anebo ruská tajná služba, což je samozřejmě nesmysl, jelikož na začátku roku 1988, kdy byl tento snímek uveden v amerických kinech žádné Rusko neexistovalo, ale za to existoval takzvaný Svaz sovětských socialistických republik, kam patřilo patnáct státních útvarů, takže slovo ruský je nepravdivé a kdo to neví, tak hybaj zpátky do školy a nebo si otevřít na netu tu pravdivou Wikipedii ve které se aspoň něco dozví a nemusí se tady pak ztrapňovat těmito psanými nesmysly. Za krásnou nostalgii a připomínku amerických osmdesátých let dávám zasloužených, krásných a nostalgických 70%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko film uchopiť. Na triler je to vágne, na drámu príliš špionážne a na špionážnu zápletku málo napätia a trochu rodinne pojaté. Ešte keď sa občas pritrafí aj nepasujúca komická poloha...že, čatárka Kozatá? Samé o sebe by tieto prvky s prižmúrením očka aj sedeli, spolu nech posúdi každý sám. Každopádne, Poitier i záporák Richard Lynch sú dobrými ťahúňmi filmu. A nuda to väčšinou tiež nie je. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Bezproblémově koukatelná filmová jednohubka, v níž stojí za zmínku mladinký River Phoenix a zkušený Sidney Poitier.. Bylo mi toho mláděte v podstatě líto, pral se sám se sebou, se svým vlastním dospíváním, se svou první láskou, do toho všeho špionská minulost rodičů a najednou má pistoli u hlavy.. Suma sumárum u mě dobrý.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani drama, ba dokonce ani vyložená nuda. Taková podivná podívaná... 1) Poněkud zmatená (zvláště ke konci) psychologizující špionážní břečka obdivně se zhlížející v zrcadle. Přímo slyším, jak si šeptá - jsem dobrá, jsem dobrá. 2) Jediným důvodem ke sledování jsou efébské půvaby 18letého Rivera Phoenixe, které ovšem ocení z diváků ČSFD jenom někteří. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Malým Nikitou natočil Richard Benjamin zajímavý thriller, jenž nevsází pouze na akčnost a prostředí amerických a ruských tajných služeb, nýbrž se pokouší o hlubší vykreslení jednotlivých postav. V hlavních rolích se snaží Sidney Poitier jako otcovský agent FBI a ve 23 letech zesnuvší ikona River Phoenix. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Když Roy (Sidney Poitier) podává Jeffovi (River Phoenix) jeho řidičský průkaz, můžeme vidět datum 23. srpna 1970, což  je skutečné datum narození Rivera Phoenixe. (Kacitr)
  • Herec River Phoenix (Jeff) jednou o tomto filmu prohlásil: "Moc se mi nelíbilo, jak tam byly zobrazeni Rusové...bylo to trochu stereotypní". Děj celého snímku se mu zdál poněkud přitažený za vlasy. (Kacitr)

Reklama

Reklama