Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je především temnou psychologickou sondou jedné vražedné ženy, jejichž kořeny sahají až do Česka. Jde o skutečný případ, který vzbudil veliké vášně veřejnosti, takže nebylo překvapením, že po tom okamžitě sáhli filmoví tvůrci. Vypravěčský styl zvolili krapet netradiční, ale po oné psychologické stránce velice silný. Karla má být brzy propuštěna a tak musí podstoupit pohovor z psychiatrem, kterému postupně odvypráví svůj příběh. A tak na střídačku sledujeme onen pohovor a velmi brutální dějství plný beznaděje, týrání a masochismu, který nenechal nikoho klidným. Vyprávění není nijak rychlé, ale zato je velice důrazné na dané skutečnosti. Šokující atmosféra by se dala krájet a byť to celé evokuje až k hororu, tvůrci to dokázali ukočírovat a přinesli film, který mnoho živé akce sice nepřinese, tudíž může i značně nudit, ale zato poukáže na silný osud ženy, která se dostala na scestí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt neskutecna sracka. Cely to na me pusobilo jako nejakej amaterskej film. Cemuz taky dost napomohla naprosto dementni kamera, ktera vzdy honem uhne, aby nahodou nebylo videt krapet krve nebo kousek nahy zensky a kdyz clovek nepozna rozdil mezi kamerou a domaci kamerou, na kterou si Paul natacel holky, tak je neco fakt spatne. K tomu je tu pekne dementni pribeh, kde sou proste nahodne scenky z Karly zivota, aniz by to na sebe vyraznejc navazovalo a vetsinou to je natoceni obeti, zbiti Karly, hysterickej vystup manzela a tak furt dokola. Co se tyce hercu, tak Misha Collins se snazi delat strasnyho psychouse, ale bohuzel na to nema a vypada jak chudacek a to radsi pomlcim o jeho desne "drsnym" jmene. A co se tyce Laury Prepon, tak ta se tvari furt stejne a vesinou stoji nekde v rohu a cumi. Proste debilni amaterska nuda. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Námět si přímo říká o kontroverzní a mrazivé zpracování ve stylu Zrůdy. Bohužel vznikl zcela nezajímavý a nudný snímek s televizní výpravou. Laura Prepon je v roli unylá a za celou stopáž se nedočkáme ani jedné zajímavé scény. Kauza Karly Homolky přímo vybízí k filmovému zpracování, ale tady je to neškodná lehce zapomenutelná záležitost. Lépe si najít nějaké informace na internetu než plýtvat čas sledováním této rádoby rekonstrukce. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížné hodnotit tento snímek. Na jedné straně velmi silné téma, které přímo vybízí ke zfilmování a už jenom kvůli němu film stojí za vidění, ale samotné zpracování už je na tom o něco hůře. Né, že by to byl vyložený průšvih, určitá atmosféra zde funguje, scénář celkem věcně vyloží obsah problému a herci se taky poměrně snaží, ale přeci jenom čekal bych o něco více. Po čertech škoda, že se tak zajímavý námět nedostal do rukou nějakého áčkovějšího režiséra. Mohl z toho být mrazivý thriller ve stylu Základního instinktu, takhle to působí spíše jako lacině natočený dokument, který kdyby nepojednával o tak tragických událostech, nejspíš by se nedostal ani do kin. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako film, působí na mě toto jako hraný dokument. Pokud to byl záměr tvůrců, potom to zase tak špatné není. Upřímně - co jde dělat se scénářem, pokud se tento kriminální případ skutečně stal ? Film popisuje vše jak to tehdy bylo, pouze jména obětí jsou smyšlená. Beru to prostě jako pokus zdokumentovat ony události, které svého času otřásli Kanadou. V tomto případě ani tak nejde o herecké výkony, jako spíše o podstatu věci.... Zajímavost: Po propuštění se Karla Homolková znovu vdala a v roce 2007 v Quebecu porodila syna. Kvůli neustálému zájmu médií se celkem třikrát stěhovala. Snažila se i přejmenovat na Emily Chiara Tremblay (Tremblay je něco jako u nás Novák), ale úřad jí to nepovolil. V současnosti (rok 2008) údajně žije s rodinou v Melbourne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)
  • Předtím, než byl Paul Bernardo, podle kterého je film natočen, zatčen, změnil si legální cestou jméno na Paul Teale. Údajně podle postavy Kevina Bacona ve filmu Criminal Law (1988). (don corleone)
  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)

Reklama

Reklama