Reklama

Reklama

Vyprovokovaná

  • Velká Británie Provoked: A True Story (více)

Obsahy(1)

Kiranjit Ahluwalia (Aishwarya Rai) byla provdána z Paňdžábu do Londýna. Zpočátku se k ní manžel choval dobře, ale pak ukázal svou pravou tvář. Začal pít, vyhledávat jiné ženy a jí jen mlátil a znásilňoval. Po 10 letech už s ním měla 2 syny. Po jedné dvouhodinové násilné scéně zapálila jeho postel, zatímco spal. Byla obviněna a odsouzena na doživotí za úmyslnou vraždu. Umožní jí odvolání žít svobodný život se svými dětmi, přestože se sama obviňuje za svůj neodčinitelný zločin? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Shit tak zle natočený, že v ňom nehrá dobre ani Robbie Coltrane. Všetky postavy sú buď veľmi kladné, alebo veľmi záporné, nič medzi tým, až je to smiešne. V závere sú tri tlieskacie scény, vrátane takej, keď si hlavná hrdinka oblečie miesto sárí nohavice a celá väznica preto skanduje jej meno. Neuveriteľné tendenčná, úbohá telenovela. Ps: Kukal som to u známych ráno po párty, takže dabing, a v jednej scéne Aishwarya ďakuje Mirande Richardson a ona jej na to odpovie “vitaj”; takže preklad tiež kvalita. :D ()

malamia 

všechny recenze uživatele

Aishwarya Rai mě umí občas překvapit, když už si myslím, že nic nového nepředvede, tak to zvládne. A to i když hraje unylou utýranou indku, která neumí moc anglicky... Vlastne nejsem teď schopná napsat, co se mi na tom filmu líbilo, páč mnozí dost přehrávali, stavba byla jasná a infové umí větší drama, ale asi ten příběh, který je pravdivý, a hudba od Rahmana, který zas jednou citlivě a le krásně zabodoval, tomu dodali sílu.... ()

Reklama

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem film jen s dabingem a ten, co to má na svědomí by měl dát hlavu mezi dveře a párkrát s nimi prásknout. Příběh je to ze života, poutavý, smutný a ve své pravdě i ze života. Ale ztvárnění hlavní hrdinky je neuvěřitelně zparchantělé. A ten dabing tomu rozhodně nepomohl. Ten z ní udělal hloupou, uňufanou pipku a to je škoda, protože jinak by hodnocení filmu bylo daleko výš. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, a to vždy potěší. Mám rád jen čistě indické filmy a kdykoliv, když se do toho přimotá někdo ze Západu, tak je to na výsledku znát a nelíbí se mi to, protože tam cpou ten svůj náhled a způsob myšlení. Navíc je to příběh z Anglie, takže jsem se tomuto snímku vyhýbal jako čert kříži, ale někdy musí i čert přehodnotit svůj postoj... Velmi hezky a přirozeně natočené, dobré postavy i příběh samotný, takže smekám. A. R. B. je klasicky výborná, opět není co vytknout. Co se mi lehce nepozdává jsou jen drobnosti v příběhu. Když chci někoho podpálit, což je jeden z oblíbených zvyků v oblastech, ze kterých pocházel ústřední manželský pár, tak se poté nemohu divit, brečet a propadat žalu, když dotyčný zemře. Toho chtěla snad jen trochu opéct z jedné strany a poté doufat, že mu dojde, jaký je to totální idiot a bude vše v pořádku? Ale dobrá, dle příběhu měla Syndrom Týrané Ženy a byla při činu psychicky mimo. To bych pochopil, protože její manžel byl ostudou mužského pokolení, a s takovým hnusem musí být velmi těžké žít. Asi bych si dovedl představit jiné promyšlenější formy likvidace, ale to zde raději rozvíjet nebudu. Že dostala vyznamenání? Tak to je už hodně diskutabilní. Vůbec nechci snižovat její utrpení, manžel si to zasloužil, i když upálení je dost hnusná smrt, jestliže existují i jiné způsoby a řešení, ale je to při vší úctě stále vrah. Určitě si zasloužila, aby ji pomohli a nějaký přiměřeně nízký trest prostě musela dostat, ale vyznamenání za Příkladnou Asijskou Ženu kvůli její odvaze? To jsou zase laciné politické bodíky a určitě existují stovky jiných žen, které by si to zasloužily mnohem více. Hodnotím-li čistě jen to, co jsem viděl, tak konstatuji, že jsem spokojený a ty necelé dvě hodiny byly velmi příjemně strávené. Čtyři hvězdy po zásluze uděleny. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dipak, Kiranjitin indický manžel patrí do kategórie chlapov mnou nazývaných "pitchus". Zastáva názor, že ženu (hoci aj tehotnú) môžeš udrieť hocikedy, ona už bude vedieť za čo. To sa potom ale nesmie diviť, keď pod ním jednu noc začne horieť postel. To má preto, že Dipak "spát s jiná žena a mlátit Kiranjit". Čím všetkým si ale ešte bude musieť prejsť Kiranjit vo väzení? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • V Indii byl film nadabován do hindštiny, punjabštiny, tamilštiny a telugštiny. (NinadeL)
  • Film původně získal rating A (totéž jako R v Indii). Režisér se rozhodl pro vystřižení problematické části a získal U/A (totéž jako PG-13). (NinadeL)

Reklama

Reklama