Klikaři

Komedie / Krimi

Velká Británie / Německo, 2001, 107 min

Peter Cattaneo

Anne Dudley

James Nesbitt přesvědčuje, že není jen hercem seriálovým (jak by se český divák mohl domnívat), ale že se výborně uplatní i ve filmu. Ale film není záležitost jednoho herce (i když pár výjimek by se možná našlo), a proto se budete bavit nejen humorem, ale i hodně citovými scénami připomínajícími skvělý seriál Šest V Tom, kde kromě okouzlující vězeňské psycholožky Olivie Williamsové a perlícího Christophera Plummera (ředitele věznice s obzvláštní zálibou v muzikálech) vynikají i Nesbittovi spoluvězni, herci v našich luzích a hájích povětšinou neznámí - to platilo v době, kdy jsem tenhle komentář psal, což bylo v roce 2003 - dnes Billa Nighyho nebo Timothyho Spalla zná téměř každý filmový fanda;) Hádáte správně, romantické duše se zálibou v hořkých komediích si tady opravdu přijdou na své. 80%(22.4.2003)

Já taky neletím na Nesbitta, ale herec je to kvalitní. Jako celek příjemná, neurážející, nadstandartní komedie, která je přesně vhodná na červencové úterý. Pohoda!!!(22.7.2005)

• Matty

Zajímavá komedie. Zajímavá tím, že nebyla vůbec vtipná a že jsem na ni den po zhlédnutí úplně zapomněl. Ale co víc byste chtěli od ČT1. V červenci. V úterý. 40% Zajímavé komentáře: zputnik, Faidra(17.7.2005)

Dalsi z rady hodne povedenych britskych komedii, tentokrat opeprene o vskutku netradicni milostnou zapletkou odehravajici se na pozadi originalniho uteku z vezeni - zaver sice hodne americky, ale budiz za skvely zbytek odpusteno.(8.8.2002)

Docela zábavná nízkorozpočtová britská komedie s partou známých herců.(13.7.2005)

Rozpočet $6miliónovTržby USA $54,606Tržby Celosvetovo $2,550,000(9.11.2009)

Jednoduchá a milá komedie, která mě příjemně překvapila, mile pobavila, párkrát pořádně rozesmála, ale především zahřála u srdíčka. Nejde sice o nic světoborného a převratného, ale uznejte: proč pořád vymýšlet neokoukané a neomšelé nápady/záběry, když nám k tomu našemu filmovému štěstí mnohdy stačí tak málo. Toto je pro mě přesně ten typ filmů, na které se (když běží v TV) rád dívám s mou milou. U nich si zas a znova stvrzujeme staré pravdy, že s "láskou má svět naději" a že "láska, ta nás stále ještě drží nad hladinou". ;o) No, shrnuto a podtrženo: I zputnik rád (jednou za čas) romantické komedie – a na tuto se rád znovu podívám. Poznámka: Olivia Williams (ŠESTÝ SMYSL etc.) byla i tentokrát velmi roztomilá.(26.2.2004)

Nedoceněná komedie s britskou extratřídou Nesbittem a v každém filmu supervýrazným Nighym. Jediné, co působuje zmatek je nečekaná změna žánru v průběhu. Od komedie k dramatu a zpátky. Olivia Williams je ale kouzelná a chemie s Nesbittem obrovská, tudíž Klikaři odsýpají v tempu takřka nezastavitelném.(12.2.2006)

Nesbitt je třída a o tom, že Stephen Fry také, pochybuje málokdo. Typicky britský humor a typicky britské oscilování mezi žánry, v tomhle případě mezi komedií, milostným příběhem a vězeňsko-psychologickým dramatem, filmu dodávají ten správný šmrnc. Ano, není to dokonalé, ale žije to. Na rozdíl od jedné z postav, což mě zasáhlo víc než podobné osudy v profláknutějších dílech.(6.8.2007)

• Hal_Moore

Na večerní film v tv to nebylo špatné, ale jen to, že v tu dobu v televizi nebylo nic lepšího snímku nepomůže. Filmů s podobnou zápletkou je mnoho, ale Peter Cattaneo nenatočil další příběh o útěku z vězení. Natočil komedii o útěku z vězení. Navíc s romantickou zápletkou (jak originální). Mě Klikaři pobavili, ale něco tomu chybělo. Něco, kvůli čemu bych dal alespoň průměrné hodnocení. Je příliš sentimentální.(20.7.2005)

• Webb

(Kinovýdělky v ČR: 511 583 Kč, počet diváků v ČR: 4 588)(21.12.2008)

Peter Cattaneo nejdříve nechal nezaměstnané dělat striptýz, teď zas nutí trestance nacvičovat muzikál. Bohužel, nápad je to zajímavější, než výsledek. Jako komedie není moc vtipný, jako drama je moc pohodový (dokonce natolik, že se mnou nijak nepohnula ani sebevražda sympatické vedlejší postavy), a tak funguje snad jen jeho romantická složka. I proto bych ze zajímavé herecké sestavy vyzdvihl hlavně pár James Nesbitt a Olivia Williams.(12.7.2005)

• Fanucci

Viděl jsem to už dávno ale pamatuji si, že to bylo dost nudné a nezábavné. A to od komedie člověk moc nechce, žejo...:-)(12.7.2005)

Z mého pohledu to balancovalo mezi 3 a 4*, ale jelikož mám "vězeňské" filmy ráda, v muzikálu o Nelsonovi zpívali opravdu pěkně a provedení útěku bylo drzé a vtipné, nemůžu jinak než 4*... Zajímavé komentáře: Stegman, otík, Faidra.(8.1.2008)

Velmi příjemná komedie, kde nalezneme typický britský humor, chvilku dojetí i romantický konec. Skutečně velmi zdařilá komedie z vězeňského prostředí, vhodná i pro zamilované páry.(19.4.2004)

Milá zábavná komedie. To mi ke spokojenosti stačí.(17.10.2003)

• hacho

Me to zklamalo, prislo mi to pomerne trapne, nijak jsem se nepobavila a zapletka me take nezaujala.(10.7.2003)

No tady už asi není co dodat. Jen že to taky dopouručuji. Dost nezvyklá komedie o útěku z vězení.(4.2.2007)

Zajimavý námět a dobré herecké výkony, vyšla z toho příjemná lovestory z vězeňského prostředí.(11.1.2005)

Nejsou to uplne 4, ale ja mam britsky humor moc rad a tohle me nemuze urazit. Pohodovy film(4.3.2006)