Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Recenze (126)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $33,022,767Tržby Celosvetovo $47,053,625║ rozbeh dobrý ale potom sa to akosi nevie poriadne uhniezdiť a mixuje to strašidelné scénky z akčnými a dokonca zábavnými, až príbeh ostane rozvláčny, bez pevnejšie pôdy pod nohami /40%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nazev ve me vzbudil nadejne ocekavani - ze by zase nejaka netradicni, moderni ale dobra verze znameho pribehu - omyl - pouze (asi nechtena) parodie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabý horor pre tínedžerov porovnateľný s obdobne nevydareným béčkom Johna Carpentera UPÍRI, ale s tým rozdielom, že nemá charizmatického Jamesa Woodsa (Christopher Plummer sa v deji dlho neohreje). Zato scenár je o čosi lepší, vrátane podarene šokujúceho rozuzlenia ohľadom Drakulovej pravej identity. Inak je to na môj vkus až príliš zamerané na mladých divákov, o čo sa postaral večne mladý Wes Craven v úlohe producenta (režijne debutujúci Patrick Lussier bol dlhé roky jeho dvorným strihačom). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumerne a originalni zpracovani klasiky, jakou Dracula urcite je. Tem co uznavaji stara zpracovani kdy je Drakula starej a chodi po hrade se tohle moc libit nebude, taky proto, ze pribeh je situovan do soucasnosti, ale tem kteri se chtej jen bavit se to urcite zamlouvat bude. Tvurci se vykaslali na originalni pribeh a jedine co zustalo jsou postavy Draculy a Van Helsinga. Helsing tu ale neni drtic jako v nedavnem filmu Van Helsing, ale stary muz se spoustou starosti, ktery se udrzuje na zivu krvi Draculy. A z toho vychazi cely pribeh - kuli loupezi se Dracula uzamceny ve sklepe domu Van Helsinga vzbudi a chce ziskat Helsingovu dceru Mary, ktera ma jeho krev. Jasne, zni to pritazeny za vlasy, ale kupodivu se to tvurcum docela povedlo. Bat se u toho nebudete, ale smat se tam, kde to autori nezamyslely taky ne. Proste se tvurcum povedlo vse dobre vyvazit. Co se tyce krvavejch scen, tak ty tu samozrejme jsou, ale nejsou tak krvavy, aby tam byli jako pest na oko. Proste dobre doplnujou pribeh. Co se tyce hercu tak ty hrajou tak prumerne, a mam k nim jen tri pripominky - nejlepsi mi prisel predstavitel Van Helsinga; potesilo me, ze se ve filmu na chvilku obevi "Sedma z deviti"; a pro predstavitele Drakuly bych nasel nekoho vic charismatickeho. Je dobre, ze se tvurci rozhodli spis pro takovou klipovost, trosku podobnou Bladeovy a je zde jen minimum dialogu, takze pribeh hezky odsejpa a nic vas nezdrzuje od docela hustyho, originalniho a slusne zpracovanyho finale. Ja se bavil dobre. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to hodně, to musím přiznat. Stylová režie a vynikající kamera udělala své, dokonce ani samotná teorie o postavě Drákuly není ve scénáři marná. Horror je to ovšem takový mainstreamovější, takže nečekejte žádná jatka. Je to něco jako Blade I, ale s tím, že tohle se mi líbilo víc! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Geralt Butler démonický, Christopher Plummer přesvědčivý, holky pěkné, motiv zajímavý, nápady slušné, atmosféra nikde. Dohromady zmatený, nesoudržný, nudný a strach sebeméně nenahánějící snímek, který nijak zvlášť neurazí, ale v paměti nezůstane ani vteřinu po skončení titulků. Nic proti béčkům, ale i béčka se musejí umět. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak hned ze začátku musím říct, že Dracula 2000 je strašný film, který se zřejmě nikomu při smyslech nemůže líbit. Hloupí herci, tupoučký scénář a podivný vzhled. Stejně jako u ostatních filmů Wese Cravena je ale jeho podbízivost silnější než já. Film jsem si zkrátka užil, stejně jako první Noční můru nebo celou trilogii Vřískotu. Užil jsem si ho, díky jedinečné cravenovské atmosféře a nestydím se za to. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další ze stejnojmenných filmů, který ať zajímavým začátkem, hudbou a příběhem drákuly je opět jen průměrným snímkem, který ke konci dosti ubral na tak již svých slabých kvalitách. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I don´t drink…coffee.“ Nebohý Plummer jako perla hozená mezi obyvatele Lussierova hororového chlívu. A Gerard Butler? Vypadá jak Saša Rašilov po šestiměsíční službě na jaderné ponorce a v podstatě je za klauna, na kterého by stačila do špičky skrojená česneková bageta za třicet centů. Vampýrská dekadence, odpusť jim, Ježíšku.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Napriek minimálnym očakávaniam sa mi toto moderné spracovanie drakulovskej tematiky dosť páčilo. Mladý Gerard Butler bol do úlohy Draculu skvelou voľbou a nechýba tu samozrejme ani starý známy Van Helsing či sexi drakulove nevesty. Tvorcovia si vzali do parády klasický upírsky príbeh, ktorý sa pokúsili obohatiť o zaujímavú kresťanskú líniu a to všetko rozvinuli svojským smerom, čo prekvapivo dopadlo celkom dobre a "nový" Dracula vytvára ucelený dojem. Vizuálna stránka je veľmi vydarená, viaceré scénky ovplývajú výbornou atmosférou a dokonca ani vyššia akčnosť mi v tomto prípade vôbec neprekážala. Taktiež sa tu objaví veľa známych hercov a hoci je film miestami trochu prázdny a béčkový, nevadilo mi to a až do konca som sa veľmi dobre bavil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný film. To se jako mělo jednat o pokračování Coppolova Draculy? Nebo něco podobného? Důvod proč byl natočen tento film pod názvem Dracula mi totiž uniká. Je to moderní slátanina, která mě zaujala hlavně výběrem velice velice kvalitní muziky (Slayer - Bloodline, Linkin Park - One Step Closer, Marilyn Manson - Break You Down). Tím by výčet pozitiv měl skončit, protože jako horor film nepůsobí a nemůžu zde pochválit ani Gerarda Burlera, Patrick Lussier je tvůrce hororových teenage filmů a to mu asi zůstane. V menší roli se mihne Nathan Fillion. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raději mám černé (gotické) romány přenesené na filmové plátno odehrávající se v 19. století. Z Draculy 2000, na jehož produkci se podílel W. Craven, naštěstí nečiší jen moderní současnost. Van Helsingův dům dýchá gotikou, kterou podtrhuje podzemí s kryptou - nechybí lebky s upířími zuby ani důmyslné pasti. Další efektní scéna dělající radost žánru se odehrává na hřbitově - plíživá mlha, temnota narušovaná jen slabým chladným přísvitem, hroby a hrobky, útěk a zuřící upír! Omračujícího gore se sice člověk nedočká, ale několika rudých šplíchanců, naražení a létajících hlav ano. Solidní vizuál doplňuje příznačná hudba. Postavy jsou vesměs sympatické, vede charismatický matador Ch. Plummer. Ženy půvabné, velmi potěšila Sedmá z devíti. Zapojení Jidáše do příběhu je nečekané, ale proč ne? Byť jsem přesvědčen, že ve skutečnosti to s ním bylo zcela jinak. Původní hodnocení jsem po letech zdvihl o dvě hvězdy, jelikož od té doby vzniklo tolik mizerných snímků, že tenhle se mi ve srovnání s nimi líbí - a uteče jako stříkající krev z proříznuté tepny. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Sprznenie Druculu bezpochyby, už ten názov vás núti zamyslieť nad filmom, v ktorom Dracula znovu ožíva prostredníctvom lupičov, ktorý sa vlámu do trezoru so starožitnosťami a tak sa prebudí do pekného 21. storočia. Je nadšený, zapáči sa mu u nás v našej dobe a začne zvoľna pokusovať po ľuďoch. Moc štýlovo mu to nejde, len tak sa fláka a robí si srandu z divákov vďaka svojej neschopnosti. Film plný klišé a blábolov a ďalších hovadín - evidentne dochádzajú nápady. Ale mierne pobaviť sa na tom dá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +hodně dobrý hudební doprovod, zpracování -přesto tyhle filmy nejsou moje krevní skupina/// Tak nebylo to zas tak strašný. Solidně mrazivá atmosféra, pár vyvražďovaček, překvapivě zajímavý příběh. Obsazení slušné, jen ty herecké výkony na mě neudělali moc dojem a nutno příznat, že hlavně poslední tředina je dost fantasmagorická (slušně řečeno)./// Celkem 54%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vyšší rozpočet je na filmu znát. to ovšem nemění nic na faktu že jde o tuctovou záležitost, která se během chvíle po ksončení vykouří z hlavy. Představitel Draculy ani zdaleka není démonický. A zasazení legendarního příběhu do nového milenia se taktéž nepovedlo. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Sexy Dracula? OK, ja to beriem, ale kde je horor? Alebo meno Dracula je synonymom existenciálnej drámy? D 2000 ako horor nefunguje (ani ako existenciálna dráma), to by musel byť nakrútený (a hodnotený) pred viacerými desaťročiami. Scény, pri ktorých by sa mal divák desiť, pripadajú divákovi buď trápne, v lepšom prípade zaujímavé (rakva na palube lietadla). Ak o dva roky starší Carpenterov upírsky film drží nad vodou len hudobný motív a pár brilantne zrežírovaných scénok, tu je to ohromujúca pointa, ktorú by človek v danom žánri nečakal (prečo sa Dracula bojí striebra), presnejšie - v danom žánri by nečakal žiadnu pointu. Áno, Dracula prežil rok 2000, ale neviem, k čomu to bolo dobré. Čo sa mňa týka, nemusel prežiť ani rok 1930 - stačí, keď si vybavím siluetu Maxa Schrecka v gotickom ostení portálu Oravského zámku a všetky ďalšie upírske filmy mi pripadajú ako mrhanie časom, energiou a prostriedkami. ()

Reklama

Reklama