Reklama

Reklama

Sanatorium

  • Francie Saint Ange (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1958. Mladá uklízečka Anna je poslána do opuštěného sirotčince St. Ange kdesi ve francouzských Alpách. Ke svému překvapení zjistí, že zde stále žije jeden sirotek, Judith. Anna se pustí do úklidu. Jak postupuje osamělým domem, začnou se jí dít podivné věci, například slyší kroky a hlasy dětí v liduprázdných chodbách. Kuchařka, která je v sirotčinci spolu s ní, nic neslyší, ale zato se obává o Annino duševní zdraví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Poenta byla celkem zajímavá, ale to bylo všechno čeho jsme se mohli dočkat. V prvních minutách se sice dočkáme pádu malého chlapce na ostrou hranu vany, to je však z temné stránky filmu vše. Pak už jsou tam jen zdlouhavé (a zbytečné) dialogy a pár napínavých scének. Slabší snímek na podmračený nedělní podvečer. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som nečakal priemernú ducharinu. Rozvíja sa to pomaly a postupne, objavujú sa záchytné body, od ktorých by sa snímok mohol rozvinúť do nadštandardnej žánrovky. Ale potom príde očakávaná, ale málo efektná posledná tretina. A tá neobsahuje naozaj nič závratné či strašidelné a ničí pekne budovaný film. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Dlho som som sa vyhýbal filmu Saint Ange, a keď som si ho napokon pozrel, utvrdil som sa v tom, že som urobil dobre. Spočiatku to tak ale vôbec nevyzeralo. Kombinácia atmosferického prostredia katolíckeho sirotinca kdesi v lesoch a uhrančivej hudby vyzerala sľubne. Potešilo ma aj obsadenie Catriony MacCollovej - herečky zo starých fulcioviek. Výtvarne je tento film takisto zvládnutý: ošarpaný lesný cintorín nemal chybu. Kamera ponúkala pekné zábery, herečky sa naozaj snažili, ale to bolo všetko. Úplná obsahová impotencia a bezzubý scenár poslali film ako celok do podpriemeru. Duchovia, ak už sa aj objavili, boli apatickí. Šramot v dome a hudobný motív ešte horor nerobí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Anna je zvědavá nesympatická čubka, co ráda strká do všeho nos. A to by bylo, aby v obří budově chátrajícího sirotčince něco nevyčmuchala. Sanatoria jsou pro horor vděčná, tohle ovšem není horor, nýbrž drama o magorce, která ani pořádně neví, co chce. Přitom bouře tu je, rozsáhlé temné chodby také, umývárna, kde už chybí jen Ufňukaná Uršula, rovněž a minulost zahalená tajemnou oponou slibuje leccos. Za ní se ovšem nakonec nic moc nenachází. Samotný závěr je lehce mysteriózní a vcelku pozdě popustili tvůrci uzdu fantazii. Mně už to bylo ale jedno a osud hlavní postavy mi byl zcela lhostejný. Naprostá ztráta času, kdy se vyplatí dát na zdejší většinové hodnocení. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Lepší vyhořet, než malovat… Po totálním vyčerpání z úklidu po malířích mě napadlo: co si tak vychutnat někoho, kdo je na tom ještě hůř. Větší barák – víc práce! A není od věci si přitom užít trochu toho infarktového strašení. Jak jsem byla bláhová. Holka párkrát něco vysmejčí a potom už se jen nečinně poflakuje a se sveřepostí maskuje narůstající bříško. Stejně všichni vědí, že je zbouchnutá, tak co vyšiluje. Saint Ange je náročný doják o dětech s nelehkým osudem; až příliš náročný řekla bych… navíc bez efektu znatelné hrůzy. Kuchařka rozčileně zadeklamuje „Ty nevíš jaká byla doba!!“ …To fakt NEVIM! Ale co vím je, že jsem si radši měla dát voraz u rošťáka Belmonda:-) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama