Reklama

Reklama

Sanatorium

  • Francie Saint Ange (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1958. Mladá uklízečka Anna je poslána do opuštěného sirotčince St. Ange kdesi ve francouzských Alpách. Ke svému překvapení zjistí, že zde stále žije jeden sirotek, Judith. Anna se pustí do úklidu. Jak postupuje osamělým domem, začnou se jí dít podivné věci, například slyší kroky a hlasy dětí v liduprázdných chodbách. Kuchařka, která je v sirotčinci spolu s ní, nic neslyší, ale zato se obává o Annino duševní zdraví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Přehled filmů, které mě dnes nasraly: Saint, Ange. Packalův debut je určen výhradně pro ty fanouše strašidláckých příběhů, kteří trnou hrůzou při pohledu na těhotné krávy, co se hodinu a půl motají po prázdném děcáku a mlátí si pěstí do břicha. Velice rád bych se vyjádřil v tom smyslu, že je to zasraná, vyjebaná, hloupá píčovina... ale budu slušný, přece jen tam ta tlustá kuchařka žvanila něco o mrtvých dětech, a proto použiji pouze slovní obrat: zasraná, vyjebaná, nudná píčovina. A teď to jdu dospat, ta muzika u titulků na konci strašně řvala. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou začínám být na podobné kousky odehrávající se ve starých sanatoriích či sirotčincích alergický. Většina z nich je na to samé brdo a nepřináší nám nic nového. Není nad filmy z osmdesátých let, kdy nás atmosféra drtila už pěkně od začátku. Zde sledujeme prvních čtyřicet minut pomalu se rozjíždějící příběh, který se opírá pouze o úvodní scénu z umývárny. Jinak jsem si připadal jako při sledování nějaké televizní drama, kdy hlavní hrdinka ač velice pohledná jen chodí od ničeho k ničemu, seznamuje se s ostatním personálem a tají své těhotenství. Atmosféra byla v tu chvíli na bodě mrazu, především pak ta hororová. Teprve postupem času se konečně začíná odkrývat tajemství tohoto místa a v tu chvíli jsem se konečně probudil k životu. Do žil se mi jakou kouzlem vlila nová krev a já si začal další průběh alespoň trochu užívat. Pořád jsem však očekával, kdy se konečně objeví nějací ti duchové či přízraky, ale to jsem si musel počkat až na posledních pětadvacet minut. V tu chvíli totiž tvůrci konečně začali odkrývat všechny své karty, jenže bohužel žádný velký zázrak se nekonal. Ti jenž očekávají velkolepé finále budou nejspíš zklamáni, příznivci lehké erotiky již nikoliv. I tak je však potřeba říci, že tenhle film není ničím víc než průměrnou podívanou, která promarnila svou šanci dostat se na vrchol. Jenže ono vlastně ani nebylo moc čím. 5/10 ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Buď mi to skvěle sedlo do nálady,nebo tu spousta lidí omylem hodnotí nějaký jiný ,asi slabý duchařský film. Měl jsem v poslední době smůlu na poměrně chudší duchařiny než je tohle (Bolest,Bohem zapomenuté město,Ozvěny mrtvých/08/).Tudíž jsem byl za tu nepolevující zneklidňující atmosféru rád. Prudění si nechám na jiný ,,skvosty". ()

LaciLC odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bolo všetko, len nie to, čo som čakal. Naozaj trpké sklamanie, neskutočná nuda, skoro som to nedopozeral. Keby si režisér aspoň ujasnil žáner, ale nie, celý film som vlastne nevedel, či pozerám drámu, psychothriller, či dokonca horor. Celý film som len čakal, že príde niečo, čo ma naozaj chytí, bohužiaľ neprišlo nič a ešte k tomu to bolo zakončené ozaj hlúpou pointou. No, je to smola, lebo tu bol slušný potenciál a mohlo z toho byť atmosférické dielko, ale súhrou "bližšie neurčených okolností" to tak absolútne nie je. A ja sa opäť pýtam: "Čo som to vlastne pozeral?" "Žeby odpad?!" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takové opuštěné sanatorium je pro duchy ráj. Temná zákoutí, prostory za zrcadly, ponuré chodby, to všechno je něco, za co by paneláková strašidla dala nevím co. Jenže ta francouzská si toho zjevně neváží. Nestraší, nelekají a jen občas zaklepou zábradlím nebo se proběhnou po chodbě. Já o Francouzích vždycky říkal, že jsou líným národem. Na druhou mohlo to dopadnout hůř. To kdyby se do domu nastěhovala strašidla řecká. Atmosféra na jedničku, herecky se mi Laugier také trefil do vkusu, ale marná sláva - bylo to o ničem. 30% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama