Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina lupičů se vloupá do trezoru pana Van Helsinga, ale nenajde zde nic natolik cenného, aby to Van Helsing schovával na takto střeženém místě. Jediné co tam je, je nějaká ošuntělá rakev. Tak zlodějíčci vezmou zavděk aspoň touto rakví, netuše, že si tímto podepisují ortel smrti. Nebo věčného života - jak se to vezme. V rakvi totiž odpočívá hravě Drákula, první z upírů. Jakmile je rakev otevřena, znovu začíná boj o holý život s nezničitelným upírem... Bram Stoker by se musel v rakvi obracet, kdyby věděl, co všechno se dá s jeho dílem provést. Zcela moderní verze Drákuly, tak trochu jinak (za přispění špetky mystična), a hromady nelogičností (bacha spoiler: jak to, že se Drákula může libovolně měnit z člověka na vlka nebo mlhu, a přesto je jej možné oběsit?). Takovýchto nelogičností je tam povícero - např. v Americe jsou nesmírně pohostinní lidé, kteří nikdy nezamykají dveře (a samozřejmě mají zvenku kliky) - jak jinak by bylo možné, aby Van Helsing několikrát vlezl někomu domů nebo na místo, které by asi zamknuté být mělo (márnice). Nu což, slabé to sice bylo, ale už jsem viděl i horší filmy ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabý horor pre tínedžerov porovnateľný s obdobne nevydareným béčkom Johna Carpentera UPÍRI, ale s tým rozdielom, že nemá charizmatického Jamesa Woodsa (Christopher Plummer sa v deji dlho neohreje). Zato scenár je o čosi lepší, vrátane podarene šokujúceho rozuzlenia ohľadom Drakulovej pravej identity. Inak je to na môj vkus až príliš zamerané na mladých divákov, o čo sa postaral večne mladý Wes Craven v úlohe producenta (režijne debutujúci Patrick Lussier bol dlhé roky jeho dvorným strihačom). ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že příjemné oživení Drákulovské tématiky. Hodně dobrých nápadů (např. závěrečné vysvětlení Drákulovy podstaty, způsob, jakým se Van Helsing udržuje naživu, lehké Drákulovo polidštění - třeba to, jak obdivuje metalový videoklip ...). Líbila se mi i narážka na starého Drákulu s Lugosim (Nikdy nepiji ... kávu:-)) No a Gerard Butler je charismatickej sympaťák. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Námět není úplně marný, představitel Dráculy vcelku fešák, jen to zpracování dost pokulhávalo. myšlenka, že Drácula je ve skutečnosti Jidáš je zajímavá a má i své logické opodstatnění - teoreticky. Bohužel samotný scénář a efekty zkazily co se dalo. Za mne dvě hvězdy, škoda, neb potenciál by tu byl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $33,022,767Tržby Celosvetovo $47,053,625║ rozbeh dobrý ale potom sa to akosi nevie poriadne uhniezdiť a mixuje to strašidelné scénky z akčnými a dokonca zábavnými, až príbeh ostane rozvláčny, bez pevnejšie pôdy pod nohami /40%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)
  • Van Helsingova kancelář má být v Londýně, ale ve skutečnosti se jedná o B.C.E Building v Torontu. (liquido26)

Reklama

Reklama