Reklama

Reklama

Klikaři

  • Velká Británie Lucky Break (více)
Trailer

Obsahy(1)

Věznici, ve které skončil smolařský bankovní lupič Jimmy, ovládá pan Perry - psychopatický vrchní dozorce, který si obzvlášť zasednul na naivního dobráka Cliffa Gumbella. Jimmy je přidělen ke Cliffovi do cely, a když se ho před sadistickým dozorcem zastane, stane se dalším kandidátem na jeho černé listině a skončí na samotce. Zakrátko se Jimmy seznamuje s výstředním ředitelem věznice Grahamem Mortimerem, který před chmurnou pracovní realitou všedního dne v lochu utíká do světa muzikálů. Jimmy - trestanec číslo B19617 - poznává další vězeňské figurky: žháře Darrena, sofistikovaného Rogera či praštěného milovníka rajských jablíček Lennyho. Přestože je skladba osazenstva Long Rudfordu opravdu pestrá, a kromě pánů věznů tu je i lákavý ženský element v podobě krásné psycholožky Annabel, nemá Jimmy v úmyslu ve vězení setrvat a začne plánovat útěk. K němu mu má dopomoci uspořádání muklovského divadelního představení pro veřejnost v jediném slabém místě věznice - ve staré kapli. Dávat se bude kus pana ředitele Mortimera, který v rámci své múzické vášně přepsal do muzikálové podoby osudy legendárního admirála Nelsona. Otázkou ovšem je, zda se bude Jimmyho plán odehrávat podle jeho scénáře... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Splasher 

všechny recenze uživatele

V HMP Dartmoor jsem byl. Teda ne vevnitř, že bych si tam něco odsedával. Ale i z venku je to docela ponurá podívaná. Je tam ale nádherná příroda. A velký lom, ve kterém vězni těžili granit. Jo, a samozřejmě pršelo. A byla mlha. Ale žádnýho velkýho psa jsem tam neviděl. Za to tam mají hodně poníků. Divoce žijících poníků. Takže až budete příště utíkat, vykašlete se na letadlo a ochočte si poníka. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a milá komedie, která mě příjemně překvapila, mile pobavila, párkrát pořádně rozesmála, ale především zahřála u srdíčka. Nejde sice o nic světoborného a převratného, ale uznejte: proč pořád vymýšlet neokoukané a neomšelé nápady/záběry, když nám k tomu našemu filmovému štěstí mnohdy stačí tak málo. Toto je pro mě přesně ten typ filmů, na které se (když běží v TV) rád dívám s mou milou. U nich si zas a znova stvrzujeme staré pravdy, že s "láskou má svět naději" a že "láska, ta nás stále ještě drží nad hladinou". ;o) No, shrnuto a podtrženo: I zputnik rád (jednou za čas) romantické komedie – a na tuto se rád znovu podívám. Poznámka: Olivia Williams (ŠESTÝ SMYSL etc.) byla i tentokrát velmi roztomilá. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

A to jsem rád že jsem na to narazil, jelikož to bylo celkem fajn. Je to takové krapítek "komornější" a nesnaží se to třeskutě pobavit za každou cenu, ale právě to mi dost sedlo a když se k tomu přidaly (ve většině případů) sympatické postavy, příjemný příběh a nejedna vtipná scéna, tak jsem fakt nemohl nebýt nespokojený. Navíc můj oblíbenec Julian Barrett, v jehož filmografii jsem na ten film narazil, tu svoji roli podle mě zahrál dost slušně. MOŽNÝ SPOILER A to s Cliffem mi přišlo silné, sice je to poněkud předvídatelné jako celý film, ale u komedie jsem schopný to nějak tolerovat. Navíc to nebylo tak vyděračské, jako v jiných podobných filmech, nebo aspoň já ten pocit neměl. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU Rád si to zas někdy pustím znova. 4* ()

kareen 

všechny recenze uživatele

To roztahané přeskakování mezi více žánry mi v tomto případě vůbec nesedlo, mnohem více bych uvítala větší soustředění se na komediální stránku, ale zase bych snímek tak úplně neodstřelovala už jen pro tu plejádu oblíbených britských herců a navíc se mi moc líbilo romantické jiskření mezi Jimmym a Annabel. Toto je teprve mé druhé setkání s Jamesem Nesbittem a jsem ráda, že jeho vynikající kreace v Jekyll nebyly jen dílem náhody. 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Peter Cattaneo nejdříve nechal nezaměstnané dělat striptýz, teď zas nutí trestance nacvičovat muzikál. Bohužel, nápad je to zajímavější, než výsledek. Jako komedie není moc vtipný, jako drama je moc pohodový (dokonce natolik, že se mnou nijak nepohnula ani sebevražda sympatické vedlejší postavy), a tak funguje snad jen jeho romantická složka. I proto bych ze zajímavé herecké sestavy vyzdvihl hlavně pár James Nesbitt a Olivia Williams. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama