Reklama

Reklama

Úpis

  • Čína Wu ji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční drama, na jehož vzniku se produkčně podílely Čína, Hongkong, Japonsko a Jižní Korea, natočil režisér Kaige Chen (tvůrce filmu Sbohem, má konkubíno). Mocná kouzelnice splní přání chudé siroty. Musí však za to zaplatit vysokou cenu - nepotěší ji láska, dokud řeky nepotečou do kopce, čas nebude běžet pozpátku a smrt se nevrátí k životu. Z dívky se stane krásná a bohatá princezna Qingcheng (Cecilia Cheungová), zahrnovaná obdivem a láskou, ale každého muže, pro něhož ztratí srdce, potká strašlivá smrt. Když se do ní zamiluje otrok Kunlun (Dong-kun Jang), princezna se bojí, že ho potká stejný osud. Ale Kunlun dokáže běžet rychleji než vítr. Bude tento dar a jeho láska stačit na to, aby se naplnila věštba? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Wu ji rozhodně není bezduchý film a srdce má z ryzího zlata - ale člověk se musí probrat strašnou spoustou (nejen) vizuálního balastu, aby se k tomu srdci vůbec dohrabal. Zdráhám se jít s hodnocením na 4 hvězdičky, na to je Wu ji až příliš nevyrovnaný kousek, ale každopádně je to jeden z nejpozoruhodnějších (a nejlepších) tříhvězdičkových filmů, které jsem viděla. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vizuálna pastva pre oči. Ale zase čo by sme od Kaige Chena čakali. Tento fantasy príbeh síce nie je tradičným naplnením štýlu wu-xia ani v ňom nie je toľko poetickosti, a niektoré digitálne efekty sú bohužiaľ na škodu, ale bez rozdielu je to film ktorý ma vyvážené tempo, skvelé herecké výkony a nádherné lokácie podfarbené skvelou hudbou. The Promise sa tak stáva ľahkou rozprávkou o zrade, láske a klamstve - ale snaží sa to umne vybalansovať v rámci silnejšieho príbehu, ktorý čerpá hlavne z toho že Kaige Chen má skúsenosť s historickým žánrom aj s romancou a tu si len pridal jeden žánrový prvok na viac. Vizuálu to len prospelo a hoci to nie je film typu Hrdina, alebo Tiger a Drak, v mojom ponímaní sa medzi týmito filmami nestratí. A veľký klobúk dole pre Hirojukiho Sanadu. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

najdiskutovanejsi cinsky film v cine vobec. najdrahsi cinsky film vobec. (40 mil. ) a dnes uz aj najlepsie zarabajuci cinsky film v cine vobec. k. chen, po zhangovi najdolezitejsi sucasni cisnsky filmar, mal lahku ulohu. uz nestal v pozici, v akej bol zhang pri hrdinovi. nemusel dokazovat, ze aj konimentalna cina vie spravit dobry a moderny a drahy kung fu film, a lepsi nez ten taiwansky odrodilec ang lee so svojim tigrom a drakom. uz nestal v pozicii prveho draheho cinskeho filmu, uy sa vedelo, ze drahe filmy v cine veida zarobit a ze na seba vedia najst sukromnu produkciu. chan to mal lahke. sluboval film, ktory bude komercnzy no s artovym pristupom. stalo sa. akurat je iny, nez zhangov hrdina ci klan lietajucich dyk. nie je tak suverejne zovrety do gycoveho vizualu ala reklamy na mobilny operator orange. je dostatocne krasny, a aj gycovy, ale akcne sceny nie su baletom ale zabavou v style kung fu hustle. a to ludom nejde dokopy. prekrasna romanticka laska s parodickym humorom a rychlou cinskou vystavbou a sekanim v pribehu. pravda, na to ako im to nejde dokopy sa filmu dari velmi velmi dobre. co viac moze k.chen chciet. a co viac moze divak chciet, china nastastie s blockbustermi zacina a dobre, ze ich vlozila do ruk povodne artovym reziserom. mame sa na co pozerat. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Víte jak dopadne pohádka o otroku, kterýžto k zakázané lásce došel, když se k řemeslu pustí jeden zručný Číňan, jež si napomoc přibere početnou armádu “křoví“(kompars), státní továrnu na dráty a kabely všeho druhu obere o roční zásobu “wuxia drátů“ a triky si nechá spíchnout v “druhé cenové“? Imho dopadne to velice rozporuplně. Na jedné straně máme efektní podívanou s nádhernými exteriéry, herci, hudbou a všemi těmi okrasnými prvky co k tomuto žánru patří a na straně druhé máme smíšené pocity, že vlastně Chen Kaige nevěděl co chce říci a ve všem měl pořádný chaos. Výsledkem se stává vcelku nekonzistentní podívaná, která ubíjí kvality filmu lehce pod hranice průměru. Mnoho chyb a nelogičností (zbytečnosti v ději (bohyně), velké prodlevy mezi mnoha událostmi (prolog a závěr), místy otřesné trikové sekvence (býčí závod), chování postav (jak již bylo řečeno : Kunlun si chodí do vězení jak do hospody, ale cestu ven najít nemůže…jo leda že by zvedl hlavu a po vzoru pana Pláštěnky trošku “hop hop a letím")... ) odsunují snímek do kategorie “normálních odpoledne“, ke kterým se jistě nebudu chtít vracet… ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Výprava 9/10/// +příběh, přehledný děj, souboje, úžasná výprava i prostředí, zdařilá kamera -možná mohlo být ještě více "válečných" soubojů/// U těchto "lítacích" filmů je problém jim někdy porozumět a vůbec přistoupit na jejich hru. Kdo má rád takovéto filmy, tak to neřeší a naopak si tento snímek užije. Naopak pro někoho kdo hledá normální a reálný film tady neuspěje. Já většinou bývám někde uprostřed. Asijské fantasy filmy mám rád, ale musím jim porozumět, a nesmím se u nich nudit. The Promise je ten lepší případ, kdy jsem si film výborně užíval, postavy si nepletl, příběhu rozuměl a krásně se na to dívalo./// Celkem 83%/// ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Dle prohlášení čínské vlády se během natáčení v čínské severozápadní provincii Yunnan, v oblastech jezera Lake Bigu, filmařskému štábu povedlo nenapravitelně poničit značnou část tamější vegetace a původní přírodní scenérie. To zapříčinila nejenom neohleduplnost filmařského štábu, který po sobě zanechal velké množství odpadků, ale také nešetrná stavba filmových konstrukcí. [Zdroj: uk.reuters.com] (Conspi)
  • S rozpočtem přesahujícím 35 mil. amerických dolarů se snímek do tehdejšího data vydání stal vůbec nejnákladnějším v čínské historii. (Conspi)
  • Snímek vznikal v největším světovém filmovém studiu, Hengdian World Studios. To se nachází při městě Hengdian ve východočínské provincii Zhejiang. (Conspi)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama